Home Voeding Kunnen supplementen uw leven veranderen?

Kunnen supplementen uw leven veranderen?

0
Kunnen supplementen uw leven veranderen?


Als u de laatste tijd enige tijd op sociale media heeft doorgebracht, heeft u waarschijnlijk spam-achtige supplementadvertenties opgemerkt die specifiek gericht zijn op vrouwen in de perimenopauze en de menopauze.

Soms zijn ze van ‘MenoDaily’ en vaak zijn ze van ‘Joyful Mammoth’. Dit zijn beide hetzelfde bedrijf. (Dr. Gundry doet dit ook, zoals ik ontdekte in mijn recensie van hem)

gelukkige mammoetrecensie

Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat het een enorme alarmsignaal is als bedrijven praten over grote hoeveelheden gewicht die verloren zijn gegaan ‘zonder zelfs maar te proberen’ en in korte perioden.

Gewicht kan niet worden ‘weggespoeld’ (althans, niet het vetgewicht). Het gebruik van deze time period is een andere grote rode vlag.

En 87%? Overdreven beweringen lijken de werkwijze van Joyful Mammoth te zijn, zoals je zult zien.

Is Past Physique het gepersonaliseerde dieet dat jij nodig hebt? Lees hier mijn recensie.

Gelukkige mammoet Onderzoek en wetenschap

Joyful Mammoth beweert dat er goed onderzoek naar hun producten is gedaan, maar ik kon geen onderzoek naar de producten zelf vinden.

Ze hebben deze declare ook op hun web site staan:

gelukkige mammoetrecensie

Dit betekent niet dat de producten van Joyful Mammoth zelf wetenschappelijk onderbouwd zijn of dat ze in deze verkooppunten te zien zijn. Het betekent alleen dat sommige van hun ingrediënten dat zijn geweest genoemd – misschien zelfs in een andere context – ooit.

Schaduwrijk en misleidend.

Gelukkige Mammoth-producten

Joyful Mammoth heeft veel producten, met title hun hormoonbalancerende supplementen en afslankprotocol.

Even terzijde: ik heb letterlijk nog nooit het woord ‘protocol’ gebruikt om een ​​dieet of eetplan te beschrijven dat ik als diëtist zou aanbevelen.

Het hele bedrijfsmodel van Joyful Mammoth lijkt te zijn gebaseerd op het richten op vrouwen van middelbare leeftijd. Er is bij Joyful Mammoth een laserfocus op gewicht en lichaamsgrootte, internet als bij veel dieet- en supplementenbedrijven. Ze weten dat alle vrouwen die met diëten zijn opgegroeid nu in de menopauze verouderen, dat we een vrij inkomen hebben en dat we onzeker zijn over onze veranderende lichamen.

Hoeveel eiwitten hebben we dagelijks nodig? Lees hier.

Dit alles levert potentiële inkomsten op voor dieet- en supplementenbedrijven, ongeacht of ze effectieve, veilige producten verkopen of niet. Er is geen reden om aan te nemen dat de producten van Joyful Mammoth onveilig zijn.

Terwijl ik rondsnuffelde op hun web site, beloofde Joyful Mammoth mij ‘een nieuw leven in te blazen’ als ik 5 minuten besteedde aan het invullen van hun quiz om te zien welke producten ik nodig heb.

Ik. Over hyperbolisch gesproken.

gelukkige mammoetsupplementen

Deze quizzen zijn meestal gewoon onzin, gemaakt om zoveel mogelijk producten te verkopen terwijl je de indruk wekt dat je persoonlijke aanbevelingen krijgt terwijl dat niet het geval is.

Ook: het zelf diagnosticeren van gezondheidsproblemen op foundation van totaal willekeurige on-line quizzen kan leiden tot een verkeerde diagnose en misplaatste zelfbehandeling. Dit kan de juiste medische evaluatie en behandeling van onderliggende gezondheidsproblemen vertragen.

