Home Onderwijs Onderzoekers zien AI als een mogelijk hulpmiddel bij toelating tot universiteiten

Onderzoekers zien AI als een mogelijk hulpmiddel bij toelating tot universiteiten

0
Onderzoekers zien AI als een mogelijk hulpmiddel bij toelating tot universiteitenMeld u aan voor onze free of charge maandelijkse nieuwsbrief Past Excessive Faculty om het laatste nieuws te krijgen over universiteits- en carrièrepaden voor afgestudeerden van de middelbare college in Colorado.

Jaarlijks lezen en sorteren toelatingsfunctionarissen van de universiteit tienduizenden essays. Het is een lang, moeizaam proces.

Sommige onderzoekers zeggen dat een hulpmiddel voor kunstmatige intelligentie toelatingsfunctionarissen kan helpen essays te doorzoeken en toekomstige studenten te herkennen die voorheen misschien niet werden herkend.

De applicatie is nog ver verwijderd van daadwerkelijk gebruik in het toelatingsproces, maar de groep waartoe onderzoekers van de College of Colorado Boulder behoren, zegt dat het de mogelijkheid heeft om belangrijke eigenschappen van studenten naar boven te halen, zoals leiderschapskwaliteiten of het vermogen om door te zetten. .

Het mogelijke gebruik van AI bij toelating roept echter vragen op over hoe universiteiten het op verantwoorde wijze zouden gebruiken, vooral omdat toelatingsfunctionarissen van universiteiten hebben gezegd dat essays meer gewicht zouden kunnen hebben. in de nasleep van de beslissing van het Hooggerechtshof om het gebruik van op ras gebaseerde opnames af te schaffen.

Sidney D’Mello, een CU Boulder-professor aan het Institute of Cognitive Science en Division of Pc Science die heeft geholpen bij de ontwikkeling van het systeem, zei dat hij en collega-onderzoekers het verantwoorde gebruik van AI willen benadrukken, inclusief een oproep tot transparantie in de manier waarop toelatingsbeslissingen zouden worden genomen. gemaakt.

“We zijn er zeker heel erg van overtuigd dat het echt gaat om wat wij mensgerichte AI noemen,” zei hij, “waarbij de mens echt degene is die de beslissingen neemt” en de AI als hulpmiddel fungeert.

Om de AI-tool te ontwikkelen, gebruikten D’Mello en onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania meer dan 300.000 anonieme essays van 150 woorden die in 2008 en 2009 aan hogescholen waren voorgelegd. Die essays waren gericht op buitenschoolse activiteiten en werkervaringen.

Een groep toelatingsambtenaren heeft deze essays vervolgens gelezen en beoordeeld op foundation van zeven kenmerken. De onderzoekers trainden het AI-systeem op foundation van de manier waarop toelatingsfunctionarissen deze kenmerken in de essays evalueerden.

Het AI-platform was in staat deze kenmerken in nieuwe essays te identificeren en kwaliteiten toe te kennen aan sollicitanten met verschillende studentenachtergronden, inclusief de vraag of studenten blijk gaven van teamwerk of intrinsieke motivatie.

D’Mello zei dat het mannequin ook aantoonde dat het de potentie heeft om vooroordelen te vermijden, doordat het zo is ontworpen dat het geen voorkeur toont voor een bepaald ras, geslacht of sociaal-economische achtergrond.

“Dit is eigenlijk een combinatie van waar computer systems goed in zijn (ze kunnen patronen vinden in grote hoeveelheden gegevens) en waar mensen goed in zijn, en dat is het beste in elkaar vinden”, zegt D’Mello. “Dit is de kern van hoe we dit proberen te benaderen.”

Veel universiteiten in het hele land evalueren hun toelatingsprocedures na de positieve beslissing van het Hooggerechtshof die toelating op foundation van ras verbiedt. Ze willen ervoor zorgen dat ze various klassen opbouwen en tegelijkertijd aan de moist voldoen.

De richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs moedigen hogescholen aan om materialen te gebruiken zoals essays om een ​​vollediger beeld te krijgen van wie studenten zijn, de gemeenschappen waar ze vandaan komen, en eventuele tegenslagen – inclusief discriminatie – waarmee ze te maken hebben gehad.

Tegelijkertijd zei Melissa Clinedinst, directeur van onderzoeksinitiatieven en partnerschap met de Nationwide Affiliation of School Admissions Counseling, dat scholen essays nog steeds lager beoordelen dan de cijfers van een scholar voor toelating tot de universiteit of testscores. Colorado heeft testscores optioneel gemaakt voor studenten voor studenten die zich aanmelden bij openbare universiteiten.

Clinedist zei dat hogescholen tougher dan ooit hun greatest doen om manieren te vinden om hun toelatingsprocessen te verbeteren. Ze kon zien hoe AI-systemen aantrekkelijk zouden kunnen zijn voor schoolfunctionarissen die duizenden tot tienduizenden essays moeten doorzoeken met slechts een beperkt aantal medewerkers om dat te doen.

AJ Alvero, een computationeel socioloog aan de Universiteit van Florida die zich richt op taal, etniciteit, cultuur en onderwijs, en die niet betrokken was bij het onderzoek, maar het op verzoek van Chalkbeat heeft beoordeeld, zei dat de onderzoekers uitstekend werk leveren de ethische kwesties van vooringenomenheid staan ​​centraal in hun onderzoek.

Het zou nog ver weg kunnen zijn om een ​​punt te bereiken waarop universiteiten AI-systemen kunnen gebruiken, zegt hij.

“Een technisch probleem hier zou kunnen zijn: als en wanneer universiteiten deze instruments adopteren, overwegen ze dan hoe de taal van studenten verandert?” hij zei.

Hij zei ook dat universiteiten verantwoordingsmaatregelen moeten treffen als er fouten optreden en personeel ter beschikking moeten hebben, zoals een computerwetenschapper, om eventuele problemen op te lossen.

Alvero zei dat scholen ook studenten ten goede zouden komen door meer transparantie in het aanmeldingsproces toe te staan. Transparantie zou onderzoekers ook een beter inzicht kunnen geven in de manier waarop vooroordelen binnen schoolbeslissingen kunnen worden geëvalueerd en hoe de AI-systemen kunnen worden getraind.

D’Mello en zijn collega-onderzoekers hopen de AI verder te kunnen ontwikkelen, inclusief kleine assessments in samenwerking met universiteiten.

“We willen echt twee keer een maatregel nemen en één keer bezuinigen als het gaat om zaken als deze waar veel op het spel staat”, zei hij.

Jason Gonzales is een verslaggever die verslag doet van het hoger onderwijs en de wetgevende macht van Colorado. Chalkbeat Colorado werkt samen met Campus openen over de dekking van het hoger onderwijs. Neem contact op met Jason through jgonzales@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here