Home Natuur Zorg ervoor dat elke vogel telt dit herfstmigratieseizoen

Zorg ervoor dat elke vogel telt dit herfstmigratieseizoen

0
Zorg ervoor dat elke vogel telt dit herfstmigratieseizoen


Trekvogels die in het noorden broeden en broeden, maken nu hun lange reis terug naar het zuiden om in een hotter klimaat te overwinteren. Naar schatting zullen 4 miljard vogels door steden, buurten en andere bebouwde omgevingen moeten navigeren. Helaas komen veel van deze vogels nooit aan op hun overwinteringsgebied omdat ze gedood of gewond raken door botsingen met glas. Wist u dat u hen kunt helpen veilig aan te komen?

Een Nashville-zanger met een gebroken snavel werd dit najaar met succes gered en naar het Toronto Wildlife Centre gebracht voor behandeling door een FLAP-vrijwilliger.

Doe mee met de International Hen Rescue Week!

Elk jaar tijdens de eerste week van oktober, om het bewustzijn over het probleem te helpen vergroten, FLAP Canada in samenwerking met Nature Canada, gastheren Wereldwijde vogelredding (GBR). Dit evenement duurt een week en moedigt mensen over de hele wereld aan om te zoeken naar vogels die tegen ramen zijn gebotst en om hun ramen vogelveilig te maken. Er is nog tijd om je bij de beweging aan te sluiten! Dit jaar vindt International Hen Rescue plaats van 2 tot en met 8 oktober 2023. Registratie voor het evenement is open tot 2 oktober. Momenteel zijn er 36 GBR-teams uit landen als Canada, de VS, Costa Rica, India, China, Nepal, Mexico en Panama die aan het evenement deelnemen.

Tijdens het evenement zoeken GBR-teams naar vogels die tegen ramen in hun gemeenschap zijn gebotst. Zij registreren deze gegevens in de International Hen Collision Mapper en ervoor te zorgen dat gewonde vogels de zorg krijgen die ze nodig hebben van hun plaatselijke opvangcentrum voor wilde dieren.

De nieuwe International Hen Collision Mapper

Het nieuwe en verbeterde International Hen Collision Mapper is hier! Door gebruik te maken van ArcGIS om de gegevens beter te visualiseren en te interpreteren, stelt deze software program ons ook in staat het proces van het rapporteren van botsingen te stroomlijnen. Met deze group science-tool kunnen anonieme en geregistreerde gebruikers over de hele wereld de soort, locatie, tijd, standing en andere particulars documenteren van elke vogel die ze terugvinden.

Elke vogel die aan de International Hen Collision Mapper wordt gerapporteerd, helpt ons de omvang van het probleem van botsingen tussen vogels beter te begrijpen. Deze gegevens spelen ook een integrale rol bij het installeren van raambekleding tegen vogelbotsingen in gevaarlijke gebouwen.

Andere manieren waarop u kunt helpen!

1. Maak uw ramen vogelveilig.

Wist u dat de meeste vogelaanvaringen plaatsvinden bij laagbouw, inclusief huizen en huisjes? Om ervoor te zorgen dat u dit najaar niet de gevreesde ‘dreun’ hoort van een vogel die tegen uw raam botst, kunt u uw ramen vogelveilig maken door visuele markeringen aan te brengen die deze richtlijnen voor raammarkeringen volgen. Elk raam dat we vogelveilig maken, is een enorme stap in de richting van de bescherming van trekvogelsoorten.

2. Meld probleemgebouwen met de nieuwe Vogelvriendelijke Bouwenquête.

Assist ons informatie te verzamelen over gebouwen en hun inspanningen om vogelvriendelijk te zijn. De Vogelvriendelijk Bouwonderzoek biedt een manier om vogelvriendelijke gebouwen over de hele wereld te volgen door hun ontwerpen te presenteren! Dit onderzoek fungeert ook als een database voor het identificeren van probleemgebouwen waar bekend is dat talloze vogels in botsing komen. Als het gaat om het verminderen van botsingen, is het uiteindelijke doel dat gebouwen het probleem van botsingen aanpakken door hun ramen en glazen gevels te behandelen met effectieve visuele markeringen.

3. Vogelveilige wetgeving en retrofits.

Het aandringen op vogelveilige wetgeving zal ervoor zorgen dat we vogels blijven beschermen. Neem contact op met uw lid van het provinciale parlement, gemeenteraadsleden en overheidsinstanties om hen op de hoogte te stellen van deze kritieke kwestie en dat u wilt dat zij de vogelveilige wetgevende macht steunen. Het aanmoedigen van renovaties aan gebouwen met bekende raambotsingen is een andere fantastische manier om te helpen. Bent u getuige geweest van vogelaanvaringen op uw werkplek? Probeer contact op te nemen met de beheerder of eigenaar van het gebouw om hen te laten weten dat de renovatie van het gebouw talloze vogellevens zal redden.

4. Doe de lichten ‘s nachts uit.

Terwijl vogels ‘s nachts migreren, gebruiken ze de sterren om hen te begeleiden. Felle lichten uit stedelijke centra kunnen vogels uit hun koers lokken. Eenmaal in deze stedelijke ruimtes lopen ze het risico tegen glas te botsen. Heeft u buitenverlichting? Doen je buren? Om vogels te helpen onze gevaarlijke steden te omzeilen, kun je proberen deze onnodige buitenlichten uit te schakelen tijdens de trek in de lente en de herfst.

Je kan een verschil maken!

Ieder van ons kan vogels helpen beschermen tegen dodelijke botsingen met glas. Deelnemen aan de wereldwijde vogelredding door u aan te melden als individu of als groep, en uw bevindingen huge te leggen in de GBCMuw huisramen vogelveilig maken, aandringen op vogelveilige wetgevingen uw vrienden, familie en buren over het probleem vertellen, zijn allemaal geweldige manieren om een ​​groot verschil te maken. Samen kunnen we de levens van miljoenen vogels redden.

Voeg uw naam toe om een ​​trekvogelverdediger te worden en leer meer over hoe u vogels in uw gemeenschap kunt beschermen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here