Ik heb de quiz gedaan, en zoals ik altijd doe met dit soort dingen, probeerde ik het systeem te bespelen door de volgende antwoorden te selecteren: tussen de 18 en 25 jaar oud, de ziekte van Crohn hebben, weinig energie hebben, ‘mysterieuze symptomen’, endometriose, ernstige buikpijn pijn, onverklaard gewichtsverlies, parasieten, diabetes sort 1, angst en depressie.

Elk gerenommeerd bedrijf zou voorzorgsmaatregelen treffen om iemand met al deze diagnoses te adviseren om niet door te gaan met het kopen van supplementen en om naar een arts te gaan. (Gerensommeerde bedrijven zouden waarschijnlijk in de eerste plaats geen quiz gebruiken, dus dat is er ook)

Niet blij mammoet! In plaats daarvan vertelden ze me dat ‘een volledige hormonale herbalancering wordt aanbevolen.’

Maar wacht! Hoe zit het met mijn ‘parasieten’?!

Ze gaven mij ‘dringende aanbevelingen’ om ‘de controle over mijn leven terug te winnen’.

gelukkige mammoetsupplementen

Pardon? Niet alleen zijn mijn hormonen ‘uit balans’, maar ben ik nu de controle over mijn leven kwijt?

Ik vraag me af of ze hetzelfde tegen een man zouden zeggen. Wat denk je?

Eten en humeur: wat is het verband? Lees hier.

Ik kreeg zelfs een automatische e-mail van Matt, de CEO van het bedrijf, waarin hij suggereerde dat mijn ‘gezondheidsscore’ mijn lichaam ‘beïnvloedt’ en mijn gezondheid ‘mogelijk saboteert’.

gelukkige mammoetrecensie

Ik kan niet verder gaan met deze recensie zonder nu te zeggen dat dit soort woordenstroom – alles – ongelooflijk manipulatief is. Van de insinuatie dat ik het niet op orde heb en dat hun supplementen kunnen helpen, tot de pogingen om mij onder druk te zetten en bang te maken om producten te kopen die ik niet nodig heb, het is allemaal erg vies en onethisch.

Joyful Mammoth lijkt te geloven dat hun supplementen vrouwen ’empoweren’:

zijn gelukkige mammoetsupplementen effectief

Zoals ik altijd zeg, vrouwen ervan overtuigen dat er iets mis is met hun lichaam, en ze vervolgens een onbewezen ‘oplossing’ verkopen met behulp van angst en verkeerde informatie, geeft niemand macht. Eigenlijk doet het het tegenovergestelde.

En het feit dat 13.000 vrouwen KUNNEN een of meer van deze producten hebben gekocht, betekent niet dat ze er allemaal positieve ervaringen mee hadden. 12.999 van deze vrouwen hebben mogelijk een hekel gehad aan hun Joyful Mammoth-supplementen.

Het ‘systeem’ van $ 229,97 dat mij werd aanbevolen als resultaat van de quiz, omvatte de supplementen Extremely Potent Hormone Concord en Hormone Concord Plus+. Hoeveel rode vlaggen zijn er in dit verkooppraatje?

gelukkige mammoetrecensie

Blijkbaar heeft Hormone Concord meer dan 14.087 onderzoeken om het te ‘ondersteunen’. Ik vraag me af hoe dat komt, need een zoektocht naar ‘Hormone Concord’ en ‘Joyful Mammoth’ in Pubmed levert niets op.

Zou het kunnen dat dit onderzoeken zijn naar enkele ingrediënten in dit product, uitgevoerd in verschillende doses en combinaties met andere dingen, op dieren, met totaal verschillende bedoelingen? Waarschijnlijk.

Gewoon weer een voorbeeld van misleidende advertising and marketing.

Hormone Concord bevat veel plantaardige actieve ingrediënten in gepatenteerde hoeveelheden, wat betekent dat we geen idee hebben hoeveel van elk ingrediënt in het product zit. Dit is problematisch. Hoe weten we of ingrediënten waar positief onderzoek achter zit – zoals ashwangandha – in therapeutische doses voorkomen in Hormone Concord?

