Home Carrière De eerste vraag die ik stelde tijdens een sollicitatiegesprek waardoor ik de baan kreeg

De eerste vraag die ik stelde tijdens een sollicitatiegesprek waardoor ik de baan kreeg

0
De eerste vraag die ik stelde tijdens een sollicitatiegesprek waardoor ik de baan kreegJaren geleden was ik op sollicitatiegesprek voor een baan. Zoals velen van jullie weten, start je bij het sollicitatiegesprek met de recruiter, dan ontmoet je de supervisor, en dan ontmoet je een aantal van je collega’s – als je geluk hebt. Vervolgens kunt u aan het einde van het sollicitatieproces een ontmoeting hebben met de hoogste leidinggevenden. In dit geval heb ik dus een ontmoeting gehad met de CEO.


Ik wist dat het goed met me ging, omdat ik elke ronde van interviews doorkwam. Dus ik ga naar het kantoor van de CEO. Ik weet niet wat ik moet verwachten. Het is een startend bedrijf. Hij zit daar in een t-shirt en joggingbroek. Hij eet ontbijtgranen en ligt met zijn voeten op zijn bureau. Hij zegt: “Kom zitten.” Vervolgens gaat hij verder met het interviewen van mij terwijl hij ontbijtgranen eet, met zijn voeten nog steeds op het bureau.

Daar sta ik in mijn pak, alle vragen beantwoordend, en ten slotte vraagt ​​hij: ‘Heb je nog vragen voor mij?’

En ik zei: “Ja. Wat houdt jou ‘s nachts wakker?”

“Wat houdt je ‘s nachts wakker?”

De CEO stopt met het eten van zijn ontbijtgranen, kijkt me aan en zegt: ‘Het spijt me. Wat?’

Ik antwoord: “Wat houdt jou ‘s nachts wakker over het succes ervan? En hoe zal de baan waarvoor je mij in overweging neemt, hoe zal de baan die ik doe, van invloed zijn op het vermogen om dat op te lossen?” ?”

Zijn gezicht wordt uitdrukkingsloos, hij haalt zijn voeten van het bureau en zet zijn ontbijtgranen neer. Mijn hart begint te bonzen. Dan draait hij zich plotseling om en kijkt mij aan. Hij leunt naar voren en zegt: ‘Hmm, laat me daar eens over nadenken.’

Nu denk ik: “Oh mijn god, ik heb het gewoon verpest.”

Dan wordt hij echt serieus en begint uit te leggen welke invloed deze baan op dat vermogen heeft. Dan begint hij te zingen. Uiteindelijk eindigde het interview en ging ik naar huis met de gedachte: “Wat heb ik web gedaan?”

Ik heb een baan voor mezelf.

Hij vertelde hen dat ik aangenomen moest worden omdat iedereen die begrijpt dat hun baan invloed heeft op elk niveau van de organisatie – en dat ze over die influence moeten nadenken – de waarde begrijpt van het werk dat ze moeten doen, en goed werk zou leveren. . Dat heeft hij tegen de rekruteringsmanager gezegd. En de rekruteringsmanager vertelde het mij.

Die gok loonde dus. Het heeft mij niet alleen geleerd hoe belangrijk het is om vragen te stellen in een interview, maar ook hoe belangrijk het is om de juiste vragen aan de juiste mensen te stellen.

Als je wilt opvallen tijdens het sollicitatiegesprek en de baan wilt binnenhalen, probeer deze vraag dan tijdens je volgende sollicitatiegesprek te stellen. Het draait allemaal om het begrijpen en verlichten van de pijnpunten van een werkgever.

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here