Home Bedrijf Navigeren door de toekomst van B2B SaaS met de Govt Advisory Board van G2

Navigeren door de toekomst van B2B SaaS met de Govt Advisory Board van G2

0
Navigeren door de toekomst van B2B SaaS met de Govt Advisory Board van G2


We hebben onlangs de gelegenheid gehad om vertegenwoordigers van te ontvangen De uitvoerende adviesraad van G2 (EAB) voor een externe strategiesessie.

Ter achtergrondinformatie: de EAB – die bestaat uit een groep visionaire GTM-leiders bij G2-klanten – werd eerder dit jaar opgericht om strategische enter en begeleiding te bieden die de toekomst van G2 vorm kunnen geven.

Het tegelijkertijd op één plek hebben van deze gewaardeerde groep marktleiders was niet alleen een unieke kans, maar het betekende ook dat de ideeën de lucht in vlogen. Ik ben enorm dankbaar voor hun tijd, enter en authentieke suggestions.

In de onderstaande video delen enkele EAB-leden hun perspectieven op de waarde van G2 – voor het aanboren van de stem van de klant, het in de gaten houden van de markt en het informeren van go-to-market-strategieën met ongeëvenaarde gegevens en inzichten.

5 ideas voor B2B SaaS-succes

Uit alle spannende gesprekken die ik heb gevoerd, zijn hier mijn vijf reduce die G2 en andere B2B SaaS-bedrijven naar een succesvolle toekomst zullen helpen:

  1. Moderne CMO’s zorgen voor inkomsten, niet alleen voor de pijplijn. Ze doen dit door de totale door advertising and marketing gegenereerde en beïnvloede inkomsten (in plaats van alleen MQL’s) te meten als de belangrijkste maatstaf en door over te stappen op ondersteuning productgestuurde groei (PLG) modellen, waarbij advertising and marketing de prospect rechtstreeks naar een proef- of zelfbedieningsaanbod drijft. Met deze aanpak kan de verkoop zich vervolgens richten op uitbreiding en upsell.
  2. AI verandert het spel voor toonaangevende CMO’s zowel door het versnellen van de creatie van inhoud als door het verbeteren van de mogelijkheid om personalisatie en lokalisatie in alle marketing- en verkoopactiviteiten te stimuleren. Het is tegenwoordig een no-brainer om gebruik te maken van AI om de houdbaarheid en het bereik van bestaande inhoud te vergroten door deze in verschillende formaten te herbestemmen – video’s, sociale afbeeldingen, blogposts, enz.
  3. Om te winnen met AI moeten SaaS-bedrijven de contentcreatie voeden met unieke bedrijfsgegevens en inzichten. Anders zullen ze niet opvallen en alleen maar bijdragen aan de oneindige zee van door AI gegenereerde ruis en inhoud. De sleutel hier is om taalmodellen te gebruiken om gegevens om te zetten in Web optimization-vriendelijke tekst door context aan de cijfers toe te voegen. niet vertrouwend op hen om de originele gegevens te verstrekken. AI is het taalmodel, niet het informatiesysteem, en de formule die u moet onthouden is: Originele gegevens + prompts + LLM = Web optimization-succes.
  4. Advertising and marketing- en verkoopprofessionals zijn uniek gekwalificeerd om empathie en diepe verbindingen op te bouwen die AI nooit zal kunnen vervangen. Kunstmatige intelligentie zal veel van onze vervelende en repetitieve taken automatiseren, zodat we ons kunnen concentreren op unieke menselijke verbindingen en creatie. Het omzetteam kan meer tijd besteden aan het onderhouden van relaties met klanten en prospects, terwijl marketeers kunnen brainstormen over nieuwe creatieve ideeën en campagnes, waarbij ze kunnen vertrouwen op AI als assistent om hen te helpen efficiënter te werken.
  5. Klantgerichtheid is belangrijker dan ooit. Veel bedrijven praten over klantgerichtheid – klanten centraal stellen bij alles wat ze doen – maar niet iedereen leeft dit na. Zijn er feedbackloops? Is suggestions van klanten opgenomen in de productroadmap? Spreekt u de echte problemen en pijnpunten van klanten aan in marketingcampagnes? Bij G2 is ons bedrijf gebaseerd op de kracht van klantfeedback by way of authentieke beoordelingen, maar we weten ook dat klantgerichtheid verder gaat dan dat. Het samenbrengen van deze EAB-groep is slechts één manier waarop we ernaar streven de manier te verbeteren waarop we klantfeedback verwerken.

45A79AD8-9592-4721-976A-1910BFA01EFA_1_105_c (1)

Boven en buiten

Deze bevindingen bevestigen mijn overtuiging dat G2 het unieke vermogen heeft om moderne digitale koperservaringen te faciliteren omdat de verschuiving naar on-line onderzoek naar softwareaankoop en zelfbediening voor klanten alleen maar zal versnellen.

Het vermogen van AI – inclusief G2’s software-aankoopassistent, Monty – het bieden van onmiddellijke, datagestuurde inzichten is een belangrijke motor voor deze verschuiving. Ik verwacht ook dat de invloed van statische, gedateerde analistenrapporten de komende tien jaar zal blijven afnemen, omdat kopers realtime, on-line winkelervaringen eisen, zelfs voor complexe bedrijfssoftwareoplossingen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here