Home Huisdieren Er is niets anders dan hondenrassen + afbeeldingen

Er is niets anders dan hondenrassen + afbeeldingen

0
Er is niets anders dan hondenrassen + afbeeldingen


Door Alicia Kort

Vrouw met zwarte hondenhond
Felix Chacon / Stocksy
Als je ‘Hound Canine’ hoort, denk je misschien eerst aan het beroemde liedje van Elvis. Ondanks wat de King of Rock and Roll beweert, huilen honden meestal niet de hele tijd als ze voldoende mentale stimulatie en lichaamsbeweging krijgen, maar ze blaffen vaak op een unieke, schelle toon.

Natuurlijk zijn Hounds zoveel meer dan hun stemmen. Deze uiterst intelligente honden zijn ook begaafde jagers en worden meestal in twee groepen verdeeld: geurhonden en windhonden, die elk genoemd worden naar de primaire vaardigheid die hen tot topjagers maakt. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten honden en opmerkelijke rassen binnen de twee typen.

Wat is een jachthond?

Een jachthond is een hond die is gefokt voor de jacht, met identify voor het gebruik van zijn krachtige zintuigen om doelen op te sporen. Geurhonden gebruiken hun buitengewone reukvermogen, terwijl zichthonden een scherp gezichtsvermogen gebruiken om te volgen en te achtervolgen.

Geurhonden:

  • Geurhonden hebben doorgaans een lange snuit.
  • Hun neuzen zijn outstanding aanwezig en bevatten een groot aantal geurreceptoren voor effectief volgen.
  • De ogen van geurhonden zijn vaak meer naar voren op het gezicht geplaatst, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op geuren dichtbij de grond.
  • Hun lange en hangende oren helpen geuren op te vangen en naar de neus te leiden.
  • Hun lippen kunnen hangend zijn, waardoor geuren in de buurt van de neus worden vastgehouden.

Windhonden:

  • Windhonden hebben meestal slanke en aerodynamische hoofden.
  • De ogen van een windhond zijn vaak groot en aan de zijkanten van het hoofd geplaatst, waardoor een breed gezichtsveld ontstaat.
  • Windhonden hebben lange gezichten, maar hun neuzen zijn meestal kleiner in vergelijking met geurhonden.
  • De oren kunnen naar achteren worden gevouwen om de windweerstand te verminderen bij het rennen op hoge snelheden.

Het draait allemaal om geurhonden

Geurhonden gebruiken hun scherp reukzin om mensen, voedsel, prooien en andere voorwerpen te vinden, zelfs als ze kilometers ver weg zijn. Ze hebben meer reukreceptoren dan andere hondenrassen. Bijvoorbeeld de Bloedhond (een geurhond) heeft ongeveer 300 miljoen reukreceptoren, terwijl mensen dat wel hebben ongeveer 6 miljoen. De gemiddelde hond kan binnen één seconde vier tot vijf keer ruiken, dus stel je voor hoe snel een geurhond een enkele geur kan ontleden als hij onderweg is.

Geurhonden zijn meestal low-riders met korte poten waardoor het gemakkelijker wordt om hun neus op de grond te houden. Hun kleine gestalte zorgt er ook voor dat hun oren de geuren kunnen absorberen waar ze langs strijken, waardoor geurhonden bij de geur kunnen blijven hangen, zelfs als ze technisch gezien verder zijn gegaan.

Deze honden zijn dat het liefst te allen tijde snuffelenliefst met een doel voor ogen, dus om je doel te behouden geur hond mentaal gestimuleerd, kun je iets lekkers in huis verstoppen en ze op jacht sturen om het te vinden (maar wees erop voorbereid dat het spel snel eindigt). Vanwege hun vastberadenheid wordt aanbevolen dat geurhonden altijd aangelijnd zijn of in een omheinde achtertuin.

