Home Sport Kaya-Iloilo wint voor de derde keer op rij de Copa Alcantara

Kaya-Iloilo wint voor de derde keer op rij de Copa Alcantara

0
Kaya-Iloilo wint voor de derde keer op rij de Copa Alcantara


Kaya FC-Iloilo vs Davao Aguilas-UMAK

Kaya FC-Iloilo viert de nieuwste Copa Paulino Alcantara-titel. BIJGEDRAGEN FOTO through Jihan Ivy P. Caparros

Kaya-Iloilo veroverde de Copa Paulino Alcantara voor een recordverlengende derde keer nadat ze de uitdaging van Davao Aguilas-Universiteit van Makati met 4-3 had verslagen na strafschoppen na een 1-1 gelijkspel na verlenging zaterdag in het Rizal Memorial Stadium.

Justin Baas scoorde de winnaar op Aguilas-doelman Dini Ouattara na een herkansing toen Kaya opnieuw de leiding had over de jaarlijkse binnenlandse bekercompetitie na een tekort aan United Metropolis in de finale van vorig jaar in Carmona, Cavite.

Ouattara redde de eerste poging van Baas, die de shootout zou hebben verlengd, maar scheidsrechter Mick John Pineda beval de Kaya-middenvelder terug te keren naar de stip voor een nieuwe lure.

Terwijl Baas de deal bezegelde, was het doelman Quincy Kammeraad die Kaya in leven hield in de shootout en een paar stops maakte nadat Davao op voorsprong kwam toen Paolo Bugas scoorde en Ouattara Robert Lopez-Mendy tegenhield tijdens de eerste poging van beide groups.

“Dank aan de spelers, ze hebben het 120 minuten volgehouden, maar wij hebben de trofee in handen gekregen. Het maakt me niet uit hoe we het hebben bereikt”, zei Kaya-coach Colum Curtis.

Het was de tweede keer dat de Filippijnse Soccer League-kampioenen moest terugkomen nadat Davao voor de rust op voorsprong kwam dankzij het doelpunt van Yannick Tuazon in de onderbreking van de eerste helft.

Nano Amita bracht de zaken in evenwicht in de 65e minuut toen hij de bal weghaalde van Ouattara tijdens een routinematige ontruiming voordat hij de bal langs de keeper in het internet tilde voor Kaya’s gelijkmaker.

Kaya leek de leiding te hebben genomen in de 86e toen Lopez-Mendy een rebound scoorde, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een buitenspelvlag.

Kaya gained alle tien wedstrijden tijdens de competitie en voegde de Copa van dit jaar toe aan de wedstrijden die ze in 2018 tijdens de openingswedstrijd gained, ironisch genoeg tegen Davao, en in 2021 tegen het Azkals Growth Staff.

Davao nam genoegen met een tweede plaats na een droomrun waarin de voormalige PFL-ploeg de knock-outfase bereikte en een verbluffende tweebenige overwinning op Dynamic Herb Cebu in de halve finale behaalde in zijn terugkeer naar de topcompetitie.


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here