Home Technologie TikTok investeert $1,5 miljard in de Indonesische technologiegigant GoTo

TikTok investeert $1,5 miljard in de Indonesische technologiegigant GoTo

0
TikTok investeert $1,5 miljard in de Indonesische technologiegigant GoTo


TikTok-eigenaar ByteDance is van plan de activiteiten in Indonesië te hervatten door een meerderheidsbelang van 75,01% in Tokopedia te nemen met een beloofde investering van $1,5 miljard.

Het Indonesische technologiebedrijf GoTo zal een minderheidsbelang van 24,99% in Tokopedia behouden, meldt Reuters. Dit komt nadat de socialemediagigant in oktober werd verboden zijn e-commerceplatform in Indonesië te exploiteren vanwege nieuwe regelgeving.

TikTok zal in eerste instantie 840 miljoen greenback uitbetalen om zijn belang te verwerven en heeft verdere investeringen in Tokopedia – een van de meest bezochte e-commerceplatforms van Indonesië – beloofd voor een bedrag van 1,5 miljard greenback over een langere periode. De e-commercetak van TikTok, TikTok Store Indonesia, zal worden opgenomen in Tokopedia, waardoor het zijn activiteiten in het land kan hervatten. De deal moet start 2024 worden afgerond.

TikTok’s ambities in Indonesië

Volgens rapporten is Indonesië de grootste e-commercemarkt van Zuidoost-Azië, met een waarde van meer dan 50 miljard greenback. Het spreekt dus voor zich dat TikTok graag de activiteiten daar wil hervatten en daarbij de toezichthouders aan boord wil houden. In een gezamenlijke verklaringByteDance en GoTo zeiden: “Het strategische partnerschap zal beginnen met een pilotperiode die wordt uitgevoerd in nauw overleg met en toezicht door de relevante toezichthouders.”

“We creëren een Indonesische e-commercekampioen, door de sterke lokale aanwezigheid van Tokopedia te combineren met het massamarktbereik en de technologische bekwaamheid van TikTok”, zei Patrick Walujo, CEO van GoTo, in een verklaring aan Reuters.

“GoTo heeft nu een veel sterkere foundation en we verwachten dat dit partnerschap veel voordelen zal opleveren, niet alleen voor de e-commerce, maar ook voor onze on-demand diensten en fintech-bedrijven”, zei hij.

TikTok Store is momenteel alleen beschikbaar in een handvol landen, waaronder het VK en de VS, dus het zou een klap voor TikTok zijn geweest als toezichthouders het zouden tegenhouden omdat het een foundation in Indonesië had gevonden, vooral omdat de zorgen over de buitenlandse veiligheid toenemen.

Deze groei is van cruciaal belang voor TikTok, nadat eerder dit jaar werd gemeld dat dit het geval is gebruik is “steil aan het afnemen” met jongeren. Het is een tumultueuze tijd voor TikTok omdat het een aandeleninkoopprogramma ondanks het nieuws dat dit wel het geval is sloot zijn gamingmerk Nuverse. Het heeft ook bevestigd dat het op grote schaal werkt AI-platform waarmee gebruikers AI-chatbots kunnen maken.

Fotocredit: Pexels

Ali Rees

Ali Rees is een freelance journalist en volwassen pupil, gevestigd in Schotland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here