Basset hound zittend op een dek voor een boom

Cavan Photos / Alamy Inventory Photograph

Bassethond

De laaghangende Basset Hound met lange oren werd gefokt voor speuren, en hun neus wordt beschouwd als de op één na beste na die van de Bloedhond met meer dan 220 miljoen reukreceptoren. Hun kleine pootjes zijn gebouwd op uithoudingsvermogen in plaats van op snelheid, zodat ze urenlang gemakkelijk geuren kunnen volgen – en zodra ze op de geur zijn, veranderen ze binnen enkele seconden van kalm in koppig.

Dit ras bereikt slechts 15 centimeter op schouderhoogte, maar kan tot 65 kilo wegen. Ondanks hun korte vacht kunnen ze veel verharen en moeten ze wekelijks worden geborsteld. Basset Hounds zijn goede metgezellen voor gezinnen met jonge kinderen en andere huisdieren.

Zoek naar adopteerbare Basset Hounds

Demetr White / Stocksy

Brak

De Beagle is een geurhond met rond 220 miljoen olfactorisch receptoren en een jachtgenoot die is gefokt als prooitracker. Vroeger zwierven ze in roedels rond op zoek naar konijnen, hazen en meer, dus zodra ze een geur te pakken krijgen, zullen ze die voor altijd willen volgen. Vanwege hun roedelgeschiedenis houden Beagles er niet van om te zijn alleen gelaten en kan worden destructief.

Dit kleine ras kan op schouderhoogte wel 15 centimeter lang worden en wel 30 kilo wegen. Ze kunnen geweldig omgaan met andere huisdieren en jonge kinderen, hoewel het niet de grootste knuffelbeestjes zijn. Beagles hebben een uur beweging per dag, mentale stimulatie en wekelijkse borstelbeurten nodig, need hoewel hun vacht er kort uitziet, hebben ze in werkelijkheid een dubbele vacht.

Zoek naar adopteerbare Beagles

Teckel die bandana draagt ​​op de bank

Jess Lewis / Stocksy

Teckel

De teckel magazine dan een gedrongen ras zijn, maar ze hebben een scherp reukvermogen en zijn felle jagers die zelfs onder de grond kunnen jagen en prooien kunnen opsporen die zich in gaten of holen verstoppen. Het zijn de kleinste geurhonden en zijn verkrijgbaar in twee maten: standaard (met een gewicht tot 32 pond) en Mini (met een gewicht tot 11 pond).

Teckels hebben grote persoonlijkheden ondanks hun kleine gestalte. Ze hebben een moedige, onafhankelijke inslag waardoor ze een beetje ondeugend kunnen zijn en een hoog uithoudingsvermogen hebben; ze kunnen soms onvermoeibaar lijken. Ze kunnen echter ernstig gewond raken als ze van meubels springen, trappen op en af ​​sprinten of lange afstanden rennen. Daarom moeten ze twee middelmatige wandelingen per dag maken. Teckels kunnen ook drie soorten vacht hebben: gladharig, langharig en ruwharig, dus hun verzorgingsbehoeften variëren.

Zoek naar adopteerbare teckels

bloedhond hond

Tracey / AdobeStock

Bloedhond

De Bloedhond heeft de sterkste reukreceptoren van alle andere honden, met ongeveer 300 miljoen receptoren. Dit ras met lange oren pikt ook veel geuren op met zijn oren en kan op schouderhoogte wel 27 centimeter lang worden en tot 110 kilo wegen, waardoor ze de grootste geurhond op deze lijst zijn. Hun korte vacht is verrassend dicht, waardoor hij meerdere keren per jaar verhaart en wekelijks moet worden geborsteld.

De droevige, hangende gezichten en rimpels over het hele lichaam van Bloedhonden kunnen ervoor zorgen dat ze graag de hele dag in je achtertuin of op de financial institution luieren, maar ze hebben lange wandelingen en further speeltijd nodig (in een omheinde tuin, dus ze doen dat niet). ‘niet afdwalen na een geur). De Bloedhond kan een aanhankelijke toevoeging zijn aan elk gezin.

