Home Voeding Ik was de kieskeurige eter bij vakantiemaaltijden. Hier is mijn beste advies voor u.

Ik was de kieskeurige eter bij vakantiemaaltijden. Hier is mijn beste advies voor u.

0
Ik was de kieskeurige eter bij vakantiemaaltijden.  Hier is mijn beste advies voor u.


Binnen: Ben je bang dat je form alleen een broodje eet tijdens speciale vakantiemaaltijden? Dat zou je niet moeten zijn. Dit is waarom.

Toen ik als form op Thanksgiving zat, at ik geen vulling, aardappelpuree, zoete aardappelen, jus of zelfs taart.

Ik at een broodje, misschien een paar occur kalkoen, en natuurlijk de beroemde Jell-O van mijn oma. (Ze mengde twee smaken door elkaar. De resulterende kleur was niet altijd geweldig, maar de smaak wel!)

Als geregistreerd diëtist en voormalig extreem kieskeurige eterIk ben hier om je dit te vertellen: als je form alleen maar een broodje eet met Thanksgiving, tenminste Oké.

Het betekent niet dat je als ouder gefaald hebt.

Het betekent niet dat je form pas op Thanksgiving een broodje zal eten als hij 25 is. Als volwassene eet ik nu het meeste Thanksgiving-voedsel.

(Oké, van sperziebonenschotel krijg ik nog steeds de heebie-jeebies. Maar mijn bord is een stuk diverser dan vroeger!)

Ik heb een lange weg afgelegd!

De feestdagen kunnen al aanvoelen als een tijd waarin uw kinderen en uw ouderschap voor iedereen te zien zijn (en misschien te beoordelen).

Maar als je erg kieskeurige eters hebt, kan de gedachte aan grote maaltijden je doen kronkelen: je kinderen weigeren het speciale voedsel te eten waar je schoonmoeder de hele dag mee bezig is geweest, de afkeurende blikken van goedbedoelende familieleden, de perfecte maaltijd van je neef. kinderen die alles lijken te eten.

Als je tegen die diners opziet, zijn hier een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Je kinderen mogen niet blind zijn.

Het is verstandig om vóór de vakantiemaaltijd even met uw kinderen te praten over wat voor soort eten ze kunnen verwachten, en wat uw verwachtingen ook zijn (en zorg ervoor dat u en uw accomplice staan ​​op dezelfde pagina, dus een meningsverschil aan tafel vergroot de stress niet!). Je kunt ze bijvoorbeeld geruststellen dat ze niets hoeven te eten wat ze niet willen, maar dat een beleefd ‘nee, dank je wel’ al een heel eind kan komen.

Misschien vind je het ook leuk: Moet u uw kinderen ‘slechts één hap’ laten nemen?

Of uitgekozen.

Toen ik jonger was, schaamde ik me voor mijn kieskeurige eten. Ik wilde zeker niet voor een menigte worden uitgescholden over wat ik aan het eten was (of niet at, als het ware). En soms is de beste aanval een goede verdediging: als er sprake is van een gebruikelijke overtreder, praat dan vooraf met hem of haar en vraag hem of haar geen commentaar te geven, ook al zeggen ze dat het alleen maar voor de lol is.

Tante Doris is niet de baas over jou.

Je familieleden denken misschien dat ze de antwoorden hebben – misschien een vorm van “Toen ik klein was, moesten we ons bord afruimen, anders!” Maar jij bent de ouder van uw form. Vertel hen beleefd dat u zich er geen zorgen over maakt (zelfs als dat niet helemaal waar is) en stuur het gesprek een andere wending.

Fancy boter

Vakantiemaaltijden zijn niet alles.

Er zijn slechts een handvol vakantiemaaltijden tussen Thanksgiving en Nieuwjaar, maar er zijn nog meer dan 100 andere maaltijden die uw kinderen in diezelfde tijd zullen krijgen. Als u op een avond een broodje eet, zullen uw kinderen geen voedingstekorten oplopen of hun groei vertragen. Als het halflege bord van uw form u echt stoort, neem dan een gerecht mee waarvan u weet dat uw form het lekker vindt.

Misschien vind je het ook leuk: Beheer niet wat uw kinderen eten op vakantiefeestjes

Er is meer om van te houden dan eten.

Ja, de vakantiemaaltijden hebben speciale familierecepten en eens per jaar gerechten. Maar vakantiebijeenkomsten gaan over zoveel meer dan alleen eten. Spelen uw kinderen spelletjes met hun neven en nichten van buiten de stad? High quality time doorbrengen met grootouders? Herinneringen maken met de kinderen van je vrienden?

Je verdient het om te genieten.

Als u uw form de hele dag achtervolgt, koekjes uit zijn handen plukt en stukjes groente optelt, zal dat ongetwijfeld de dag voor u verpesten. Gun uzelf een pauze van het nadenken over de voedselinname van uw form en geniet van wat er op het programma staat jouw bord. En heb een diner broodje. Je form heeft gelijk: ze zijn heerlijk!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here