Home Onderwijs Er zijn steeds meer dubbele kredietklassen in Illinois, maar de deelname is ongelijkmatig, zo blijkt uit het rapport

Er zijn steeds meer dubbele kredietklassen in Illinois, maar de deelname is ongelijkmatig, zo blijkt uit het rapport

0
Er zijn steeds meer dubbele kredietklassen in Illinois, maar de deelname is ongelijkmatig, zo blijkt uit het rapportMeld je aan voor Chalkbeat Chicago’s free of charge dagelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste onderwijsnieuws.

Om studenten te helpen een voorsprong te krijgen met studiepunten zonder collegegeld te hoeven betalen, laat Zion-Benton Township Excessive Faculty District 126 haar studenten cursussen op universitair niveau volgen over alles van geschiedenis en politieke wetenschappen tot culinaire kunsten en cyberbeveiliging.

De cursussen maken deel uit van het dubbele kredietprogramma van het kleine voorstedelijke district, waarin de twee middelbare scholen van het district samenwerken met Faculty of Lake County om cursussen aan studenten aan te bieden. En er is grote vraag naar: Melissa DiGangi, uitvoerend directeur van academische excellentie bij District 126, zei dat het district het programma heeft opgezet omdat meer dan de helft van de studenten zegt dat ze na hun middelbare college een twee- of vierjarige universiteit willen volgen. college.

“We kunnen die eerste universiteitservaring bieden in een veilige, ondersteunende leeromgeving”, zegt DiGangi.

Zion-Benton is verre van alleen. Vanwege recente wijzigingen in de staatswet in 2021 werden middelbare scholen in Illinois aangemoedigd om hun duale studiepuntencursussen uit te breiden. En het aandeel studenten dat deze geavanceerde reduce volgt, is de afgelopen jaren gestegen: de deelname aan cursussen met dubbele studiepunten groeide van 10,2% van de middelbare scholieren in het schooljaar 2017-2018 tot 14% in het schooljaar 2021-2022. volgens een latest rapport van de Illinois Workforce and Schooling Analysis Collaborative.

Een afzonderlijke Chalkbeat-analyse van de deelname van middelbare scholieren uit Illinois aan cursussen met dubbele studiepunten tussen de schooljaren 2017-2018 en 2022-23 bracht ook verschillen aan het licht in de deelnamepercentages tussen verschillende demografische groepen studenten.

Uit het rapport blijkt echter ook dat gekleurde studenten, studenten uit gezinnen met lage inkomens en Engelse studenten in Illinois niet hetzelfde niveau van deelname aan cursussen met dubbele studiepunten hebben als hun blanke, Aziatisch-Amerikaanse en welvarende leeftijdsgenoten. (Het rapport werd gefinancierd door de Joyce Basis, die Chalkbeat financiert.)

Zelfs binnen schooldistricten hebben blanke en Aziatisch-Amerikaanse studenten gemiddeld een hogere participatiegraad dan andere raciale en etnische groepen, studenten met een handicap, Engelse leerlingen en studenten uit gezinnen met lage inkomens, zo blijkt uit het rapport.

Sarah Cashdollar, de auteur van het rapport, zei dat vaak wanneer scholen stappen ondernemen om de toegang uit te breiden, de participatie toeneemt, maar de verschillen langs raciale en sociaal-economische lijnen groter worden. Ze zei dat er voordelen zijn voor alle studenten die geavanceerde cursussen volgen op de universiteit, maar dat deze vooral nuttig kunnen zijn voor gekleurde studenten en studenten met een laag inkomen.

“Er zijn aanwijzingen dat de gevolgen vooral gunstig zijn voor studenten die historisch gezien ondervertegenwoordigd zijn als universiteitsstudenten en universiteitsafgestudeerden”, aldus Cashdollar.

Meg Bates, directeur van Illinois Workforce and Schooling Analysis Collaborative, zei dat een van de redenen voor de verschillen zou kunnen zijn dat schoolbegeleiders en leraren studenten regelmatig aanbeveelden om geavanceerde cursussen te volgen. Sinds de staatswet in 2021 is gewijzigd om studenten automatisch in te schrijven voor geavanceerde cursussen, kunnen deze verschillen veranderen, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen, zei Bates.

