Home Amusement Elon Musk herstelt Alex Jones X-account na enquête onder gebruikers – Deadline

Elon Musk herstelt Alex Jones X-account na enquête onder gebruikers – Deadline

0
Elon Musk herstelt Alex Jones X-account na enquête onder gebruikers – Deadline


Elon Muskin reactie op een enquête die hij op zijn X-platform heeft geïnitieerd, heeft het account van de complottheoreticus hersteld Alex Jones.

Jones en zijn Infowars-site waren sinds 2018 verboden. Het herstel van Jones’ account komt omdat Musk advertenties van grote merken het platform heeft zien ontvluchten.

Jones zei herhaaldelijk in zijn webshow dat de schietpartij in 2012 op de Sandy Hook Elementary Faculty in Newtown, Connecticut nooit heeft plaatsgevonden en werd opgevoerd in een poging de wapenwetten aan te scherpen.

Familieleden van veel van de slachtoffers hebben Jones aangeklaagd in Connecticut en Texas en hebben meer dan een miljard aan vonnissen tegen hem gewonnen, een vonnis waartegen Jones in beroep gaat. Een rechter uit Texas oordeelde in oktober dat Jones geen faillissementsbescherming kan gebruiken om te voorkomen dat hij meer dan 1,1 miljard greenback moet betalen aan households die een rechtszaak hebben aangespannen.

In de opiniepeiling van Musk van zaterdag werd gevraagd of Jones opnieuw in zijn functie moest worden opgenomen. Uit de resultaten bleek dat 70% van degenen die positief reageerden. Musk tweette start vandaag: “Het volk heeft gesproken en zo zal het zijn.”

Een paar uur later waren de berichten van Jones weer zichtbaar.

Musk zei dat de stap ging over het beschermen van de rechten van vrije meningsuiting. Hij beloofde dat de crowdsourced feitencontroledienst van X “snel zal reageren op elk bericht van AJ dat gecorrigeerd moet worden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here