Home Voeding Zwartgeblakerde Sint-Jakobsschelpen | Kara Lydon

Zwartgeblakerde Sint-Jakobsschelpen | Kara Lydon

0
Zwartgeblakerde Sint-Jakobsschelpen | Kara Lydon


Deze zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen zijn klaar in slechts 10 minuten, aangebraden en vol pittige smaak. Afgemaakt met een zoete honingboter, zijn deze sint-jakobsschelpen heerlijk geserveerd met pompoenpuree, polenta of rijst.zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen bovenop pompoenpuree en gegarneerd met vers gehakte bieslook, geserveerd met een glas water

Waarom ik van dit recept hou

Deze zwartgeblakerde Sint-Jakobsschelpen zorgen voor een heerlijke maaltijd op elke dag van de week. Ze zijn in slechts 10 minuten klaar en zitten boordevol smaak dankzij de zwartmakende kruidenrub en honingboter.

Om voedsel zwart te maken, wordt het bedekt met een speciaal kruidenmengsel dat vaak specerijen en kruiden bevat zoals gerookte paprika, cayennepeper, knoflookpoeder, tijm en oregano. De rub krijgt tijdens het koken een zeer donkerbruine of bijna zwarte kleur, wat bijdraagt ​​aan een krachtige smaak en een enigszins knapperige textuur.

Ik vind het heerlijk om mijn eigen zwartmakende kruidenmix te maken, omdat het zo gemakkelijk is om te doen met kruiden die je waarschijnlijk al bij de hand hebt, en je kunt het kruidenniveau naar wens aanpassen.

Deze zwartmakende kruidenwrijf is rokerig, een beetje kruidig ​​en good in balans met de zoetheid van de honingboter.

Ik serveer gezwarte sint-jakobsschelpen graag met pompoenpuree, polenta of rijst, maar de opties zijn eindeloos!

Oh, en had ik al gezegd dat deze coquilles in slechts 10 minuten klaar zijn?! Ja graag!

Ingrediënten die je nodig hebt

afbeelding van ingrediënten voor zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen op marmeren oppervlak met zwarte tekst-overlay

Opmerkingen over ingrediënten

Sint-Jakobsschelpen: Sint-Jakobsschelpen hebben een zoete en boterachtige smaak met een licht taaie en zachte textuur. Ze zijn een soort weekdier, vergelijkbaar met mosselen, mosselen en oesters. Sint-jakobsschelpen zijn dat wel rijk aan eiwitten, arm aan vet en voorzien van verschillende vitamines en mineralen zoals zink, selenium, B12, koper en omega-3-vetzuren.

gerookte paprika: geeft een rokerige, houtachtige smaak met hints van zowel kruiden als zoetheid

Cayenne peper: voegt wat warmte toe! Je kunt meer of minder toevoegen, afhankelijk van je kruidenvoorkeur

knoflook- en uienpoeder: voeg smaaklagen toe aan het kruidenmengsel

tijm: dit aromatische kruid zorgt voor een subtiele muntachtige, zoete en peperige smaak

oregano: geeft een gedurfde en scherpe smaak

bruine suiker: biedt een subtiele zoetheid om het kruidenniveau in evenwicht te brengen

zout en peper: essentiële smaakversterkers

olijfolie: gebruikt om de pan te bedekken en de sint-jakobsschelpen dicht te schroeien

boter: aromatische smaakversterker die als foundation dient voor de honingboter

Honing: draagt ​​wat zoetheid bij aan de honingboter die de zwart wordende kruiden good in evenwicht brengt

Uitrusting die je nodig hebt (affiliate hyperlinks – als jij een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie)

Anti-aanbak- of gietijzeren pan

Mengkom

Hoe zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen te maken

stap voor stap afbeelding van hoe je zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen maakt

 1. Combineer kruiden. Meng gerookte paprika, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, oregano, cayennepeper, bruine suiker, zout en peper in een kleine mengkom.
 2. Sint-Jakobsschelpen drogen en bedekken. Dep de sint-jakobsschelpen droog, verwijder de zijspieren als ze nog vastzitten en strooi zwartgeblakerde kruiden over alle kanten van de sint-jakobsschelpen.
 3. Sint-jakobsschelpen koken. Verhit olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en kook de sint-jakobsschelpen, laat 1 inch ruimte ertussen, gedurende 2 minuten. Draai de sint-jakobsschelpen om en kook tot ze goudbruin zijn en de zijkanten ondoorzichtig zijn, nog ongeveer 2-3 minuten.
 4. Honingboter bereiden. Doe de boter en honing in een kleine kom en verwarm in de magnetron tot ze gesmolten zijn, ongeveer 30 seconden, en klop dan door elkaar.
 5. Dienen. Serveer zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen over winterpompoenpuree, polenta, grits of rijst en besprenkel er honingboter over.

Deskundige ideas

Sint-jakobsschelpen zijn snel gaar houd ze dus in de gaten totdat ze goudbruin worden en alle kanten ondoorzichtig zijn. Je wilt voorkomen dat de sint-jakobsschelpen te gaar worden omdat dit ze uitdroogt en ze further taai maakt.

Zorg ervoor dat u de sint-jakobsschelpen droog dept voordat u de zwartmakende kruiden aanbrengt. Door overtollig vocht te absorberen, blijft de zwart wordende rub aan de sint-jakobsschelpen plakken en knapperig worden tijdens het koken.

Veelgestelde vragen over recepten

Wat te serveren met zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen?

Zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen zijn behoorlijk veelzijdig en passen goed bij verschillende kanten. Ik serveer ze graag met winterpompoenpuree, aardappelpuree, polenta, grits, risotto of rijst. Elk van deze zou een geweldige optie zijn om van de heerlijke honingbotersaus te genieten.

