Home Wereldnieuws Diya Kumari is 1 van de 2 Rajasthan-afgevaardigden

Diya Kumari is 1 van de 2 Rajasthan-afgevaardigden

0
Diya Kumari is 1 van de 2 Rajasthan-afgevaardigden


'Prinses die door de straten loopt': Diya Kumari is 1 van de twee Rajasthan-afgevaardigden

Diya Kumari trad in 2013 toe tot de BJP.

Jaipur:

Voor de derde keer verrast door de publish van eerste minister in het Hindi-kerngebied, die deze bij de recente verkiezingen heeft gewonnen, benoemde de BJP Bhajanlal Sharma, de eerste MLA, voor de topfunctie in Rajasthan. De partij zei ook dat Diya Kumari, een van de koplopers voor de publish van eerste minister, en de geplande kasteleider Prem Chand Bairwa de plaatsvervangende eerste ministers in de staat zullen zijn.

Diya Kumari is lid van de voormalige koninklijke familie van Jaipur en parlementslid uit Rajsamand, die werd gevraagd om deel te nemen aan de parlementsverkiezingen van het kiesdistrict Vidhyadhar Nagar. Ze versloeg Sitaram Agarwal van het Congres met meer dan 71.000 stemmen.

De kleindochter van Man Singh II, de laatste regerende maharadja van de prinselijke staat Jaipur, Diya Kumari’s oproep om te stemmen werd gedaan als “dochter van Jaipur” en de “prinses die op straat loopt”. De combine van koninklijk erfgoed en een ‘herkenbare, nuchtere persoonlijkheid’ heeft haar tot een populaire figuur gemaakt onder de bevolking van Rajasthan.

Sinds Diya Kumari in 2013 lid werd van de BJP, heeft ze de drie verkiezingen gewonnen waaraan ze deelnam. Ze werd in 2013 gekozen tot lid van de Wetgevende Vergadering van Rajasthan vanuit het kiesdistrict Sawai Madhopur. In de Lok Sabha-peilingen van 2019 werd ze verkozen tot parlementslid van Rajsamand met een van de grootste overwinningsmarges van 5,51 lakh-stemmen. Ze heeft nu de verkiezingen van 2023 gewonnen van Vidhyadhar Nagar.

Tijdens haar campagne voor de parlementsverkiezingen hield de 52-jarige een pitch voor het milieu, onderwijs, gezondheidszorg en de empowerment van vrouwen. In 2019 werd ze gekozen als lid van de Nationwide Tiger Conservation Authority van de regering.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here