Home Auto Mazda wil de menigte van elektrische auto’s inhalen – rapport

Mazda wil de menigte van elektrische auto’s inhalen – rapport

0
Mazda wil de menigte van elektrische auto’s inhalen – rapport


Mazda’s De uitrol van elektrische auto’s is een stuk trager verlopen dan die van een aantal bestaande autofabrikanten, maar dat zou in de tweede helft van het decennium kunnen veranderen.

Zoals gerapporteerd door Automobielnieuwszal de Japanse autofabrikant een serie elektrische voertuigen (EV) van zeven of acht modellen aanbieden.

Mazda-CEO Masahiro Moro vertelde de publicatie vorige maand dat er een nieuwe zelfstandige divisie is opgericht, genaamd e-Mazda, om deze nieuwe elektrische auto’s te ontwikkelen, engineeren, op de markt te brengen en te verkopen.

De eerste van deze nieuwe elektrische modellen zullen naar verluidt tussen 2025 en 2027 debuteren. Ze zullen ook worden gebouwd op een nieuwe, schaalbare architectuur van enige variatie.

Het is onduidelijk of deze architectuur verband houdt met de SkyActive Scalable EV Structure, die na 2025 moet worden geïntroduceerd.

Moro-san zei dat de ingenieurs die bij de e-Mazda-divisie werken waarschijnlijk genoegen zullen nemen met drie elektrische motorgroottes, met vermogens variërend van 70 tot 110 kW. Er worden ook lay-outs met één en twee motoren verwacht.

De nieuwe reeks elektrische auto’s zal zich naar verluidt concentreren op cross-overs. Moro-san zei dat er waarschijnlijk geen kleine auto’s zullen zijn, omdat batterijen voor die segmenten te duur zijn.

Het is onduidelijk of deze nieuwe elektrische auto’s wereldwijd zullen worden aangeboden, hoewel een rapport uit de VS onlangs aangaf dat Mazda dat wel is van plan om in 2025 een elektrische crossover in Noord-Amerika te lanceren waarbij gebruik wordt gemaakt van een bestaand naamplaatje.

Moro-san voegde eraan toe dat Mazda een “opzettelijke volger” zal zijn van volledig elektrische voertuigen.

“Een van de grote problemen voor ons is dat de vraag onzeker is”, zegt Moro san.

“In de huidige markt is de realiteit voor elektrificatie, vooral voor batterij-EV’s, dat het tempo niet zo hoog ligt. Het kan dus zijn dat we wat langzamer beginnen wat betreft de opgang. Niet noodzakelijkerwijs in termen van timing, maar wel van de opvoering.”

Als onlangs gemeldMazda is van plan om tegen 2030 alleen hybride, plug-in hybride (PHEV) of batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) te verkopen.

Het bedrijf verwacht ook dat BEV’s op dit second minstens 25 procent van het aanbod zullen uitmaken.

Dit komt op het second dat Mazda Australia stopte met de mild-hybride en volledig elektrische auto MX-30evenals de benzine- en dieselmotoren CX-8 in een keer.

De afgelopen maanden heeft het bedrijf ook de mild-hybride versies ervan geschrapt 3 hatchback en sedan, en CX-30 crossover line-ups lokaal. Alle dieselversies van de CX-5 zijn ook in Australië afgeschaft.

Het bedrijf zegt dat het afschaffen van de CX-8 en MX-30 “in lijn ligt met deze toekomstige strategie, waardoor waardevolle middelen bij Mazda Company vrijkomen om te helpen bij de transitie”.

Als onderdeel van het herziene ‘managementplan voor de middellange termijn’ dat in 2022 werd aangekondigd, is Mazda van plan 1,5 biljoen yen (~A$16 miljard) te investeren in de ontwikkeling van elektrische voertuigen als onderdeel van een driefasenstrategie.

“Nu we de volgende fase van de evolutie van het merk Mazda ingaan – waarbij elektrificatie de kern van onze focus is – zullen we ervoor zorgen dat onze gewaardeerde klanten goed uitgerust blijven met een reeks opwindende modellen die ons op deze reis kunnen vergezellen”, aldus Vinesh Bhindi, directeur van Mazda Australië.

De heer Bhindi herhaalde ook het plan van het bedrijf voor een geëlektrificeerde aanval rond 2024-25, inclusief een combine van hybrides, PHEV’s en BEV’s in drie belangrijke productarchitecturen die ook de nieuwste ontwikkelingen van het bestaande benzine-, diesel- en meer latest roterende aanbod van het merk omvatten.

Het bedrijf heeft eerder bevestigd dat het tussen 2022 en 2025 wereldwijd vijf hybride, vijf PHEV- en drie BEV-modellen of -varianten zal lanceren, met behulp van de SkyActiv Multi-Answer Scalable Structure die modellen met voorwielaandrijving en een dwars geplaatste motor en achterwielaandrijving ondersteunt. auto’s met een longitudinale motorindeling.

MEER: Mazda zal in 2030 alleen nog maar hybrides en elektrische auto’s verkopen in AustraliëLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here