Home Bedrijf Een handleiding voor het berekenen van dubbel tijdssalaris

Een handleiding voor het berekenen van dubbel tijdssalaris

0
Een handleiding voor het berekenen van dubbel tijdssalaris


Salarisadministratie is een van die dingen die een eigenaar van een klein bedrijf tegen de muur kunnen drijven. De tijdrovende, op gegevensinvoer gebaseerde taak kan tot wel 100% in beslag nemen vijf uur per maand. Dus alleen al de gedachte aan het berekenen van een dubbele tijdsvergoeding voor uw bedrijf kan bij u een alarmsignaal veroorzaken.

Maar het aanbieden van dubbele uren is een geweldige stimulans om werknemers te motiveren en ervoor te zorgen dat u volledig bemand bent voor die niet zo wenselijke diensten die u voortdurend met moeite kunt vervullen. Het is op zijn minst het overwegen waard.

U vraagt ​​zich misschien af: “Wat is dubbel loon?” En dat is een geweldige vraag. We zullen bespreken wat het is, waarom het is niet overuren, de wetten rond dubbel tijdsloon, en hoe je dit kunt berekenen als je de loonadministratie uitvoert.Wat is dubbele tijd?

Dubbeltijdloon is een vorm van overwerkloon waarbij overuren worden uitbetaald tegen tweemaal het normale tarief van de werknemer. Werknemers die buiten hun reguliere dienstroosters werken, kunnen in aanmerking komen voor dubbel loon. Dubbel loon komt ook vaak voor als werknemers op federale feestdagen werken; dit wordt vaak vakantiegeld genoemd.

Of en wanneer een werknemer dubbel loon ontvangt, hangt af van verschillende factoren, waaronder vrijgestelde en niet-vrijgestelde werknemers en staats- en federale wetten.

Dubbel tijdsloon versus overwerkloon: wat is het verschil?

Dubbeltijdsloon is een loontarief dat tweemaal het standaarduurtarief van een werknemer wordt uitbetaald. Dit verschilt van het loon voor overuren, dat doorgaans wordt uitbetaald tegen een tarief van 1,5 keer het normale uurtarief van een werknemer wanneer werknemers meer dan 40 uur per week werken.

Laten we eens kijken hoe dit werkt bij Lila op haar werk, waar ze €20 per uur verdient.

Als Lila 25 uur per week werkt en komt invallen voor een zondagsdienst van vier uur (gedurende welke tijd je dubbele uren betaalt), zou haar salaris er als volgt uitzien:

 • 25 uur tegen haar normale tarief ($20/uur)
 • Vier uur tegen haar dubbele tijdtarief ($ 40/uur)

Als Lila dan zou moeten invallen voor een collega met betaald verlof (bedankt, Lila!) en 47 uur in één week zou werken, zou ze ook in aanmerking komen voor overwerkvergoeding. Haar salaris zou bestaan ​​uit:

 • 40 uur tegen haar normale loon ($ 20/uur)
 • Zeven uur tegen 1,5 keer haar normale loon ($20 x 1,5 = $30,00/uur)

Wanneer is dubbel loon verplicht?

Dubbel loon is vanuit juridisch oogpunt zelden verplicht. Bedrijven zijn niet verplicht om dubbel loon aan te bieden. Staats- en federale wetten reguleren de betaling van overuren, maar slechts enkele staten vereisen dat werkgevers dubbele uren betalen.

Sommige vakbondsregels zijn echter van toepassing op dubbel loon, dus als uw werknemers deel uitmaken van een vakbond, controleer dan zeker de regelgeving.

Sommige bedrijven bieden dubbel loon aan als stimulans of als further arbeidsvoorwaarde, maar dit is geen wettelijke vereiste. Enkele gevallen waarin u gebruik kunt maken van dubbel tijdssalaris zijn onder meer:

 • Vakantiediensten
 • Onregelmatige of ‘minder wenselijke’ diensten – denk aan weekenden en vroege ochtenden
 • Overuren die na een bepaalde tijd worden gewerkt, bijvoorbeeld voor meer dan 55 uur per week, kunt u dubbel loon aanbieden.

Natuurlijk zijn er enkele regels en voorschriften als het gaat om dubbel loon.

De Honest Labor Requirements Act

Om effectief gebruik te kunnen maken van dubbel tijdsloon, moet u het verschil begrijpen tussen vrijgestelde en niet-vrijgestelde werknemers, zoals uiteengezet in de Honest Labor Requirements Act (FLSA).

