Home Voeding 5 manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

5 manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

0
5 manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren


5 manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

Dit bericht werd gesponsord door CacaoViaTM. Alle meningen zijn die van mij.

Veel mensen maken zich meer dan ooit zorgen over de gezondheid van de hersenen. Volgens Rapporten van de consumentzegt 34% van de Amerikanen dat ze tekenen van vergeetachtigheid hebben opgemerkt die groot genoeg zijn om zich er zorgen over te maken. Bovendien geeft volgens de Facilities for Illness Management and Prevention één op de negen volwassenen aan subjectieve cognitieve achteruitgang te ervaren (bijvoorbeeld verwarring, geheugenverlies). Nu de Mind Well being Month voor de deur staat, vindt u hieronder 5 aanbevelingen om u te helpen een routine voor de gezondheid van uw hersenen op te bouwen.

#1: Plan dagelijks een ontbijt: Een gezond brein begint met een gezond lichaam en om dit te doen, moet u uw dag beginnen met een gezond ontbijt. De eerste maaltijd die je overdag eet (ook wel ontbijt genoemd) is zeker een belangrijke maaltijd, vooral met de drukte die elke dag plaatsvindt. Door uw ontbijt vooraf te plannen en de ingrediënten bij de hand te hebben, kunt u op het goede spoor blijven met een voedzame begin van uw dag. Hieronder staan ​​3 gezonde ontbijtopties die je kunt proberen:

  • Eiermuffins met spinazie en feta: Deze eiermuffins zijn good om tijdens het weekend maaltijden te bereiden. Je kunt ze in 30 seconden opwarmen en opeten. Ik vind het heerlijk om de mijne te beleggen met salsa!
  • Aardbeienmunt In a single day Oats: Haver levert bèta-glucanen, een soort oplosbare vezels, die helpen bij het handhaven van een stabiel glucosegehalte, wat belangrijk is voor het optimaal functioneren van de hersenen.
  • Aardbei-Kiwi Yoghurtparfaits: Nog een eenvoudig recept dat je in het weekend kunt bereiden. Ze zijn good om mee te nemen tijdens je drukke ochtend.

Foto met dank aan Gail Watson Pictures

#2: Neem vette vis op in uw dieet: Vette vis, waaronder zalm, forel, witte tonijn, haring en sardines, bevat veel omega-3-vetzuren, een belangrijke bouwsteen van de hersenen. Omega-3-vetten kunnen helpen het geheugen aan te scherpen, de stemming te verbeteren en de cognitieve prestaties op hun finest te houden. Enkele van mijn favoriete omega-3-visrecepten zijn onder meer: Plaatpan Chili-Lime Zalm En Tonijn Nicoise Salade.

Foto met dank aan Ashely Lima

#3: Neem kurkuma op in je gezonde dieet: Onderzoek heeft uitgewezen dat curcumine, een polyfenol dat voorkomt in kurkuma, geassocieerd wordt met betere cognitieve prestaties. Een gepubliceerde cross-sectionele studie van de oudere personen ontdekte dat deelnemers die ‘af en toe’ en ‘vaak of heel vaak’ curry (die kurkuma bevat) consumeerden, hoge scores behaalden op een mentaal examen vergeleken met personen die ‘nooit of zelden’ curry consumeerden. Kurkuma is een mooie gele specerij die ik hier graag aan toevoeg Ananas-Kurkuma Smoothie en gebruiken in mijn Bloemkool-Kurkuma Soep.

#4: Maak cacaoflavanolen onderdeel van uw gezonde dieet: Gesteund door meer dan 20 jaar onderzoek, voedingssupplement CocoaVia™ Geheugen+ bevat 750 mg cacaoflavanolen en Het is bewezen dat het het geheugen en de hersenfunctie verbetert in slechts 8 weken. Het kan helpen bij het verbeteren van 3 soorten geheugen, waaronder woordherinnering (+31%), ruimtelijk geheugen (+24%) en langetermijngeheugen (+14%). Omdat het flavanolgehalte sterk kan variëren en niet wordt vermeld in voedingsmiddelen op cacaobasis, is een dagelijks cacaoflavanolsupplement, zoals CocoaVia™ Geheugen+ is een gemakkelijke manier om cacaoflavanolen in uw dieet op te nemen.

En nu ben ik ook verheugd om een ​​nieuwe toevoeging aan het CocoaVia™-portfolio voor hersengezondheid aan te kondigen – de introductie van CocoaVia™ Reminiscence- en Focus-capsules. Deze unieke, gepatenteerde plantaardige formule is ontworpen met het gepatenteerde botanische mengsel van Cocoapro+™, dat klinisch bewezen luteïne en 50 mg cafeïne uit natuurlijke bronnen bevat, alles in één krachtige capsule om u gefocust te houden, het geheugen te stimuleren en de hersenfunctie te bevorderen.

#5: Zorg voor beweging: Een 2021 gepubliceerde studie ontdekte dat aerobe oefeningen de cerebrovasculaire functie en cognitie kunnen helpen verbeteren. Aërobe oefeningen worden gedefinieerd als oefeningen die ‘met zuurstof’ worden gedaan, wat betekent dat de ademhaling de hoeveelheid zuurstof regelt die de spieren bereikt, zodat ze brandstof kunnen verbranden en u in beweging kunnen krijgen. Voorbeelden van aerobe oefeningen zijn zwemmen, fietsen, wandelen, roeien, tennis, hardlopen en touwtjespringen. De American Coronary heart Affiliation beveelt minimaal 30 minuten cardiovasculaire coaching aan, 5 tot 7 dagen per week.

Probeer CocoaVia™ vandaag nog! Gebruik de code TOBY20 om 20% korting te krijgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here