Home Sport Waarom Jayden Daniels de Heisman Trophy gained

Waarom Jayden Daniels de Heisman Trophy gained

0
Waarom Jayden Daniels de Heisman Trophy gained


We kennen nu de winnaar van de Heisman Trophy 2023.

LSU quarterback Jayden Daniels.

Daniels versloeg ook een paar productieve voorbijgangers in Michael Penix Jr. en Bo Nix Staat Ohio brede ontvanger Marvin Harrison Jr., om de prijs voor de meest opvallende speler in het universiteitsvoetbal dit seizoen veilig te stellen.

Als weerspiegeld in de eindstemming, het kwam neer op de drie quarterbacks. Daniels versloeg Penix bovenaan het bord, waarbij Nix als derde eindigde en Harrison als vierde.

Alle drie de quarterbacks hebben dit seizoen geweldige cijfers neergezet. In feite wordt gebruik gemaakt van gegevens die zijn samengesteld uit CFB-statistiekenhier is een vergelijking van alle drie de quarterbacks en enkele passerende en haastige cijfers:

Heisman-vergelijking

Speler Voltooiingspercentage Werven Touchdowns Onderscheppingen Beoordeling Overhaaste pogingen Werven Touchdowns Explosieve toneelstukken
Speler Voltooiingspercentage Werven Touchdowns Onderscheppingen Beoordeling Overhaaste pogingen Werven Touchdowns Explosieve toneelstukken
Jayden Daniels 72,2 3.812 40 4 208.01 135 1.134 10 135
Michael Penix jr. 65,9 4.218 33 9 161,43 29 -18 3 113
Bo Nix 77,2 4.145 40 3 186,24 53 228 6 107

Alle drie de quarterbacks hebben een paar statistieken waar ze op kunnen wijzen als ze hun zaak proberen te versterken. Nix kon wijzen op zijn efficiëntiecijfers, zijn bijna recordvoltooiingspercentage van het seizoen en alleen de drie onderscheppingen die hij dat jaar gooide. Voor Penix leidde hij de drie op afstand terwijl hij de Washington Huskies naar de School Soccer Play-off.

Maar waar Daniels zich afscheidde, bevindt zich aan het einde van de colonne. Hij gooide niet alleen voor de veertig touchdowns, waardoor Nix een van de drie werd, maar als je bedenkt wat hij deed als loper – en hoe hij het trio leidde in explosieve acties – kun je zien waar de LSU-quarterback zich onderscheidde.

Die laatste kolom, ‘Explosive Performs’, bevat passerende performs van meer dan 15 yards en haastige performs van meer dan tien yards. Om dat verder uit te splitsen, zijn hier hun cijfers in elke categorie:

Penix: 112 passen van 15 of meer yards, één run van meer dan tien yards
Nix: 97 passen van 15 of meer yards, tien runs van meer dan tien yards
Daniels: 94 passen van 15 of meer yards, 41 runs van meer dan tien yards

Terwijl Penix de leiding had onder de drie als het ging om het creëren van explosief spel in het passerende spel, onderscheidde Daniels zich echt als een full quarterback, en hoe hij explosief spel genereerde als zowel loper als passer.

Dus terwijl ze alle drie waarschijnlijk explosief spel zouden creëren in het passerende spel, zoals deze van Daniels tegen Texas A&M:

Daniels creëerde ook momenten als deze, die voor de andere twee maar heel weinig bestonden:

Daniels’ vermogen om explosief spel te creëren in zowel het passerende als het lopende spel, onderscheidde hem dit seizoen.

Sterker nog, niet alleen dit seizoen, maar de afgelopen vijf seizoenen:

De Heisman wordt toegekend aan de ‘meest opvallende speler in het universiteitsvoetbal’, en niet aan de beste passer.

Hoewel Daniels eerlijk gezegd ook op grond van die standards een sterk argument had kunnen hebben.

We zullen de hele winter en de lente de tijd hebben om over de conceptprofielen van alle drie de quarterbacks te debatteren, maar op deze avond stond Daniels, dankzij zijn vermogen als wapen met dubbele dreiging en zijn vermogen om explosief spel te creëren, het langst.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here