Home Amusement KISS onthult digitale avatars bij afscheidsconcert: ‘We could be ceaselessly younger’ – Nationaal

KISS onthult digitale avatars bij afscheidsconcert: ‘We could be ceaselessly younger’ – Nationaal

0
KISS onthult digitale avatars bij afscheidsconcert: ‘We could be ceaselessly younger’ – Nationaal


Rock-‘n-roll sterft nooit, en de band ook niet KUS.

Aan het einde van hun afscheidsconcert in Madison Sq. Backyard in New York op zaterdagavond debuteerde de rockband met hun nieuwe digitale avatars – degenen die ervoor zullen zorgen dat KISS kan blijven toeren, lang nadat de sterren met pensioen zijn gegaan.

De avatars, gemaakt door dezelfde mensen die de gedigitaliseerde ABBA-concertserienam het toegiftoptreden van de band over God heeft jou rock-‘n-roll gegeven. Nadat de eigenlijke KISS-bandleden het podium hadden verlaten, bleven hun gigantische, beter dan holografische tegenhangers door rocken, vliegend op demonenvleugels, spuwend vuur en schietende bliksemschichten met hun vingers.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De huidige line-up van KISS bestaat uit de oorspronkelijke leden Gene Simmons, 74, en Paul Stanley, 71, evenals overleden leden Eric Singer, 65, en Tommy Thayer, 63.

De KISS-avatars zijn gemaakt met behulp van gegevens van motion-capture-pakken die de bandleden eerder dit jaar droegen.

De avatars zijn driedimensionaal en ongeveer 2,5 meter lang. Met behulp van pyrotechniek, lasers en andere speciale effecten zijn de avatars dramatisch en lijken ze op de rockers uit hun jongere jaren. Ondanks dat ze digitaal zijn, bespelen de avatars instrumenten en zingen ze, en dansen ze ook iets behendiger dan de echte leden.

Bij een promotie video gedeeld na het laatste live performance van de band zaterdagavond, zei Gene Simmons dat de avatars ervoor zouden zorgen dat KISS “voor altijd jong en voor altijd iconisch” zou zijn.

Voor Simmons overstijgt KISS leeftijd. Hij zei dat er vaak drie verschillende generaties followers te zien zijn tijdens de concerten van de band.

Frontman Paul Stanley verdedigde de avatars als een “culminatie van 50 jaar” van de geschiedenis van de band. Hij zei dat de avatars “de realiteit en een gecreëerde realiteit zullen samensmelten om te spelen met de perceptie van mensen van wat echt is en wat niet echt is.”

“Ik denk dat we in de loop der jaren als menselijke wezens zijn getranscendeerd, en hier worden we onsterfelijk”, zei Stanley over KISS. “Het kan niet spannender.”

Stanley merkte op dat hij en zijn bandleden hun succes op het podium niet voor onbepaalde tijd kunnen volhouden, maar hun avatars wel. De bandleden hoopten met hun avatars KISS aan nieuwe generaties rock-‘n-roll-fans te kunnen blijven brengen.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

“De technologie zal Paul hoger laten springen dan ooit tevoren”, beschreef Simmons.

“En het doet geen pijn!” grapte Stanley.

‘Wat we hebben bereikt is verbazingwekkend, maar het is niet genoeg’, vervolgde Stanley. “De band verdient het om voort te leven, need de band is groter dan wij.”

De avatars zijn ontworpen door George Lucas’ particular effects-bedrijf Industrial Gentle & Magic in samenwerking met de Zweedse groep Pophouse Leisure. Hun gedigitaliseerde concertserie met in de hoofdrol de avatars van ABBA in Londen eerder dit jaar verdiende naar verluidt meer dan 2 miljoen greenback (ongeveer 2,7 miljoen greenback) per week.

Het is nog niet duidelijk hoe de KISS-avatars zullen worden gebruikt, of dat ze, web als ABBA, hun eigen concertserie zullen hebben. De BBC meldde dat het nog niet bekend is of dit het geval is voormalige KISS-leden zoals Peter Criss en Ace Frehley zullen tot de avatars worden gerekend.

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

De laatste tour van KISS begon vier jaar geleden, maar eindigde pas vorige week na vertragingen als gevolg van de COVID-19-beperkingen Stanleys gezondheid. Dit was KISS’ tweede afscheidstournee, met de eerste in 2001.


Klik om video af te spelen: 'Hoogtepunten uit het Vancouver Kiss-concert'


Hoogtepunten van het Vancouver Kiss-concert


&kopie 2023 International Information, een divisie van Corus Leisure Inc.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here