Home Sport Tip van regisseur Jerrold Tarog aan beginnende acteurs: Acteren gaat meer over reageren

Tip van regisseur Jerrold Tarog aan beginnende acteurs: Acteren gaat meer over reageren

0
Tip van regisseur Jerrold Tarog aan beginnende acteurs: Acteren gaat meer over reageren


Jane Oineza (links) en RK Bagatsing op de set van “Shake Rattle and Roll Extreme” – JANE OINEZA's INSTAGRAM

Jane Oineza (hyperlinks) en RK Bagatsing op de set van “Shake Rattle and Roll Excessive” —JANE OINEZA’s INSTAGRAM

“Ik accepteerde het pas toen ik zeker wist dat ik het voor elkaar zou krijgen”, zei de bekroonde filmmaker Jerrold Tarog over het eerste venture dat hij na een onderbreking van vijf jaar op zich nam: een horrorkomedie-aflevering met de titel “Mukbang” in de driedelige movie “Shake Rattle and Roll Excessive.”

“Ik wil al heel lang komedie doen. Ik ben (producent) Regal Leisure dankbaar, die mij ook toegang gaf tot het reguliere filmmaken”, zei Jerrold over zijn eerste “Shake”-aflevering uit 2010, getiteld “Punerarya.”

Jerrolds laatste venture op groot scherm was de historische movie “Goyo: Ang Batang Heneral”, met Paulo Avelino in de hoofdrol, en werd uitgebracht in 2019.

“Deze movie is voor mij een comeback na vijf jaar. De reis om dit te maken was leuk, vooral met de solid die alleen maar een heel vrolijke sfeer gaf, ‘vertelde Jerrold aan Inquirer Leisure. “Ik liet ze advert lib doen terwijl ze op de set waren, en elke keer bleven ze met heel grappige dingen komen.”

In Mukbang spelen Jane Oineza, RK Bagatsing, Elle Villanueva, Paul Salas, Esnyr Ranollo, AC Bonifacio, Phi Palmos, Jana Taladro, Ian Gimena en Ninong Ry.

“Zelfs RK, van wie bekend is dat hij drama doet, heeft veel grappige momenten aan de movie bijgedragen, en buiten de digital camera bleven we gewoon lachen. Ik ben er vrij zeker van dat het vermakelijk is, ‘zei de regisseur.

Jerrold Tarog

Jerrold Tarog – BIJGEDRAGEN FOTO

‘Alsof je op de set speelt’

“Het was alsof we gewoon op de set speelden”, herinnert RK zich. “Zoals Direk zei, hebben we hier veel improvisaties gedaan, gebaseerd op wie onze personages zijn. Alle personages hier maken iets mee, dus dat voegt meer lagen aan het verhaal toe en maakt het interessanter. Over het geheel genomen was het een heel leuke ervaring, niet alleen met Jane, maar met de hele bende.

Ondertussen wees Jane erop dat dit haar eerste horrorproject was en dat ze blij was dat ze met haar vriend RK aan de slag ging. “Onze eerste movie was een romantisch drama (‘Us Once more’), terwijl de tweede volwassener en gedurfder was (‘Swing’). Deze is een andere ervaring. Ik heb er echt van genoten omdat het mijn droom was om een ​​komedie te maken met RK. Ik kon het van mijn bucketlist afstrepen.”

Werken met nieuwe acteurs als Ninong Ry was niet zo moeilijk, zei Jerrold. “Ik gaf Ninong Ry een briefing voordat we begonnen met filmen. Ik vertelde hem dat hij het personage zijn eigen draai kan geven, en dat acteren in deze movie meer over reageren gaat, zodat hij geen emotie hoeft te bedenken die voor hem niet een natuurlijke reactie is. Hij nam dit ter harte, zodat hij het voor elkaar kon krijgen. Ik wil het niet bederven voor de kijkers, maar zijn karakter is hier het meest astig.”

Ninong Ry, of Ryan Morales Reyes, is een culinaire chef-kok die schepper en vlogger is geworden. Jerrold zei dat hij het YouTube-kanaal van Ninong Ry had gevolgd en was verrast toen hij van de producers hoorde dat laatstgenoemde tot de solid behoorde.

Ninong Ry - FACEBOOK van NINONG RY

Ninong Ry – FACEBOOK van NINONG RY

‘Waarom ik?’

Ninong Ry zei dat hij ook verrast was toen hij by way of een e-mail ontdekte dat hij in aanmerking kwam voor de solid van een ‘Shake Rattle and Roll’-film. “Ik vroeg mezelf af: ‘Is dit waar? Waarom ik?’ Het aanbod was moeilijk te geloven, maar het bleek echt te zijn”, zei hij. “Ik heb er geen spijt van dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen het venture. Vooral aan de productiekant heb ik veel geleerd als het gaat om het omgaan met mensen.”

Ninong Ry herinnerde zich zijn eerste dag op de set. “Het was in Tagaytay. Het is zo ver van waar ik woon in Malabon, maar ik heb ervan genoten omdat de plek prachtig was. Toen ik aankwam met Ian (de keukenassistent van Ninong Ry) was de bemanning er al. Ian was de eerste die schoot. Hij herinnerde zich zijn ervaring terwijl ik het in mijn gedachten probeerde voor te stellen. Toen ik aan de beurt was, was de ervaring iets anders. Ik heb zoveel geluk omdat ik zo gewend ben om met mensen om te gaan die ik nog nooit eerder heb ontmoet. Voordat de dag voorbij was, waren we allemaal in orde. Het werken op de set bleek een stuk makkelijker omdat ik met ze allemaal bevriend ben geraakt.”

Wat zijn handelen betreft, zei Ninong Ry dat hij dankbaar was dat hij de kans kreeg om de rol te spelen zoals hij dat nodig achtte. “Het werd veel gemakkelijker toen Direk me vertelde dat chef-kok Ino met mij als inspiratie was geschreven, dat ik chef-kok Ino ben,” zei hij.

Een Koreaanse time period voor een eetshow, ‘Mukbang’, gaat over een groep influencers die naar een landhuis gaan om een ​​samenwerking met de gastheer aan te gaan, niet wetende dat de gastheer een ander plan voor hen heeft, legde Jerrold uit.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

“Shake Rattle and Roll Excessive”, waarin ook de afleveringen “Glitch” en “Rage” voorkomen, is sinds 29 november in landelijke theaters te zien.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here