Wat is het geheim van het koken van Sint-Jakobsschelpen?

Sint-jakobsschelpen moeten snel worden gekookt op een middelhoog tot hoog vuur. Ik plaats de sint-jakobsschelpen meestal ongeveer 2,5 cm uit elkaar en kook ze ongeveer 2 minuten ongestoord. Daarna moeten ze gemakkelijk omdraaien (zo niet hebben ze meer kooktijd nodig) en nog eens 2-3 minuten koken tot ze goudbruin zijn en de zijkanten ondoorzichtig zijn. Zorg ervoor dat je ze niet te gaar maakt, need dan drogen ze uit en worden ze further taai.

Kan ik zwartgeblakerde coquilles vooraf maken?

Sint-jakobsschelpen kun je het beste vlak voor het serveren bereiden en omdat ze zo snel gaar zijn, zijn ze elke dag van de week een heerlijke maaltijd. De zwartgeblakerde kruiden kunnen echter van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur worden bewaard.

Soms maak ik graag een grotere hoeveelheid zwartgeblakerde kruiden om bij de hand te hebben en te gebruiken voor kip of vis als we zin hebben in die gedurfde smaak.

Vier zwartgeblakerde Sint-Jakobsschelpen geserveerd met pompoenpuree op een wit bord en gegarneerd met vers gehakte bieslook.

Opslag en voorbereiding

De restjes van de gezwarte Sint-Jakobsschelpen kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3 dagen worden bewaard.

De zwartgeblakerde smaakmaker kan van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur worden bewaard.

Recepten die goed bij elkaar passen

Prompt pot-pompoenrisotto

Knoflookbrood uit de Airfryer

Vakantie Geschoren Spruitjessalade met Granaatappel

Vegetarische Rijstpilaf

zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen bovenop pompoenpuree op een witte schaal met een zilveren vork en mes.

Voor meer zwartgeblakerde voedselinspiratie, bekijk mijn andere recepten hieronder!

Zwartgeblakerde Mahi Mahi

Zwartgeblakerde maïs

Taco’s van zwartgeblakerde zalm met maïs-avocado-salsa

Als je dit recept leuk vindt, Zorg ervoor dat u een reactie achterlaat en geef het hieronder een beoordeling van 5 sterren. Als je het maakt, deel het dan op Instagram en tag mij @karalydonrd en ik deel het opnieuw met mijn volgers! Als je dit recept voor later wilt bewaren, doe dat dan zeker pin het op Pinterest!

Mis nooit meer een recept! Meld u aan om mijn maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met een overzicht van recepten van de vorige maand en ontvang mijn GRATIS gids wanneer u zich aanmeldt: Herontdek het plezier in eten: 5 eenvoudige stappen om te stoppen met stress over eten + geniet van elke hap

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

Deze zwartgeblakerde sint-jakobsschelpen zijn klaar in slechts 10 minuten, aangebraden en vol pittige smaak. Afgemaakt met een zoete honingboter, serveer met pompoenpuree, polenta of rijst.


 • 2 1/2 theelepels gerookte paprika
 • 1/2 theelepel uien poeder
 • 1/2 theelepel knoflook poeder
 • 1/2 theelepel gedroogde tijm
 • 1/2 theelepel gedroogde oregano
 • 1/4 theelepel Cayenne peper
 • 1/2 eetlepel bruine suiker
 • 1/2 theelepel zout
 • 1/8 theelepel peper
 • 1 pond Sint-Jakobsschelpen
 • 2 eetlepels olijfolie, verdeeld
 • 3 eetlepels zout boter
 • 1 eetlepel Honing


 1. Klop in een kleine mengkom gerookte paprika, uienpoeder, knoflookpoeder, tijm, oregano, cayennepeper, bruine suiker, zout en peper tot een geheel.
 2. Dep de sint-jakobsschelpen droog, verwijder de zijspieren als ze nog vastzitten en strooi zwartgeblakerde kruiden over alle kanten van de sint-jakobsschelpen.
 3. Verhit in twee batches 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Kook de sint-jakobsschelpen, laat 1 inch ruimte ertussen, gedurende 2 minuten. Draai de sint-jakobsschelpen om (ze moeten gemakkelijk omdraaien, anders hebben ze meer kooktijd nodig) en kook tot ze goudbruin zijn en de zijkanten ondoorzichtig zijn, nog ongeveer 2-3 minuten.
 4. Terwijl de sint-jakobsschelpen koken, doe je de boter en de honing in een kleine kom en verwarm je deze in de magnetron tot ze gesmolten zijn, ongeveer 30 seconden. Klop om te combineren.
 5. Sprenkel honingboter over sint-jakobsschelpen en serveer met winterpompoenpuree, polenta, grits of rijst.

Opmerkingen

 1. Sint-jakobsschelpen zijn snel gaar, dus houd ze in de gaten tot ze goudbruin zijn en alle kanten ondoorzichtig zijn. Je wilt voorkomen dat de sint-jakobsschelpen te gaar worden, omdat ze hierdoor uitdrogen en further taai worden.
 2. Zorg ervoor dat u de sint-jakobsschelpen droog dept voordat u de zwartmakende kruiden aanbrengt. Door overtollig vocht te absorberen, blijft de zwart wordende rub aan de sint-jakobsschelpen plakken en knapperig worden tijdens het koken.
 3. Zwartgeblakerde kruiden kunnen van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur worden bewaard. Overgebleven Sint-Jakobsschelpen kun je maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

 • Voorbereidingstijd: 5 minuten
 • Kooktijd: 5 minuten
 • Categorie: Diner
 • Methode: Zwart gemaakt
 • Keuken: Cajun

Trefwoorden: zwartgeblakerde coquilles, zwartgeblakerde coquilles met honingboterLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here