Zoek naar adopteerbare Bloedhonden

Grote Bluetick Coonhound

Mary Swift / AdobeStock

Bluetick Coonhound

De Bluetick Coonhound is genoemd naar hun blauw-zwarte ‘aangevinkte’ patroon op hun rug en benen, en werd, in tegenstelling tot andere geurhonden op deze lijst, gefokt om nachtelijke jagers te zijn en wasberen op te sporen. Internet als andere honden hebben deze honden echter een sterke drang om hun neus te volgen, en als ze niet voldoende mentale stimulatie en fysieke activiteit krijgen, kunnen ze destructief worden.

Bluetick Coonhounds, die wel 60 cm hoog kunnen worden en tot 35 kilo kunnen wegen, zijn grote jagers met nog grotere prooi drijft. Dit ras weet echter werk en rust te scheiden en is meer dan tevreden om thuis te relaxen als aan hun behoeften wordt voldaan. Dankzij hun speurachtergrond kunnen ze goed overweg met andere pups. Hun kortere jassen moeten wekelijks worden geborsteld en eigenaren kunnen verwachten dat ze matig zullen verharen.

Zoek naar adopteerbare Bluetick Coonhound

Windhonden zien het allemaal

In plaats van hun neus te gebruiken, gebruiken windhonden hun scherpe gezichtsvermogen, grote gezichtsveld en snelheid om prooien neer te halen. Geurhonden werden gefokt om mensen te helpen, maar windhonden werden gefokt om zelfstandig te jagen.

Windhonden hebben lichte, soepele lichamen met een diepe bovenlijf, een dunne taille en lange benen, waardoor ze achter een prooi aan kunnen sprinten – en die snelheid kilometers lang kunnen vasthouden. In feite werden windhonden gefokt om snelle prooien neer te halen, zoals hazen, maar ook grotere prooien, zoals herten en zelfs wolven.

De windhond zit op iemands schoot

Trinette Reed / Stocksy

Windhond

Windhonden zijn de snelste windhonden (ze kunnen 70 kilometer per uur halen) en hun hele lichaam is ontworpen voor jachtsucces. Hun ogen zijn wijd gespreid, zodat ze bij de geringste beweging het land om hen heen kunnen overzien, en ze hebben een groot gezichtsveld. Greyhounds kunnen een gezichtsveld van 270 graden hebben, terwijl mensen dat van 180 graden hebben. Zelfs hun voeten zijn gevoerd. om ze een veerkrachtiger stap te geven.

Deze aanhankelijk grote pups zijn relatief energiezuinig in huis, maar hebben wel voldoende mogelijkheden nodig om te pronken met hun dash. Greyhounds kunnen op schouderhoogte tot 90 centimeter reiken en tot 70 kilo wegen. Dit ras kan talloze kleuren en patronen hebben, maar hun vacht is kort en vereist wekelijkse handschoenafname.

Zoek naar adopteerbare Greyhounds

Grote lichtgekleurde Borzoi-hond

Jeannette1980 / Pixabay

Borzoi

De majestueuze Borzoi is een langharige, grote windhond – ze kunnen tot 105 pond wegen en meer dan 28 centimeter op schouderhoogte – oorspronkelijk gefokt als wolventracker en jager. Deze lenige pup heeft een eigen mening en reageert daar niet goed op agressieve opleiding. De Borzoi kunnen lui zijn in huis, maar hebben lange wandelingen nodig en de mogelijkheid om rond te rennen in een omheinde tuin. Het is belangrijk op te merken dat ze zullen sprinten achter alles aan wat beweegt, dus ze moeten in bedwang worden gehouden vanwege hun hoge prooidrift. Wat de verzorging betreft, moet de lange vacht van de Borzoi wekelijks worden geborsteld en zal hij één keer per jaar overvloedig verharen.

