Home Concert Mijn eerste live performance | Concertpromotoren

Mijn eerste live performance | Concertpromotoren

0
Mijn eerste live performance |  Concertpromotoren


Zoals ik besprak, startte ik in 1982 mijn bedrijf voor concertpromotoren. Ik was gefrustreerd door het gebrek aan concerten in onze regio.

Mijn eerste live performance als concertpromotor was onvergetelijk. Een vriend die echt van bluesmuziek hield, wilde dat ik een jonge, nieuwe artiest uit Austin, Texas, naar Kansas Metropolis zou brengen. Hij had de artiest enkele maanden eerder in een membership in Austin horen spelen. We kwamen samen en besloten om de present als een partnerschap te doen. Om een ​​heel lang verhaal kort te maken: op de een of andere manier zijn we erin geslaagd de juiste telefoonnummers van de agent van de kunstenaar te vinden. We vertelden de agent dat we een live performance met de artiest wilden boeken, en zo werd het proces gestart.

Ook al waren we nieuwkomers in de enterprise,

de nationale agent wilde dat zijn artiest in onze stad zou optreden, zodat hij een nationale aanhang kon opbouwen buiten Austin, Texas. We kwamen overeen om de artiest de prijs te betalen die de agent voor de present wilde. We hebben niet met de makelaar onderhandeld, simpelweg omdat we niet wisten dat we dat konden. Ik geloof dat de kosten $ 1.250 plus twee hotelkamers waren. We hadden nu de datum!

We hebben toen allebei de promotie van het live performance gedaan… we hebben de zaal geboekt waar de present zou worden opgevoerd, kaartjes besteld, de media verzorgd (alle dingen die we je zullen leren in onze cursus concertpromotors) en zijn verhuisd door wat we dachten dat het proces was tot de dag dat we het live performance hadden. Het was inderdaad een spannende avond! We hebben de zaal niet uitverkocht, maar we hebben wel 440 kaartjes verkocht voor $ 8,00 per stuk (denk aan de kaartjesprijzen van 1982). Ondanks onze onervarenheid (met veel fouten tot gevolg) hebben we, nadat we alle kosten hadden betaald, $950 geprofiteerd, die we onder ons hebben verdeeld.

We hebben ook een aantal geweldige nieuwe vrienden ontmoet met wie we in de loop der jaren contact hebben gehouden en zaken hebben gedaan. Ja, er is loyaliteit in dit bedrijf. Voor ons was het live performance een buitengewone gebeurtenis. Het was niet alleen onze eerste als concertpromotor, maar de artiest die optrad liet ook een glimp zien van de superster die hij een paar jaar later zou worden… zijn naam…

Stevie Ray Vaughan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here