Volgens de FLSA, komen alleen niet-vrijgestelde werknemers in aanmerking voor overwerk en dubbel loon. Niet-vrijgestelde werknemers worden doorgaans per uur betaald en volgens de moist moeten zij ten minste 1,5 keer hun normale uurtarief ontvangen voor alle uren die meer dan 40 uur in één werkweek worden gewerkt.

Als werkgevers hun werknemers niet overuren betalen, kunnen ze boetes en juridische stappen riskeren totdat het probleem is opgelost.

Vrijgestelde werknemers komen niet in aanmerking voor dubbel tijdsloon of overuren. Vrijgestelde werknemers zijn personen die een bezoldigde functie uitoefenen.

Het is ook vermeldenswaard dat overwerk en dubbel loon niet vereist zijn voor werk in het weekend, op feestdagen of op rustdagen, tenzij iemand op die dagen overwerkt. Maar veel werkgevers bieden dubbele tijd aan om werknemers aan te moedigen die dagen te werken.

Staatswetten

Hoewel er geen federale wetten zijn die werkgevers verplichten dubbele betalingen te doen, hebben sommige staten regels die dubbele betalingen in sommige situaties verplicht stellen.

Californië heeft een moist die werkgevers verplicht om in bepaalde gevallen dubbele tijd te betalen:

Bij een dienstverband van meer dan acht uur op een werkdag, of meer dan zes dagen in een werkweek, moet de werknemer voor het overwerk worden vergoed tegen een bedrag van ten minste:

 • Anderhalf maal het normale loon van de werknemer voor alle gewerkte uren boven de acht uur tot en met twaalf uur op iedere werkdag, en voor de eerste acht gewerkte uren op de zevende aaneengesloten werkdag van een werkweek; En
 • Verdubbel het normale loon van de werknemer voor alle gewerkte uren boven de 12 uur op een werkdag en voor alle gewerkte uren boven de acht op de zevende opeenvolgende werkdag van een werkweek.

Zorg ervoor dat u uw werknemers de juiste tarieven voor de juiste tijden betaalt door uw nationale en lokale arbeidswetten en -regelgeving te onderzoeken, of werken met een salarissysteem dat doet!

Finest practices voor dubbel loon

Als u besluit dubbele beloning in uw bedrijf toe te passen, kunt u het beste voor u en uw werknemers een duidelijk beleid opstellen om dubbele beloning te regelen. Als u zich in een staat bevindt waar dubbele betaling vereist is, moet het beleid de normen van uw staat weerspiegelen.

Maar als u volgens de staatswet niet verplicht bent dubbele compensatie aan te bieden, maar ervoor kiest dit wel te doen, kan een dubbele-tijdbeleid u helpen het proces te stroomlijnen en ervoor te zorgen dat u en uw group op één lijn zitten.

Voordat u begint met het invoeren van uw beleid, moet u bevestigen dat uw huidige beleid voor overuren voldoet aan FLSA. Besteed vervolgens wat tijd aan marktonderzoek om meer te weten te komen over eventuele industriële standaarden die voor dubbele tijd bestaan. Het is altijd nuttig om te weten wat uw collega’s voor hun werknemers doen; het kan u helpen concurrerend te blijven als werkgever.

Bepaal wanneer u uw werknemers een dubbel tijdssalaris aanbiedt. Nogmaals, dubbele betaling is niet vereist, dus dit is geheel aan uw discretie. Stel uzelf de volgende vragen om uw beleid vorm te geven:

 • Bied jij dubbele werktijden aan tijdens vakanties?
 • Biedt u dubbele tijd aan voor onregelmatige, gesplitste of ongewenste diensten?
 • Wat zijn de “ongewenste” diensten die een dubbel tijdssalaris opleveren?
 • Biedt u dubbel tijdssalaris aan na een bepaald aantal gewerkte uren per dag?
 • Biedt u een dubbel loon aan na een bepaald aantal overuren?

Zodra u deze vragen heeft beantwoord, krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw dubbelbetalingsbeleid zal werken. De laatste stap is het opschrijven van uw dubbeltijdsloonbeleid en het delen ervan met uw medewerkers. Voeg het toe aan uw personeelshandboek, zodat alle huidige en toekomstige medewerkers eenvoudig en snel toegang hebben tot het beleid.

Hoe de dubbele tijd voor de loonadministratie te berekenen

Het berekenen van de dubbele tijd is een eenvoudig proces dat uit verschillende belangrijke stappen bestaat. Als u deze eenvoudige stappen volgt, kunt u de dubbele loontarieven van uw werknemers achterhalen en ervoor zorgen dat u uw werknemers eerlijk compenseert voor de in aanmerking komende gewerkte uren.