Zoek naar adopteerbare Borzoi

Whippetpuppy die op hondenbed liggen

Alie Lengyelova / Stocksy

Whippet

De Whippet is kleiner dan de Greyhound en Borzoi, wordt 60 centimeter hoog en kan wel 40 kilo wegen, maar kan nog steeds rennen met snelheden tot 56 kilometer per uur. De Whippet lijkt in veel opzichten op een miniatuurwindhond, en hun temperament is vergelijkbaar met dat van andere windhonden; ze houden ervan om in huis te liggen, maar komen in actie als iets hun aandacht trekt en moeten mentaal gestimuleerd worden met activiteiten zoals apporteerspelletjes of behendigheidstraining. Whippets zijn ongelooflijk knuffelige pups die geweldige metgezellen zijn voor kleine kinderen en andere huisdieren. De korte vacht van deze pup is onderhoudsarm en hoeft slechts één keer per week te worden geborsteld.

Zoek naar adopteerbare Whippets

saluki middelgrote hond die over de bank leunt

Capuski / iStock

Saluki

De Saluki is een Egyptisch ras dat de eer heeft een van de oudste hondenrassen te zijn die er zijn. Met hun langharige oren – die uiteindelijk bedekt zullen raken met voedsel uit hun voerbakken als ze niet naar achteren worden getrokken – en borstelige staarten lijken Saluki’s een beetje op leeuwen. De relaxation van hun jassen is in vergelijking relatief kort en kan glad of langharig zijn (de laatste vereist meer verzorging). Saluki’s kunnen snelheden bereiken van 68,8 kilometer per uur, waardoor ze qua snelheid de tweede zijn na de snelle Greyhound, en kunnen tot 65 pond wegen en een schouderhoogte van 28 inch bereiken.

Zoek naar adopteerbare Saluki’s

Faraohond zit in het gras

Victoria Rak / Shutterstock

Farao Hond

Internet als de Saluki is de faraohond duizenden jaren geleden in Egypte ontstaan ​​en heeft hij een lenig body. Faraohonden zijn gefokt om over rotsachtige terreinen te snellen (ze kunnen een snelheid van wel 56 kilometer per uur bereiken), en hun korte bruine vacht zorgt ervoor dat ze opgaan in dat terrein als ze op jacht zijn. Dit ras kan op schouderhoogte tot 55 pond en 25 inch reiken, en hun korte jassen vereisen slechts een wekelijkse poetsbeurt.

Deze windhond is echter niet alleen maar werk en geen spel: ze worden beschouwd als zeer toegewijde huisdieren en kunnen goed overweg met andere honden en jonge kinderen. Deze windhond van groot ras heeft meer beweging nodig dan sommige andere windhonden; ze moeten in de tuin kunnen rennen of hebben twee lange wandelingen per dag nodig.

Zoek naar adopteerbare faraohonden

Veelgestelde vragen

Hoe groot worden jachthonden?

Jachthonden kunnen in grootte variëren. Een grote hond, zoals de Ierse Wolfshond, kan tot 180 pond wegen, terwijl kleinere, zoals Beagles, minder dan 20 pond kunnen wegen.

Hoe groot worden hondenmixen?

Internet als hun raszuivere tegenhangers kunnen hondenmixen in grootte variëren van meer dan 100 pond tot minder dan 20 pond, afhankelijk van de rasmix.

Hoe practice je een jachthond?

Omdat ze geurgedreven en onafhankelijke denkers zijn, zijn sommige jachthonden koppig en hebben ze een geduldige, consistente coaching nodig om hun energie en instincten het beste te kanaliseren.

Is een Beagle een jachthond?

Ja, Beagles worden beschouwd als jachthonden. Beagles staan ​​bekend om hun supersnuffelvaardigheden en worden geclassificeerd als geurhonden.

Zijn honden goede familiehonden?

Ja, honden kunnen geweldige gezinshonden zijn, omdat ze over het algemeen vriendelijk, sociaal, loyaal en aanhankelijk zijn tegenover hun menselijke roedels.

Referenties:

Geurhond

AKC-honden

Zichthond versus geurhond

Reukzin bij honden: fysiologie, gedrag en mogelijkheden voor praktische toepassingen

Suggestions voor het trainen van geur- en zichthonden

De wetenschap van snuivende ziekte ruikende hondenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here