Home Auto Encore Limitless: Retro Havoc wordt echt groot

Encore Limitless: Retro Havoc wordt echt groot

0
Encore Limitless: Retro Havoc wordt echt groot


Eerder dit jaar ging het Retro Havoc-team van begin hun achtste jaarlijkse evenement met wederom een ​​heerlijk chaotische present in de buurt van Kuala Lumpur.

De enorme opkomst bij dat evenement is het bewijs dat de Maleisische autocultuur zich in een stijgende lijn bevindt, maar gegeven het feit dat Retro Havoc vooral voor klassiekers is bedoeld – zoals de naam al doet vermoeden – kun je je voorstellen hoe groot de present zou zijn in Maleisië als het open zou staan alles? Nou, dat hoeven we ons niet voor te stellen, need Retro Havoc Encore Limitless beantwoordde die vraag afgelopen weekend. En het was enorm.

ARD04913

Zo groot zelfs dat het alleen kon worden gehouden op een voormalige landingsbaan van een vliegveld, die 1,2 km lang en vier rijstroken breed is. Encore Limitless had capaciteit voor 2.000 showauto’s en hetzelfde aantal motorfietsen, en de ruimte raakte snel vol.

ARD05353

Mijn plan was om vroeg op de locatie aan te komen en een aantal auto’s en fietsen op te vangen, maar het bleek dat velen al ter plaatse en in positie waren. Toch begon het allemaal goed, met ochtendlicht dat over het tafereel viel en de sprankelende skyline van Kuala Lumpur op de achtergrond.

ARD05357

Gezien de fysieke omvang van dit evenement – ​​en het feit dat het van de vroege ochtend tot middernacht plaatsvond – heb ik uiteindelijk een kavel van foto’s. Daarom heb ik besloten mijn hoofddekking in twee delen op te splitsen. Vandaag zullen we een korte blik werpen op enkele van mijn favoriete aspecten van Encore Limitless, en dit zal worden gevolgd door een enorm galerijpost later in de week.

Laten we erop ingaan…

ARD05569
ARD05632
ARD05634
ARD05673

Het eerste dat je moet weten over Retro Havoc Encore Limitless is dat het niet alleen een statisch evenement is. Bij de ingang gaven lokale zwervers van 10.00 uur tot laat een present, en dankzij drifttaxiritten konden ook toeschouwers erbij komen. Er is niets beter dan het geluid van een 2JZ of V8 die ‘s morgens vroeg op de begrenzer ramt.

ARD05659
ARD05679

Van wat ik heb gezien, heeft Maleisië een van de meest vooruitstrevende driftscènes in heel Zuidoost-Azië. Elke keer dat ik Kuala Lumpur bezoek, lijkt er een lokaal driftevenement plaats te vinden, en dit weekend was de landingsbaan gastheer van het nationale driftkampioenschap van Maleisië met ronde 3 van de Drift Kings Asia Cup.

ARD05951
ARD05952

Veel auto’s wekten mijn interesse tijdens het evenement, maar degene die mij het meest opviel was deze Toyota Caserta. Ik had nog nooit van dit mannequin gehoord, en nadat ik een tijdje op mijn hoofd had gekrabd, raadpleegde ik Google, waar uit een zoekopdracht bleek dat er slechts 150 exemplaren ooit waren gebouwd door Modellista (een dochteronderneming van Toyota Motor Company) op de MR-2 Spyder/MR -S-basis. Ik leer graag nieuwe dingen op auto-evenementen.

ARD05912
ARD05913

Ik ben een grote fan van de Honda Civic uit de EF-serie, en bij Encore Limitless vond ik een van de schoonste exemplaren die ik ooit heb gezien. Een eenvoudige DOHC VTEC-motoropstelling uit de B-serie in een met draad verscholen en afgevlakte ruimte, gekoppeld aan een gekooid interieur en RAYS Volk Racing TE37-wielen staat voor mij gelijk aan absolute perfectie.

Dan was er nog deze paarse Porsche Boxster met brede carrosserie, die eigenlijk helemaal geen Porsche Boxster is. Het is in feite weer een MR-S met een op maat gemaakte carrosserie van JWide die de 981 nabootst. Hij hield mij en mijn vrienden voor de gek. De A31 Nissan Cefiro ernaast – eveneens van JWide-uitvoering – is ook een echte blikvanger.

ARD06065
ARD06037
ARD06052

Het was geweldig om te zien hoe een grote groep dames naar buiten kwam om met hun eigen builds de liefde voor de customized car-scene in Maleisië te delen. Met dank aan Farah van Retro Havoc voor het samenbrengen van de meiden voor een paar foto’s.

ARD06158
ARD06163

Aan het uiteinde van de landingsbaan stonden twee hele coole Honda Metropolis’s. Ik ben absoluut dol op deze kleine auto’s, en telkens als ik er een in het echt zie, zal ik altijd de tijd nemen om hem te bekijken. Ik vind het ook geweldig dat de Metropolis in Japan kon worden gekocht met een Honda Motocompo-scooter, die opgevouwen good achterin paste. Er waren er ook een paar tentoongesteld.

ARD06424
ARD06462
ARD06435

Het zou geen Retro Havoc-evenement zijn zonder knallen en knallen uit de uitlaat, en toen de deelnemers laat in de avond de zaal uitrolden, werd het echt baldadig. Maar deze keer was er ook model. Dat is het voordeel van een buitenevenement.

ARD07382
ARD07348
ARD07835

Ik heb een geweldige tijd gehad bij Encore Limitless, en nogmaals, het is allemaal te danken aan het stel achter Retro Havoc – Alie en Farah. Hun toewijding aan de zaak spreekt boekdelen, en ik denk niet dat de Maleisische autocultuur zou zijn wat ze nu is zonder al hun harde werk achter de schermen.

Houd ons in de gaten voor de Retro Havoc Encore Limitless-megagalerij…

Rik Muda
Instagram: ardskelligLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here