Home Wereldnieuws President van Universiteit van Pennsylvania treedt af na ophef over antisemitisme | Onderwijsnieuws

President van Universiteit van Pennsylvania treedt af na ophef over antisemitisme | Onderwijsnieuws

0
President van Universiteit van Pennsylvania treedt af na ophef over antisemitisme |  Onderwijsnieuws


Elizabeth Magill kreeg te maken met verzet nadat ze niet had gezegd dat het oproepen tot genocide tegen de Joden in strijd zou zijn met het universitaire beleid.

De president van een topuniversiteit in de Verenigde Staten is afgetreden na een reactie op haar getuigenis tijdens een hoorzitting in het Congres over het toenemende antisemitisme op campussen.

President Elizabeth Magill van de Universiteit van Pennsylvania trad zaterdag af na kritiek op haar onvermogen om, onder herhaalde vragen, te zeggen dat het oproepen tot genocide tegen Joden in strijd zou zijn met de gedragscode van de college.

“Ik schrijf om te delen dat president Liz Magill vrijwillig haar ontslag heeft aangeboden als president van de Universiteit van Pennsylvania”, zegt Scott Bok, voorzitter van de raad van bestuur van de universiteit, in een verklaring op de web site van de universiteit.

Bok zei dat Magill “een zeer ongelukkige misstap” heeft gemaakt en dat ze “niet zichzelf” was tijdens haar optreden voor het Congres.

Bok, die ook zijn eigen ontslag aankondigde, zei dat Magill zou aanblijven totdat er een interim-president is gevonden en een vaste aanstelling als lid van de faculteit aan de rechtenfaculteit van de universiteit zou blijven.

Magill, Claudine Homosexual, voorzitter van de Harvard Universiteit en Sally Kornbluth, voorzitter van het Massachusetts Institute of Expertise, kwamen onder zware kritiek nadat hij dinsdag voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden was verschenen om te getuigen over antisemitisme op universiteitscampussen.

Op de vraag of het oproepen tot de genocide op Joden in strijd zou zijn met het universitaire beleid inzake pesten en intimidatie, weigerden de drie universiteitshoofden een definitief ‘ja’ of ‘nee’ antwoord te geven. Ze zeiden dat ze zich inzetten voor de vrije meningsuiting en dat dit van de context zou afhangen. , zoals of de toespraak op individuen was gericht.

Onder herhaalde ondervraging door de New Yorkse Republikeinse wetgever Elise Stefanik zei Magill dat het een “contextafhankelijke beslissing” zou zijn en “als de toespraak gedrag wordt, kan het intimidatie zijn”.

De getuigenis leidde tot oproepen van donoren en politici aan beide kanten van het gangpad om het aftreden van de universiteitsleiders, waarbij de Democratische gouverneur van Pennsylvania de opmerkingen van Magill “absoluut beschamend” noemde.

Magill bracht woensdag een video uit waarin ze haar spijt betuigde en zei dat ze had toegestaan ​​dat de zorgen over de vrijheid van meningsuiting zwaarder wegen dan andere overwegingen en dat ze een oproep tot genocide als intimidatie of intimidatie zou beschouwen.

Homosexual on Friday verontschuldigde zich omdat ze de antisemitische retoriek op de campus niet serieuzer had genomen en betreurde het dat haar woorden “angst en pijn” hadden vergroot.

Amerikaanse universiteiten zijn ervan beschuldigd Joodse studenten niet te beschermen tegen het toenemende antisemitisme tijdens de Israëlische oorlog in Gaza.

Volgens Amerikaanse wetshandhavingsfunctionarissen zijn de haatmisdaden tegen zowel joden als moslims aanzienlijk gestegen sinds het start van de oorlog.

De Anti-Defamation League rapporteerde een stijging van 400 procent in antisemitische incidenten in de veertien dagen na de aanvallen van de Palestijnse gewapende groep Hamas op Israël op 7 oktober.

De Council on American-Islamic Relations zei donderdag dat berichten over vooringenomenheid gemotiveerd door anti-moslim, anti-Palestijnse of anti-Arabische sentimenten in de twee maanden na 7 oktober met 172 procent zijn gestegen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here