Home Voeding Salade met rode biet en feta

Salade met rode biet en feta

0
Salade met rode biet en feta


Een lichte lunch of een heerlijk bijgerecht, deze salade met rode biet en feta is gemaakt met malse geroosterde bieten, zoute feta, knapperige walnoten en microgreens en afgewerkt met een pittige balsamicovinaigrette. Koop gekookte bieten in de supermarkt en bespaar veel tijd!Bietensalade met feta op witte plaat naast keukenpapier en kleine houten kom balsamicovinaigrette.

Waarom ik van dit recept hou

Deze Bietensalade met Feta wel verfrissend, boordevol voedingsstoffen en vol van smaak. Ik ben af ​​en toe helemaal voor een salade zonder sla of bladgroenten en deze previous daar zeker bij.

Als diëtist weet ik dat bieten een uitstekende bron van antioxidanten zijn vitamine C, carotenoïden en betalainen, en bevatten verschillende vitamines en mineralen zoals kalium, foliumzuur, ijzer en mangaan. Ze bevatten ook veel nitraten die een rol spelen het reguleren van de bloeddruk, het verminderen van oxidatieve stress, het bevorderen van de cardiovasculaire gezondheid en het verbeteren van de longfunctie.

De bieten in deze salade zijn aards en mals en passen goed bij de zoutheid van de feta en de crunch van de walnoten. Ik ben ook dol op dit recept met romige geitenkaas en wissel de kaas vaak af met wat ik bij de hand heb. De dressing is een pittige balsamicovinaigrette die zowel heerlijk fris als verfrissend is.

Deze salade heeft een korte ingrediëntenlijst en je kunt de bieten zelfs van tevoren bereiden, zodat ze snel klaar zijn als je klaar bent om te eten of te serveren. Deze bietensalade is een geweldige lunch of bijgerecht bij het diner.

Ingrediënten die je nodig hebt

afbeelding van ingrediënten voor bietensalade met feta op marmeren oppervlak met zwarte tekst-overlay

Opmerkingen over ingrediënten

bieten: aards, licht zoet en vol van smaak. Om wat tijd te besparen kun je gekookte bieten in de supermarkt kopen, maar deze zijn meestal kleiner van formaat, dus misschien wil je de hoeveelheid verdubbelen.

verkruimelde feta: zorgt voor een romige textuur en zoutheid die de bieten mooi in balans brengt. Ik maak deze salade ook met geitenkaas in plaats van feta, afhankelijk van wat ik in mijn koelkast heb!

geroosterde walnoten: voegt er wat aan toe enkelvoudig onverzadigde vetten en plantaardige eiwitten. Je hoeft je walnoten niet te roosteren, maar ik raad het zeker aan voor die additional nootachtige smaak!

microgroenten: voeg een enhance van frisse smaak toe en zit boordevol vitamine A, E, C en Ok, en mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, selenium en zink

balsamico azijn: geeft een rijke, zoete en fruitige smaak

Dijon mosterd: fungeert als emulgator om de olijfolie en azijn te helpen opnemen

Honing: geeft een vleugje zoetigheid aan de dressing

olijfolie: fungeert als foundation van het verband

tijm: voegt een aardse, muntachtige, citroenachtige smaak toe aan de dressing

zout en peper: smaakversterkers

Benodigde uitrusting (affiliate hyperlinks – als jij een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie):

Bakplaat

Hoe maak je bietensalade met feta?

stap voor stap afbeelding van hoe je bietensalade met feta maakt

 1. Geroosterde bieten. Wikkel de bieten losjes in aluminiumfolie en rooster ze op een bakplaat tot ze gaar zijn, ongeveer 60-90 minuten. Zorg ervoor dat je ze elke 20-30 minuten controleert. Als ze er droog of verschroeid uitzien, giet je er een eetlepel water overheen voordat je ze opnieuw inpakt.
 2. Maak dressing. Terwijl de bieten roosteren (of afkoelen!) Combineer je balsamicoazijn, dijonmosterd, honing, tijm, zout, olijfolie en zwarte peper in een kleine kom of glazen pot.
 3. Schil de bieten. Zodra het voldoende is afgekoeld om te hanteren (ongeveer 20 minuten), verwijdert u de schil met keukenpapier of met uw vingers onder water. Als ze niet gemakkelijk pellen, hebben ze waarschijnlijk meer kooktijd nodig.
 4. Snijd de bieten. Plaats de bieten met de snijzijde naar beneden op de snijplank en snijd ze in halvemaanvormige vormen, ongeveer 1/4 inch dik.
 5. Monteren en serveren. Voeg de bieten toe aan een middelgrote kom met feta, geroosterde walnoten en microgreens. Bestrijk met de gewenste hoeveelheid dressing en schep door de vacht.

Deskundige suggestions

 1. De bieten kunnen van tevoren worden klaargemaakt door ze van tevoren te braden, te schillen en te snijden. Zodra dit is gebeurd, kan de salade binnen enkele minuten worden samengesteld wanneer u klaar bent om te eten of te serveren.
 2. Als je geen tijd hebt om bieten vooraf te roosteren, kun je er ook voor kiezen om dat te doen koop voorgekookte bieten in de winkel om wat tijd te besparen (en opruimen!).
 3. Over opruimen gesproken, bieten verkleuren heel gemakkelijk, dus wees voorzichtig als je ermee omgaat. Soms draag ik graag handschoenen bij het schillen en snijden.

