Home Wereldnieuws Netanyahu’s begin-of-einde-waarschuwing aan Hamas

Netanyahu’s begin-of-einde-waarschuwing aan Hamas

0
Netanyahu’s begin-of-einde-waarschuwing aan Hamas


'Het is voorbij.  Geef je nu over': Netanyahu's 'begin van het einde'-waarschuwing aan Hamas

De premier beweerde dat tientallen Hamas-agenten zich hadden overgegeven aan Israël. (Bestand)

Jeruzalem:

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu riep zondag Hamas-agenten op om de wapens neer te leggen en zei dat het einde van de Palestijnse groep nabij was, aangezien de oorlog in de Gazastrook meer dan twee maanden na het start woedde.

“De oorlog is nog steeds aan de gang, maar het is het start van het einde van Hamas. Ik zeg tegen de Hamas-terroristen: het is voorbij. Sterf niet voor (Yahya) Sinwar. Geef je nu over”, zei Netanyahu in een verklaring, verwijzend naar de hoofd van Hamas in de Gazastrook.

“De afgelopen dagen hebben tientallen Hamas-terroristen zich overgegeven aan onze strijdkrachten”, zei Netanyahu.

Het leger heeft echter geen bewijs vrijgegeven dat agenten zich hebben overgegeven, en Hamas heeft dergelijke beweringen afgewezen.

Bijna een maand geleden zei de Israëlische minister van Defensie, Yoav Gallant, dat Hamas de “controle” over Gaza had verloren.

Hamas veroorzaakte het battle met de dodelijkste aanval ooit op Israël op 7 oktober, waarbij volgens Israëlische cijfers ongeveer 1.200 mensen omkwamen en ongeveer 240 gijzelaars terug naar Gaza werden gesleept.

Israël heeft gereageerd met een meedogenloos militair offensief dat een groot deel van Gaza in puin heeft gelegd en minstens 17.997 mensen heeft gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen, volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid.

(Behalve de kop is dit verhaal niet geredigeerd door NDTV-medewerkers en wordt het gepubliceerd through een gesyndiceerde feed.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here