Stap 1: Bepaal wanneer voor elke medewerker dubbele tijd geldt

Raadpleeg uw beleid voor dubbel betalen om te zien wanneer dubbel betalen van toepassing is. Als u een standaardbeleid heeft met dezelfde regels voor alle medewerkers, kunt u dit laten onthouden. Maar met ingewikkelder beleid is het de moeite waard om het bij u te houden terwijl u de salarisadministratie verwerkt.

Stap 2: Controleer het uurtarief van de medewerker

Niet al uw werknemers hebben hetzelfde loontarief. Daarom is het van essentieel belang dat u enige tijd besteedt aan het verifiëren van hun uurtarief voordat de dubbele tijd verstrijkt.

Stap 3: Bepaal het aantal in aanmerking komende uren

Ontdek hoeveel uren een werknemer heeft gewerkt die in aanmerking komt voor dubbel loon. Hoewel u misschien een proces heeft om ervoor te zorgen dat werknemers hun uren nauwkeurig registreren, is het altijd een goed idee om de informatie driemaal te controleren. Controleer hun geregistreerde uren, hoeveel ze gedurende de week hebben gewerkt en of ze op feestdagen hebben gewerkt of ploegendiensten met dubbel loon hebben ingesteld.

Het is ongelooflijk belangrijk om nauwkeurige gegevens bij te houden om ervoor te zorgen dat de betaling accuraat is en dat u blijft voldoen aan de staats- en federale wet- en regelgeving.

Stap 4: Bereken het dubbele uurloon

Nu u weet hoeveel uur een werknemer dubbel heeft gewerkt, is het tijd om de berekeningen uit te voeren. Verdubbel hun uurtarief en vermenigvuldig het dubbele tijdtarief met het aantal in aanmerking komende gewerkte uren. U krijgt dan het dubbele tijdloon van de werknemer.

Stap 5: Zoek het totale loon voor de betaalperiode

Neem het dubbele tijdloon dat u zojuist hebt berekend en tel dit op bij het reguliere loon om het totale loon voor een werknemer te krijgen. Zorg ervoor dat u uw berekeningen controleert om menselijke fouten te voorkomen.

Voorbeeld van het berekenen van dubbel tijdsloon

Laten we nemen wat we zojuist hebben geleerd en het in praktijk brengen. We zullen het voorbeeld van Lila opnieuw gebruiken.

Stap 1

Lila’s werk levert dubbele tijd op voor:

 • Zondagse ploegen
 • Er werd op federale feestdagen gewerkt in ploegendiensten
 • Overuren boven de 50 uur per week.

Stap 2

We weten dat het uurtarief van Lila $ 20 per uur is.

Stap 3

De afgelopen loonperiode heeft Lila 40 uur gewerkt. Vijf uur waren tijdens een zondagsdienst, en nog eens drie uur op 4 juli.

Stap 4

Omdat Lila op zondag vijf uur en op 4 juli drie uur werkte, heeft ze recht op acht uur dubbel loon.

Zo bereken je het dubbele tijdloon dat Lila verschuldigd is:

Dubbel tijdssalaris = (normaal loon x 2) x elk tijdstip dat de reguliere uren overschrijdt

($20 x 2) x 8, of, $ 40 x 8

Dubbel tijdssalaris = $ 320

U bent nu klaar om Lila’s reguliere salaris te berekenen om haar totale salaris voor de betaalperiode te bepalen.

Stap 5

Vervolgens moet je Lila’s loon berekenen voor de overige 32 uur die niet in de dubbele tijdcategorie vielen.

Het uurtarief van Lila is € 20,- per uur, dus haar vaste salaris zou zijn:

Regulier loon = Normaal loon x reguliere uren, of, $ 20/uur x 32

Normaal loon = $ 640

Voeg nu het dubbele tijdloon en het reguliere loon bij elkaar op en je krijgt Lila’s totale salaris voor de week:

Totaal loon = Normaal loon + Dubbel tijdloon, of, $ 320 + $ 640

Totaal loon = $ 960

Blijf op de hoogte van dubbele tijd (en meer) met Homebase

Met Thuisbasis, kunt u de stress van het berekenen van de dubbele tijd in uw achteruitkijkspiegel laten. De vrije tijdklok Met Homebase kunt u de uren van uw werknemers bijhouden, zodat u altijd weet wanneer werknemers overuren naderen of het gebied van dubbel loon naderen. Deze tijdlogboeken worden automatisch omgezet in urenstaten die er rechtstreeks mee integreren Thuisbasis salarisadministratie. We berekenen direct uren, pauzes, overuren en PTO, en synchroniseren dit allemaal met de salarisadministratie om u te helpen fouten te voorkomen.

Ga free of charge aan de slag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here