Veelgestelde vragen over recepten

Kan ik ingeblikte bieten gebruiken in plaats van verse?

Ja, dat kan! Ik heb dit recept nog niet met bieten uit blik gemaakt, maar ik denk dat dit een geweldig alternatief en tijdsbesparing zou zijn.

Wat maakt bieten lekkerder?

Bieten passen goed bij citrussmaken, knoflook, azijn en veel zout als aanvulling op hun aardse, diepe smaak. Ze zijn bestand tegen gedurfde smaken, dus passen ze goed bij kazen zoals feta, geitenkaas, brie of blauwe kaas.

Wat is de beste manier om bieten te koken?

Bieten kunnen worden gestoomd, gekookt of geroosterd. Ik hou van het roosteren van bieten, omdat ik merk dat het hun aardse, lichtzoete smaak naar voren brengt. Ik stel voor om de bieten in folieverpakkingen te roosteren, zodat ze vocht vasthouden en gaar worden.

bietensalade met feta op witte plaat met geroosterde bieten, verkruimelde fetakaas, geroosterde walnoten en microgreens

Opslag en voorbereiding

Restjes van bietensalade kun je in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3-4 dagen bewaren.

Je kunt de bieten van tevoren roosteren en vervolgens de salade samenstellen als je klaar bent om te serveren/eten!

Recepten die goed bij elkaar passen

Plaatpan Zalm en groenten

Plaatpan Kip Aardappelen en Sperziebonen

Airfryer hele kip

Instantaneous potroom van champignonsoep

Gekruide Geroosterde Pompoensoep

Bietensalade met feta op witte schotel naast theedoek en kleine zilveren vork

Voor meer salade-inspiratie kun je mijn andere recepten hieronder bekijken!

Herfstoogstsalade Gevulde Eikelpompoen

Boerenkoolsalade met granaatappel

Op het Midden-Oosten geïnspireerde gekruide quinoasalade met aubergine en granaatappel

Thais geïnspireerde salade met kip en pindadressing

Salade van verkoolde asperges met ei

Als je dit recept leuk vindt, Zorg ervoor dat u een reactie achterlaat en geef het hieronder een beoordeling van 5 sterren. Als je het maakt, deel het dan op Instagram en tag mij @karalydonrd en ik deel het opnieuw met mijn volgers! Als je dit recept voor later wilt bewaren, doe dat dan zeker pin het op Pinterest!

Mis geen recept! Meld u aan om mijn maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met een overzicht van recepten van de vorige maand en ontvang mijn GRATIS gids wanneer u zich aanmeldt: Herontdek het plezier in eten: 5 eenvoudige stappen om te stoppen met stress over eten + geniet van elke hap.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Een lichte lunch of een heerlijk bijgerecht, deze salade met rode biet en feta is gemaakt met malse geroosterde bieten, zoute feta, knapperige walnoten en microgreens en afgewerkt met een pittige balsamicovinaigrette. Koop gekookte bieten in de supermarkt en bespaar veel tijd!


 • 4 grote bieten, stengels verwijderd en grondig geschrobd
 • 1/2 kop verkruimelde fetakaas
 • 1/4 kopje geroosterde walnoten
 • 1/2 kop microgroenten

Voor de balsamicovinaigrette:

 • 1/4 kopje balsamico azijn
 • 1 eetlepel Dijon mosterd
 • 1 eetlepel Honing
 • 1/2 theelepel gedroogde tijm
 • 1/2 theelepel zout
 • 3/4 kop olijfolie
 • versgemalen zwarte peper, naar smaak


 1. Wikkel de bieten losjes in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster tot de bieten gaar zijn, ongeveer 60-90 minuten (afhankelijk van de grootte van de bieten), controleer elke 20-30 minuten. Als de bieten er droog of verschroeid uitzien, giet dan een eetlepel water over de bieten voordat u ze opnieuw inpakt.
 2. Zet de bieten opzij zodat ze kunnen afkoelen voordat ze worden geschild. Zodra de bieten voldoende zijn afgekoeld om te hanteren (ongeveer 20 minuten), pelt u de schil eraf met keukenpapier of met uw vingers onder water. Als de bieten niet gemakkelijk schillen, hebben ze waarschijnlijk meer kooktijd nodig.
 3. Snijd de bieten in de lengte doormidden. Leg het met de snijkant naar beneden op de snijplank en snijd het in halvemaanvormige vormen, ongeveer 1/4 inch dik.
 4. Voeg de bieten toe aan een middelgrote kom. Voeg feta, geroosterde walnoten en microgreens toe.
 5. Voeg de gewenste hoeveelheid dressing toe en meng de salade erdoor.

Opmerkingen

 1. Feta kun je makkelijk vervangen door geitenkaas (ik maak deze salade met beide soorten kaas).
 2. Bieten kunnen gemakkelijk vlekken veroorzaken op kleding, handen, enz., dus wees voorzichtig bij het hanteren ervan.
 3. Als je geen tijd hebt om bieten te roosteren, kun je gekookte bieten kopen in de supermarkt. Deze bieten zijn meestal kleiner van formaat, dus misschien wil je de hoeveelheid verdubbelen.

 • Voorbereidingstijd: 15 minuten
 • Kooktijd: 60 minuten
 • Categorie: Salade
 • Methode: Gebraden

Trefwoorden: bietensalade, bietensalade met feta, feta bietensalade, bietensalade met fetaLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here