Home Bedrijf Inzichten en strategieën die AI in advertising and marketing demystificeren

Inzichten en strategieën die AI in advertising and marketing demystificeren

0
Inzichten en strategieën die AI in advertising and marketing demystificeren


Een rondleiding G2 Bereik 2023 evenement had ik het voorrecht om deel te nemen aan een meeslepend gesprek over hoe de leiders van vandaag AI onder de knie kunnen krijgen in hun advertising and marketing. Hoewel ik geen marketeer ben (hoewel ik graag denk dat ik er wel mee bezig ben), kon ik het AI-landschap op G2 bespreken en vertellen hoe we innoveren in ons eigen Labs-team.

Gemodereerd door adviseur Carilu Dietrich – die voorheen advertising and marketing bij Atlassian leidde en hielp het bedrijf naar de beurs te brengen – onderzocht deze sessie de praktische impression van AI op moderne marketingstrategieën in een landschap waar hype vaak de werkelijkheid overschaduwt. Inclusief mijn collega-panelleden Paul Roetzeroprichter en CEO van het Advertising and marketing Synthetic Intelligence Institute, en Elena LenenaWorld AI-productleider bij Google.

Tijdens de discussie kwamen enkele cruciale thema’s naar voren als instrumenteel voor leiders in advertising and marketing, dus ik dacht dat ik de prime drie voor u samenvat – allemaal om te onderstrepen hoe marketeers de prestaties kunnen optimaliseren en de efficiëntie kunnen vergroten met behulp van AI.

Het omarmen van AI-geletterdheid

Paul begon het gesprek met een boeiende geschiedenis van AI en deelde de missie van het Advertising and marketing AI Institute om AI-geletterdheid te bevorderen en mensen voor te lichten over de impression van AI in verschillende sectoren. Wat dit voor marketeers betekent is simpel: het beheersen van AI-geletterdheid is niet alleen optioneel; het is essentieel.

Om de transformatieve kracht van AI effectief te kunnen benutten, moeten marketeers zichzelf en hun groups informeren over de mogelijkheden van AI. Zoals Elena opmerkte, is Google een andere bron van AI-educatie through zijn nieuwsbrieven en andere informatiekanalen. Door tijd te investeren om AI te begrijpen, kunnen alle leiders hun volledige potentieel in hun marketingstrategieën ontsluiten.

Mensen om te volgen in AI

Verbetering van de efficiëntie en creativiteit met AI

Als we het over AI hebben, is een veelgebruikte time period ‘augmented intelligence’. Het idee is dat AI kan helpen onze menselijke vaardigheden te versterken in plaats van ons te vervangen. In onze discussie illustreerde Carilu dit door een toekomst voor te stellen waarin AI helpt bij het belasten van taken, waardoor we meer tijd krijgen voor creatieve inspanningen.

De afhaalmogelijkheid voor marketeers is tweeledig. Ten eerste moeten we AI in advertising and marketing niet zien als een bedreiging, maar als een kans om de persoonlijke productiviteit te vergroten en tijd vrij te maken om de creativiteit te stimuleren. Ten tweede, het integreren van AI in verschillende bedrijfsprocessen, internet zoals we bij G2 met onze hebben gedaan Monty AI-aankoopassistent, kan de algehele productiviteit aanzienlijk vergroten. Ons doel bij G2? Een stijging van 10% voor het hele bedrijf.

Leunend op vertrouwde leveranciers voor AI-mogelijkheden

Elena stelde voor dat marketingteams hun AI-reis beginnen met softwareleveranciers die al in uw stack zitten, omdat de meeste AI-mogelijkheden in hun bestaande platforms inbouwen. Deze tactiek is praktisch en gemakkelijk te implementeren, omdat er geen revisie van uw bestaande tech-stack of additional investeringen voor nodig is en de impression wordt vergroot van wat u al heeft. Ongeacht welke leverancier u gebruikt, u kunt profiteren van deze ingebouwde mogelijkheden voordat u overstapt op nieuwe AI-technologieën.

Gebruik circumstances van AI in advertising and marketing

Naast de drie hierboven genoemde thema’s hebben we ook praktische gebruiksscenario’s voor AI in advertising and marketing besproken. Er zijn er zoveel waarmee u rekening moet houden, dat het moeilijk kan zijn om te weten waar u moet beginnen of waar de meeste waarde kan worden waargenomen. Hier zijn een paar suggesties:

  • Verbetering van de kwaliteit van de koperservaring: AI kan snellere responstijden mogelijk maken met chatbots en geautomatiseerde e-mailreacties, en kopers helpen sneller te vinden wat ze zoeken through chatbots. Elena zei dat Google ernaar streeft gepersonaliseerde en voorspellende aanbevelingen te doen, zoals het synchroniseren van verschillende producten om uitgebreide gegevens aan gebruikers te leveren. Ditzelfde principe geldt voor advertising and marketing. Door de kracht van AI te benutten, kunnen we een persoonlijker gebruikerstraject bieden, waardoor zowel de betrokkenheid als de conversiepercentages enorm worden verbeterd.
  • Verbetering van de efficiëntie van uw marketingprocessen: Marketeers kunnen repetitieve taken en vragen verminderen en het creativiteitsproces versnellen door gegevens samen te vatten, antwoorden op vragen te vinden en inhoud te creëren. AI-modellen – zoals Google Bard en ChatGPT – kunnen afbeeldingen en video’s analyseren – mogelijkheden waarvan de meesten zich nog niet bewust zijn of die ze nog niet verkennen. Het potentieel voor AI in advertising and marketing is enorm; het enige dat nodig is, is een beetje graven onder de oppervlakte.

Afsluitende gedachten

Marketingleiders worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe AI-uitdagingen, van het begrijpen van de impression ervan op klanten tot het navigeren door het landschap van AI-tools. Maar hoe intimiderend deze ook mogen lijken, AI vertegenwoordigt een goudmijn van kansen voor degenen die zich durven te wagen.

Het valt niet te ontkennen dat AI het marketinglandschap verandert en de efficiëntie en personalisatie naar nieuwe hoogten stuwt. Door AI-geletterdheid te omarmen, AI te integreren in bedrijfsprocessen en gebruik te maken van reeds bestaande AI-mogelijkheden, kunnen marketeers de allernieuwste vooruitgang bewaken.

Zoveel als AI over machines en codes gaat, gaat het ook over mensen – jij en ik. Het advies dat tijdens deze discussie werd gedeeld, stimuleerde de aanwezigen om nieuwsgierig te blijven en te blijven leren. Daarbij ontdekken we onderweg allemaal veel verrassingen. Vergeet niet dat je niet de enige bent op deze AI-reis.

Duik in discussies, webinars en leesmateriaal en blijf op de hoogte van het evoluerende AI-landschap – inclusief de opname van onze G2 Attain 2023-sessie.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here