Home Onderwijs Schoolbestuur van Philadelphia herkozen president, geconfronteerd met begrotingsgat van $407 miljoen – Chalkbeat

Schoolbestuur van Philadelphia herkozen president, geconfronteerd met begrotingsgat van $407 miljoen – Chalkbeat

0
Schoolbestuur van Philadelphia herkozen president, geconfronteerd met begrotingsgat van $407 miljoen – ChalkbeatReginald Streater, voorzitter van de Philadelphia Board of Training, zal voorlopig leiding blijven geven aan het bestuur – in ieder geval totdat de nieuwgekozen burgemeester Cherelle Parker haar personeelsbeslissingen neemt.

Streater en vice-president Mallory Repair-Lopez werden donderdagavond herkozen in hun functie bij de jaarlijkse bestuursverkiezingen. Streater en Repair-Lopez wonnen beiden met 6-2 stemmen. Streater en Repair-Lopez werden vorig jaar voor het eerst in hun functie verkozen in een belangrijke leiderschapsverandering voor het bestuur.

Bestuursleden Cecelia Thompson en Lisa Salley nomineerden en stemden op elkaar voor respectievelijk de rol van president en vice-president. Beide leden hebben al eerder zorgen geuit over de transparantie van het bestuur.

Het is onduidelijk hoe lang Streater en de relaxation van het bestuur hun zetels zullen behouden. Hun ambtstermijn loopt af wanneer de vertrekkende burgemeester Jim Kenney in januari zijn ambt verlaat. Parker zal dat doen hebben de macht om alle negen leden te benoemen van het bord.

Een woordvoerder van Parker weigerde donderdag commentaar te geven. Op het campagnespoor, Parker wilde het niet zeggen wat ze van plan is met het bestuur te doen, maar vertelde Chalkbeat dat ze “op zoek zal gaan naar mensen met een diepe betrokkenheid bij onze stad, de kinderen van onze stad, en (die) mijn visie op openbaar onderwijs in deze stad delen.”

Ruwe financiële wateren in het vooruitzicht voor scholen in Philadelphia

Ongeacht wie er meedoet aan de ambtstermijn van de volgende burgemeester, ze zullen worden geconfronteerd met een begrotingstekort van meerdere miljoenen {dollars}.

Chief Monetary Officer Michael Herbstman gaf de bestuursleden een bijgewerkte vijfjarige begrotingsvooruitzichten voor het boekjaar 2024 tot en met het boekjaar 2028, inclusief aanvullende projecties voor nieuwe vakbondscontracten en andere kosten.

Volgens Herbstman werd het district vlak voor de pandemie geconfronteerd met een dreigend tekort van bijna $300 miljoen als gevolg van jaren van “onvoldoende financiering” van de stad en de staat. Door ‘effectief en efficiënt gebruik’ van de federale pandemiefinanciering ‘heeft het district tijdelijk het onvermijdelijke uitgesteld’, zei Herbstman. Dat leidde tot een begroting in evenwicht in 2023 en de hetzelfde voorspeld voor 2024.

Maar met dat de pandemische hulp opraaktwordt het district geconfronteerd met een begrotingstekort van $407 miljoen voor het begrotingsjaar 2025. En Herbstman zei dat het tekort waarschijnlijk elk jaar zal toenemen, wat zal leiden tot een tekort van $702 miljoen dat wordt verwacht voor het begrotingsjaar 2028.

Die projecties zouden kunnen veranderen als de staat vernieuwt de formule voor schoolfinanciering. Eerder dit jaar sprak een rechter van het Commonwealth Courtroom heeft de staat daartoe opdracht gegevenom zijn financieringssysteem in overeenstemming te brengen met de grondwet.

Het schooldistrict heeft geen belastingautoriteit en is voor zijn werkingsfonds voor 99% afhankelijk van staats- en stadsdollars, zei Herbstman, wat betekent dat “hoe hoog we kunnen klimmen” zal afhangen van staats- en lokale functionarissen.

Herbstman zei dat als de staat nog eens 357 miljoen greenback doneert en de stad in het begrotingsjaar 2025 nog eens 144 miljoen greenback toevoegt, het district de komende vijf jaar betekenisvolle vooruitgang kan boeken in de richting van enough schoolfinanciering.

Hoofdinspecteur Tony Watlington zei dat hij en andere districtsambtenaren de beleidsmakers van de staat en de stad proberen duidelijk te maken dat “we goede beheerders zijn van de publieke belastingdollars”, in de hoop dat er dit komende jaar meer geld beschikbaar komt in het kredietproces. Watlington wees recente kredietratingrapporten dat volgens hem aantoont dat het district een positieve financiële richting inslaat.

“We beginnen met de beste kredietrating van financiële beleggingskwaliteit die we in bijna een halve eeuw hebben gehad. Dat is heel belangrijk”, zei Watlington donderdag tegen verslaggevers tijdens een briefing.

Het begrotingsproces zal dit jaar ‘transparanter’ zijn, beloofde Watlington. Hij zei dat hun plan meer ouders, studenten en leden van de gemeenschap bij het begrotingsproces zal betrekken door middel van enquêtes en focusgroepen van november tot maart.

Bestuur verlengt contract voor leesdiensten

Het bestuur stemde ook voor goedkeuring van een verlenging ter waarde van ongeveer $ 477.600 voor het contract van het district met Curriculum Associates voor het instructiemateriaal PHONICS for Studying van de organisatie.

In een notitie op de web site van het bestuur stond dat de uitbreiding ertoe zou leiden dat docenten en leerlingen met een beperking in de groepen 3 tot en met 8 toegang blijven krijgen tot het leerplan dat sinds vorig schooljaar “met succes wordt gebruikt” “om het leesniveau van leerlingen aanzienlijk te verbeteren” in 77 jaar. scholen.

Scholen door het hele land zijn geweest rekening houden met de manier waarop ze leerlingen leren lezenen de scholen in Philadelphia zullen hun eigen Engelstalige kunst krijgen curriculumvernieuwing voor alle leerlingen die volgend schooljaar starten.

Volgens districtsgegevens hadden tijdens het schooljaar 2022-2023 2.010 leerlingen op 77 districtsscholen toegang tot Phonics for Studying. En die studenten “toonden gemiddeld significante verbeteringen op het gebied van vloeiend en begrijpend lezen, waarbij veel studenten dit jaar een niveau omhoog gingen”, aldus het district in zijn notitie.

Echter, resultaten van de meest recente, door de staat gestandaardiseerde assessments laat zien dat de meerderheid van de districtsstudenten nog steeds niet op niveau leest.

Carly Sitrin is bureauchef voor Chalkbeat Philadelphia. Neem contact op met Carly by way of csitrin@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here