Home Auto AV 2.0, de volgende stap op het gebied van zelfrijdende auto’s

AV 2.0, de volgende stap op het gebied van zelfrijdende auto’s

0
AV 2.0, de volgende stap op het gebied van zelfrijdende auto’sEr is een nieuw tijdperk van autonome voertuigtechnologie aangebroken, bekend als AV 2.0, gekenmerkt door grote, uniforme AI-modellen die meerdere delen van het voertuigstapel kunnen besturen, van perceptie en planning tot controle.

Wayve, een in Londen gevestigd technologiebedrijf voor autonoom rijden, leidt de branding.

In de nieuwste aflevering van NVIDIA’s AI-podcastsprak gastheer Katie Burke Washabaugh met medeoprichter en CEO van het bedrijf, Alex Kendall, over wat AV 2.0 betekent voor de toekomst van zelfrijdende auto’s.

In tegenstelling tot de focus van AV 1.0 op het perfectioneren van de perceptiemogelijkheden van een voertuig met behulp van meerdere diepe neurale netwerken, vraagt ​​AV 2.0 om uitgebreide intelligentie in het voertuig om de besluitvorming in reële, dynamische omgevingen te stimuleren.

Embody AI – het idea om AI een fysieke interface te geven voor interactie met de wereld – is de foundation van deze nieuwe AV-golf.

Kendall wees erop dat het een “hardware-/softwareprobleem is – je moet deze dingen afzonderlijk bekijken”, zelfs als ze samenwerken. Een voertuig kan bijvoorbeeld over sensoren van de hoogste kwaliteit beschikken, maar zonder de juiste software program kan het systeem deze niet gebruiken om de juiste beslissingen uit te voeren.

Generatieve AI speelt een sleutelrol en maakt het mogelijk synthetische datageneratie zodat AV-makers de eerdere ervaringen van een mannequin kunnen gebruiken om nieuwe rijscenario’s te creëren en te simuleren.

Het kan “massa’s voetgangers en sneeuw samenbrengen” om “een besneeuwde, drukke voetgangersscène te creëren” die het voertuig nog nooit eerder heeft meegemaakt.

Volgens Kendall zal dat “een grote rol spelen bij zowel het leren als het valideren van het prestatieniveau dat we nodig hebben om deze voertuigen veilig in te zetten” – en dat terwijl we tijd en kosten besparen.

In juni onthulde Wayve GAIA-1, een generatief wereldmodel voor de ontwikkeling van autonome voertuigen.

Het bedrijf heeft onlangs ook LINGO-1 aangekondigd, een AI-model waarmee passagiers natuurlijke taal kunnen gebruiken om het leren en de uitlegbaarheid van AI-rijmodellen te verbeteren.

Vooruitkijkend hoopt het bedrijf zijn oplossingen op te schalen en verder te ontwikkelen, waardoor de veiligheid van AV’s wordt verbeterd om waarde te leveren, het vertrouwen van het publiek op te bouwen en aan de verwachtingen van de klant te voldoen. Kendall is van mening dat belichaamde AI een definitieve rol speelt in de toekomst van het AI-landschap, waardoor pioniers ertoe worden aangezet “beter te bouwen” en “verder te bouwen” om de “volgende grote doorbraken” te bereiken.

Misschien vind je het ook leuk

Driver’s Ed: hoe Waabi AI-simulatie gebruikt om autonome voertuigen te leren rijden

Om de AI-hersenen van autonome voertuigen de wereld te leren begrijpen zoals mensen dat doen, zijn miljarden kilometers rijervaring nodig – de weg naar het bereiken van dit astronomische rijniveau leidt naar de virtuele wereld. Ontdek hoe Waabi krachtige hifi-simulaties gebruikt om autonome voertuigen op productieniveau te trainen en te ontwikkelen.

Dennis Nobelius van Polestar over de plannen van het merk Sustainable Efficiency

Rijplezier en autonome rijcapaciteiten kunnen elkaar aanvullen in intelligente, duurzame voertuigen. Lees meer over de plannen van de autofabrikant om zijn derde voertuig, de Polestar 3, de technologie erin te onthullen, en wat het race-erfgoed van het bedrijf met zich meebrengt op het snijvlak van slimheid en duurzaamheid.

GANHeftAuto: Harrison Kinsley over door AI gegenereerde spelomgevingen

Mensen die video games spelen tegen machines is niets nieuws, maar nu kunnen computer systems video games ontwikkelen die mensen kunnen spelen. Programmeerliefhebber en social media-beïnvloeder Harrison Kinsley creëerde GANTheftAuto, een op AI gebaseerd neuraal netwerk dat een speelbaar deel van de klassieke videogame genereert Grand Theft Auto V.

SUBHEAD: Abonneer u op de AI Podcast, nu beschikbaar op Amazon Music

De AI Podcast is nu beschikbaar by way of Amazon Music.

Haal bovendien de AI-podcast door iTunes, Google Podcasts, Google Spelen, CastboxDoggCatcher, Bewolkt, SpelerFMPocketcasts, Podbay, PodBeanPodCruncher, PodKicker, Geluidswolk, Spotify, Stikster En Inschakelen.

Maak de AI Podcast beter: heb je een paar minuten over? Invullen dit luisteraarsonderzoek.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here