Home Auto 805 pk sterke Mercedes-AMG SL63 SE Efficiency PHEV haalt 100 km/u in 2,8 seconden

805 pk sterke Mercedes-AMG SL63 SE Efficiency PHEV haalt 100 km/u in 2,8 seconden

0
805 pk sterke Mercedes-AMG SL63 SE Efficiency PHEV haalt 100 km/u in 2,8 seconden


Terwijl Mercedes-Benz heeft plannen aangekondigd om uitsluitend elektrisch te gaan rijden waar de markten het toelaten tegen 2030, met een groeiend aanbod van elektrische voertuigen Het bedrijf is al te koop, maar geeft de verbrandingsmotoren nog niet op – vooral als het gaat om de AMG-prestatiedivisie, die elektrificatie gebruikt om enorm veel vermogen uit gasmotoren te halen. Het nieuwste mannequin om de AMG E Efficiency plug-in hybride behandeling is de SL-roadsterdie geschiedenis schreef als zowel de eerste PHEV-droptop van Mercedes als de krachtigste SL aller tijden.

De aandrijflijn van de nieuwe Mercedes-AMG SL63 SE Efficiency uit 2024 lijkt sterk op die van de GT 4-Door Coupé. AMG’s beproefde 4,0-liter V8-biturbo wordt gecombineerd met een accupakket van 6,1 kWh en een elektromotor die rechtstreeks op de achteras is gemonteerd. Het accupakket bevindt zich bovendien web boven de achteras voor een optimale gewichtsverdeling. De elektromotor op zichzelf levert 201 pk en 236 pond-voet koppel en is geïntegreerd in een transmissie met twee versnellingen en een achterdifferentieel met beperkte slip; de motor zelf maakt gebruik van dezelfde 9-traps automaat als de reguliere SL.

Achteraanzicht 3/4 van een groene Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

Het totale vermogen bedraagt ​​maar liefst 805 pk en 1.047 lb-ft koppel, een stijging van 228 pk en 457 lb-ft ten opzichte van de niet-hybride SL63. (De motor op zichzelf is ook 26 pk en 37 lb-ft hoger dan de gewone SL63.) Mercedes zegt dat de SL63 SE Efficiency 2,8 seconden zal halen, 0,7 seconden sneller dan de SL63 met alleen fuel. Dat maakt het ook een smidge sneller dan de GT63 SE Efficiency 4-deurs coupédie 831 pk en 1.084 lb-ft heeft en in 2,9 seconden 60 bereikt.

De integratie van de elektromotor in de achteras zorgt voor een directere prestatieverbetering, maar kan ook de vooras aandrijven dankzij de aandrijfas en mechanische verbinding van het variabele 4Matic-vierwielaandrijvingssysteem. Mercedes zegt dat de batterij met hoge dichtheid gebruik maakt van door de Formule 1 geïnspireerde technologie en is ontworpen voor snelle reacties en herhaald gebruik, zodat er altijd maximaal elektrisch vermogen beschikbaar is. Web als bij de andere PHEV’s van AMG laadt de batterij zichzelf zelfs op naarmate je tougher rijdt.

Er zijn vier verschillende niveaus van regeneratief remmen, waarbij meer dan 100 kW aan energie kan worden teruggewonnen in de accu, en de sterkste instelling maakt rijden met één pedaal mogelijk, web als bij een elektrische auto. AMG wil niet zeggen hoeveel elektrische actieradius de SL63 SE Efficiency zal hebben, maar het is onwaarschijnlijk dat deze groter zal zijn dan twaalf kilometer; klanten kunnen de auto aansluiten en opladen met een ingebouwde lader van 3,7 kW.

Bruin interieur van een Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

De SL63 SE Efficiency wordt standaard geleverd met de fraaie Lively Experience Management-ophanging van de SL, waarbij hydrauliek wordt gebruikt in plaats van conventionele stabilisatorstangen om het rollen van de carrosserie te elimineren en de dynamiek te verbeteren. Ook standaard zijn koolstofkeramische remmen, achterwielbesturing en acht verschillende rijmodi, waaronder een batterijhoudmodus die de motor gebruikt om de batterij op peil te houden.

Afgezien van de oplaadpoort in de achterbumper kun je een SL63 SE Efficiency herkennen aan de rode badge-omtrekken en gegroefde uitlaatuiteinden. AMG heeft de actieve aerodynamica van de SL voor de hybride aangepast, inclusief vijf nieuwe hoeken voor de achterspoiler. Afgezien van nieuwe hybride pagina’s en ontwerpen voor het infotainmentsysteem, is ook het interieur identiek. Mercedes heeft onlangs de beschikbaarheid van de Manufaktur-opties van de SL uitgebreid, met veel meer speciale lakken en leerkleuren om uit te kiezen, zoals de Mid Eire Inexperienced Magno op deze afbeeldingen.

Mercedes zegt dat de SL63 SE Efficiency ergens volgend jaar in de VS op de markt zal komen voor het modeljaar 2024. Terwijl de standaard SL63 al $ 184.150 kost vóór opties kunt u een startprijs verwachten die ruim boven de $ 200.000 ligt. De onlangs opnieuw ontworpen GT-coupé krijgt ook een PHEV-variant, mogelijk met nog meer vermogen dan de SL.

Zijaanzicht van een groene Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

Achterbumperdetail van een Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

Voorspatborddetail van een groene Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

Bruin interieur van een Mercedes-AMG SL

Afbeelding: Mercedes-AMG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here