Wij niet!

gelukkige mammoethormoonharmonie
hormoonharmonie gelukkige mammoet

Andere ingrediënten in Hormone Concord, zoals maca, kuisbes, venkelzaad en wilde yam, zijn gebruikt om menopauzeklachten te verlichten, maar onderzoeken zijn gemengd. Er zijn hier echt geen effectieve ingrediënten voor slam-dunk.

Het ‘MenoShred Advanced’ (need willen niet alle vrouwen in de menopauze ‘versnipperd’ worden?) bevat ook berberine, gymnema en rozemarijn, die in het onderzoek onopvallend zijn voor alles wat met gewicht te maken heeft. En MenoMood bevat rhodiola, waarvan positief onderzoek is gedaan naar de stemmingsgerelateerde effecten.

Hormoon Concord Plus+ bevat inositol, waarvan in sommige onderzoeken is aangetoond dat het de insulinegevoeligheid verhoogt, vooral bij vrouwen met PCOS. Eén assessment en meta-analyse ontdekte dat inositol de BMI kan helpen verlagen, maar alleen op de korte termijn en niet in een klinisch betekenisvolle hoeveelheid.

Het bevat ook granaatappelextract, wat één onderzoek heeft gevonden kan de symptomen van colitis ulcerosa verminderen. Dat is het zo’n beetje.

Ten slotte adviseerden ze dat ik Prebiotic Collagen Protein zou nemen. Blijkbaar ‘stopt het dunner wordend haar’, ‘vernietigt het een opgeblazen gevoel en gevoeligheid voor de spijsvertering binnen 9 dagen of minder’ en ‘vermindert het de behoefte aan voedsel en suiker vrijwel onmiddellijk’, onder andere.

gelukkig mammoetcollageen

Ik weet niet zeker hoe een collageenproduct dit allemaal doet, vooral niet in de beschreven duur. Collageen helpt niet bij het dunner worden van haar, en het product bevat niets dat de onbedwingbare trek effectief zou verminderen. Probiotica kunnen werken bij spijsverteringsproblemen, maar dit is zeer specifiek. En, elk eiwit kan helpen de honger te beteugelen.

Joyful Mammoth heeft nog veel meer producten, plus een programma voor gewichtsbeheersing, maar moeten we ze echt doornemen om te weten wat ik ga zeggen?

Nee. We doen niet.

De producten van Joyful Mammoth lijken een aantal marginaal effectieve ingrediënten te bevatten, en een heleboel onopvallende ingrediënten. Wat de menopauze betreft, lijkt er geen onderzoek te zijn dat de werkzaamheid van de meeste ingrediënten bij het verlichten van de symptomen ondersteunt. En door gepatenteerde mengsels hebben we geen idee hoeveel van deze ingrediënten in de supplementen zitten.

Supplementen kunnen een tijdelijke verlichting van de symptomen bieden, onderliggende gezondheidsproblemen maskeren en een goede medische evaluatie vertragen. Dit kan ernstige fysieke gevolgen hebben.

Een te grote afhankelijkheid van supplementen kan een gevoel van afhankelijkheid bevorderen. Individuen kunnen gaan geloven dat ze hun gezondheid niet kunnen beheren zonder deze producten, wat leidt tot emotioneel leed en angst.

Tevreden Mammoth-klantrecensies:

De web site van Joyful Mammoth biedt gedetailleerde beschrijvingen van elk product, inclusief hun voordelen en ingrediënten. Het is echter vermeldenswaard dat de overvloed aan uitsluitend positieve recensies op de web site vragen kan oproepen over hun authenticiteit. Bij het overwegen van deze beoordelingen is het verstandig om een ​​evenwichtig perspectief te zoeken en externe feedbackbronnen te overwegen.

