Home Bedrijf Werken vanuit huis

Werken vanuit huis

0
Werken vanuit huis


Covid 19 heeft het tot een noodzaak gemaakt om vanuit huis te kunnen werken, en met de toename van on-line cloudgebaseerde software program heeft het het mogelijk gemaakt om uw laptop computer op te starten en vrijwel overal te werken. Hoewel het handig kan zijn om vanuit huis te werken, brengt het een hele reeks nieuwe uitdagingen met zich mee.

Door thuis te werken kan het lastiger zijn om te stoppen en het is gemakkelijk om e-mails na werktijd te beantwoorden, wat beschikbaarheidsverwachtingen kan scheppen.

Creëer een ruimte om in te werken

Dit kan een specifieke kamer/kantoor zijn of een ruimte die alleen bedoeld is om te werken. Door uw woon- en werkruimtes van elkaar te scheiden, kunt u aan het eind van de dag gemakkelijker uitschakelen. Een laptop computer op schoot proberen te balanceren terwijl u op de financial institution werkt, is voor langere tijd niet praktisch. Door uw werkplek overzichtelijk te houden, kunt u zich beter concentreren.

Stel grenzen

Uw uren moeten hetzelfde blijven als op uw kantoor. Schakel uw e-mailmeldingen uit, zodat u niet wordt afgeleid van de taak die u moet uitvoeren, en controleer uw inbox om de paar uur of tussen taken door. Als u elke e-mailmelding direct beantwoordt, wordt uw concentratie voortdurend verstoord en neemt de tijd die nodig is om taken uit te voeren toe.

Creëer een werkroutine

Stel een vaste begin- en eindtijd voor de dag in en neem pauzes in voor de lunch en stretching als u de hele dag achter een laptop zit. Identificeer de belangrijkste taken die die dag moeten worden voltooid en start daarmee.

Oefen zelfzorg

Thuiswerken kan betekenen dat je een hele dag of zelfs een week niemand anders ziet. Geef prioriteit aan uw taken en wees realistisch over wat u elke dag kunt voltooien, vooral voor degenen die ook kinderen thuis moeten scholen. Zorg ervoor dat u pauzes neemt om nieuwe energie op te doen en met anderen te communiceren, zelfs als dit on-line is. Ik e-mail regelmatig de persoon naast wie ik op het werk zit om in te checken en te zien hoe het weekend precies hetzelfde was als waarop we er op maandagochtend over zouden praten.

Ga naar buiten

De frisse lucht en het natuurlijke licht zijn goed voor je en je lichaam heeft beweging nodig om je bloed te laten circuleren. Maak een wandeling en ga weg van uw bureau. Het is belangrijk om uw huis te verlaten, ook al is het voor korte pauzes.

Thuiswerken kan bij sommige mensen de productiviteit verbeteren, maar bij anderen kan het negatieve praktijken veroorzaken. Vergeet niet om aan zelfzorg te doen en prioriteit te geven aan mentaal en fysiek welzijn. Ontdek wat het beste voor u werkt. Bedenk dat alle anderen ook vanuit huis werken en mogelijk ideas of software program hebben die uw werk gemakkelijker zullen maken. Sluit je aan bij een aantal Fb-groepen en vergeet niet om met anderen te communiceren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here