Home Carrière 3 redenen om te stoppen met het nastreven van carrièregeluk

3 redenen om te stoppen met het nastreven van carrièregeluk

0
3 redenen om te stoppen met het nastreven van carrièregeluk


Dit is misschien controversieel, maar als twintigjarige veteraan op het gebied van loopbaancoaching denk ik dat een van de grootste fouten die mensen na de pandemie maken, is dat ze te veel gefocust zijn op het nastreven van carrièregeluk, terwijl je in werkelijkheid gefocust zou moeten zijn op het opbouwen van loopbaanveerkracht. .


Carrièregeluk is ongrijpbaar. Het opbouwen van carrièreveerkracht zal u carrièretevredenheid geven.

Er zijn drie redenen waarom carrièregeluk heel moeilijk te bereiken is. Eerst, carrièregeluk is een gemoedstoestand. Dus als je hier zit en je afvraagt: “Hoe kan ik vandaag gelukkiger zijn in mijn carrière?” dat kun je niet. In plaats daarvan moeten er bepaalde dingen gebeuren die je sterker en veerkrachtiger zullen maken, je meer controle zullen geven en je meer voldoening zullen geven.

Carrièretevredenheid zal je een gelukkig gevoel geven.

De tweede reden waarom je dat zou moeten doen ontslag nemen proberen carrièregeluk na te streven is dat het evolueert voortdurend. Het is als een bewegend doelwit. Op het second dat jij je gelukkig begint te voelen, verandert de situatie, of veranderen jouw omstandigheden. Het is dus geen eenmalig iets. Veel mensen worstelen met het idea ‘geluk’ en zeggen zoiets als: ‘Ik was hier gelukkig en nu niet meer. Dit zal ik nooit kunnen bereiken.’ Dat is helemaal niet waar. Geluk is een toestand die voortdurend in beweging is.

De derde reden waarom je je niet wilt concentreren op carrièregeluk is dat het is voor ieder persoon anders. Ik coach elke dag mensen die me vertellen dat ze iets hebben geprobeerd dat voor iemand anders werkte, maar niet dezelfde resultaten behaalden, en nu voelen ze zich daar slecht over – over zichzelf, hun situatie, enz. Je kunt die van iemand anders niet vergelijken. succes, het waargenomen geluk van iemand anders, met uw eigen ideeën over succes en geluk.

Carrièregeluk is om al deze drie redenen gewoon niet het juiste om na te streven.

Dus, wat doe je in plaats daarvan? Je richt je op het opbouwen van je loopbaanveerkracht. Waarom doe je dat? Need hoe sterker je wordt, hoe meer controle je zult hebben, en hoe tevredener je zult zijn met je carrière Dat zal je een gelukkig gevoel geven.

Hoe u carrièreveerkracht opbouwt

Gelukkige man met zijn droombaanGrote voorraad

Er zijn drie dingen die je nodig hebt om carrièreveerkracht op te bouwen. De eerste is de omgeving. Je moet jezelf omringen met een gemeenschap van mensen die zich ook allemaal richten op loopbaanveerkracht. Wat er gebeurt, is dat je uiteindelijk van deze mensen leert. Sterker nog, ze laten je dingen zien waarvan je niet wist dat je ze moest weten. Maar je kijkt ook eerlijk de kamer rond en zegt: “Deze mensen zijn niet beter dan ik. Ik kan dit.” En dat zal je motivatie geven, die veel mensen missen.

Het tweede dat je nodig hebt is coachen. Je hebt mensen nodig die dit hebben gedaan, die hacks hebben, die suggestions hebben, die trucjes hebben, die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken, die jouw specifieke situatie kunnen begrijpen en je het advies kunnen geven dat je nodig hebt. Denk eens aan alle mensen in je leven die je gebruikt als je zelf geen resultaten kunt boeken. Het zijn in wezen coaches. Dat is wat je nu nodig hebt om naar het volgende niveau te komen. Als je erover nadenkt, Teaching is geen teken van zwakte. Het is de weg naar grootsheid, vooral in zaken als sport. En dit is niet anders. Je beoefent hier in je carrière een sport.

Het derde dat je nodig hebt is kennis. Kennis is macht. Kennis is het enige dat niemand je kan afnemen. Werkgevers kan je kennis nooit wegnemen. Dat is jouw kracht. Dat is jouw waarde. Dat is jouw waarde als het om werk gaat.

Als je nieuwe inzichten krijgt, als je nieuwe dingen leert, phrase je veel slimmer. Je gaat beter geïnformeerde beslissingen nemen, en je gaat van een werknemer veranderen die het gevoel heeft dat hij geen enkele macht heeft, naar een werknemer die beseft dat hij een business-of-one is, en jij wilt om accomplice te zijn van die werkgever. Ze zijn niet beter dan jij. U wilt samenwerken en u wilt het wederzijdse vertrouwen en respect dat u verdient. Maar dat komt alleen als je die veerkracht opbouwt.

Ik noem mensen die carrièreveerkracht opbouwen graag ‘Werkplekrenegades’, omdat ze uit de loopband van de hamster stappen, voor zichzelf denken en leren hoe ze hun verzorger in handen kunnen nemen met behulp van de juiste omgeving, de juiste gemeenschap, het juiste onderwijs, de juiste cursussen. en kennis, en dan de juiste teaching, de juiste ondersteuning.

Als je hulp nodig hebt bij het opbouwen van veerkracht in je carrière, phrase dan een Work It DAILY-lid Vandaag.Meld u aan voor onze GRATIS proefperiode van 7 dagen en zie hoe gemakkelijk het is om de resultaten te krijgen die u wilt en verdient.

Veel succes, en ga ze halen!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here