Dat gezegd zijnde, kijkend naar externe bronnen van suggestions en recensies The Joyful Mammoth heeft bedrijfsrecensies geplaatst op een Trustpilot en verder Beter zakenbureau. Op deze websites vindt u positieve reacties, zoals die direct op hun web site zijn geplaatst, maar u vindt ook talloze negatieve reacties en recensies met één ster waarin wordt beweerd dat het product niet werkte.

Is het Galveston Dieet een goede manier om de menopauze te beheersen? Lees hier mijn recensie ervan.

De aanwezigheid van The Joyful Mammoth op sociale media geeft aanleiding tot grote zorgen, vooral als het gaat om de doelgroep vrouwen van middelbare leeftijd. Het gebruik door het bedrijf van bepaalde marketingtactieken en beloften kan zowel misleidend als potentieel schadelijk zijn.

Bekijk deze voorbeelden van de sociale media-advertenties van Joyful Mammoth:

gelukkige mammoetrecensie
gelukkige mammoetsupplementen
zijn gelukkige mammoetsupplementen effectief

Volkomen ongelooflijk, op zoveel manieren.

Vrouwenlichamen zouden moeten veranderen. Hoewel veel vrouwen ongemakkelijke symptomen ervaren tijdens de perimenopauze en de menopauze, gebruiken Joyful Mammoth-advertenties vaak uitbuitende dieetwoorden die inspelen op de kwetsbaarheden van vrouwen van middelbare leeftijd. Ze gebruiken uitdrukkingen als ‘wonderbaarlijk gewichtsverlies’, ‘je oude zelf terugkrijgen’ of ‘natuurlijke verjonging’. In een van de advertenties wordt gesproken over het ‘plat als een plank’ maken van je buik.

De tijdsbestekken en percentages die bedoeld zijn om de effectiviteit van producten aan te tonen, lijken extreem verzonnen. Als iets ZO onrealistisch lijkt, is het dat waarschijnlijk ook.

Het gebruik van de time period ‘meno-buik’ laat mij zien dat dit bedrijf de menopauze tot de vijand van de ‘schoonheid’ van vrouwen maakt, in plaats van tot een normale fysiologische toestand. Het profiteert van onze onzekerheid, wat weerzinwekkend is.

Ja, ons gewicht wordt opnieuw verdeeld over onze buik, need dat is het normale impact van een daling van het oestrogeengehalte. Het is niet iets om je voor te schamen en het maakt ons zeker niet minder mooi.

Vasten voor de menopauze: lees hier mijn recensie van Mindy Pelz’s Quick Like a Lady.

En de onrealistische tijdlijnen voor ‘resultaten’ – slechts enkele uren en dagen vanaf de eerste inname van de supplementen – lijken onwaarschijnlijk en te veel beloofd. Een flesje supplementen gaat je je ‘geluk’ niet teruggeven.

Fijne Mammoth assessment, kortom:

De aanwezigheid van The Joyful Mammoth op sociale media, gericht op vrouwen van middelbare leeftijd, kan reden tot zorg zijn vanwege het gebruik van ogenschijnlijk misleidende marketingtactieken en beloften. De uitbuitende dieettaal van het bedrijf, de overdreven beweringen over resultaten en de onrealistische verwachtingen kunnen consumenten potentieel schaden door valse hoop te koesteren en het vertrouwen in snelle oplossingen aan te moedigen.

Claims over snelle, allesomvattende resultaten moeten worden getemperd met het inzicht dat gezondheid een veelzijdige reis is, die veranderingen in levensstijl, aanpassingen van het voedingspatroon en professionele medische begeleiding vereist. Fast-fix-oplossingen in de vorm van een enkele pil zijn niet realistisch voor het aanpakken van gezondheidsproblemen.

Uiteindelijk moeten individuen die hun gezondheid willen verbeteren, professionele zorgverleners raadplegen voordat ze in willekeurige supplementen investeren. Duurzame resultaten komen voort uit een alomvattende aanpak die alle aspecten van welzijn in beschouwing neemt, zowel fysiek als emotioneel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here