De staatswet vereist dat openbare universiteiten en hogescholen het krediet accepteren als een pupil voor de cursus slaagt. Voor studenten uit gezinnen met lage inkomens zou dit hen kunnen helpen geld te besparen op collegegeld of te voorkomen dat ze studieleningen lenen. Uit onderzoek blijkt ook dat middelbare scholieren die cursussen op universitair niveau volgen, in de toekomst waarschijnlijk vaker naar de universiteit zullen gaan.

Het rapport vond enkele lichtpuntjes in de participatiegegevens van de staat tussen de schooljaren 2018 en 2022. Zo groeide de participatiegraad van Native American, Latino en Engelse leerlingen in die tijd.

Het onderzoek van Cashdollar bracht ook een geografische kloof aan het licht. Gemiddeld namen schooldistricten in het zuiden van Illinois een groot aantal studenten deel aan cursussen met dubbele studiepunten, vergeleken met districten in Noord- en Centraal-Illinois. Ook was er een hogere participatie in districten op het platteland en in steden dan in stedelijke en voorstedelijke districten.

Uit staatsgegevens blijkt dat Chicago Public Faculties, het grootste district van de staat, minder twin credit-cursussen aanbiedt dan Superior Placement-cursussen. Een woordvoerder van het district zei dat CPS eraan werkt om de mogelijkheden uit te breiden naar geavanceerde cursussen voor alle middelbare scholieren, maar dat het voor het district gemakkelijker is om Superior Placement-cursussen aan te bieden.

“Er zijn aanzienlijke verschillen in kosten en voorbereiding van het lesmateriaal tussen AP- en Twin Credit score-cursussen, waarbij AP-cursussen toegankelijker, gevestigder en betaalbaarder zijn en studenten nog steeds meer diepgang en nauwkeurigheid bieden dan traditionele middelbare schoollessen”, aldus de woordvoerder.

By way of partnerschappen met group faculties kunnen middelbare scholen cursussen met dubbele studiepunten in meerdere modellen aanbieden.

Cursussen met dubbele studiepunten kunnen worden gegeven door gekwalificeerde leraren op een middelbare college, universiteitsprofessoren of universiteitsadjuncten op een plaatselijke middelbare college, op een universiteitscampus of virtueel. “In Illinois en op nationaal niveau volgt ruim tweederde van de (twin credit score) studenten cursussen op hun middelbare college”, zegt het rapport.

Soms geven leraren op middelbare scholen cursussen met dubbele studiepunten en worden ze bestempeld als ‘adjunct-universiteitsprofessoren’.

DiGangi zei dat het moeilijk is voor schooldistricten om leraren te vinden met een diploma om een ​​cursus met dubbele studiepunten te geven. Om duaal studiepunten te geven, moet een leraar mogelijk terug naar college gaan voor aanvullende kwalificaties op graduate-niveau.

“Voor een wiskundeleraar die AP Calculus lesgeeft, hebben ze dat niet nodig”, zegt DiGangi. “Als een wiskundeleraar wiskunde met dubbele punten wil geven, moet hij ongeveer 18 uur wiskundecursussen voltooien.”

Op dit second werkt Zion-Benton samen met het Faculty of Lake County om een ​​docent voor te bereiden op het geven van een duale wiskundecursus volgend najaar.

In het verleden heeft het district zich ingezet om drie leraren te kwalificeren voor het geven van duale cursussen Engels en Geschiedenis. Het bieden van deze mogelijkheden is gemakkelijker wanneer schooldistricten samenwerken met lokale group faculties.

De group college-partner van Zion-Benton, Faculty of Lake County, heeft ontdekt dat cursussen met dubbele studiepunten ook gunstig kunnen zijn voor instellingen voor hoger onderwijs. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijker dat studenten terugkeren naar de universiteit waar ze op de middelbare college les hebben gevolgd.

De group faculty met vijf locaties verspreid over Lake County, werkt samen met 24 scholen en biedt cursussen met dubbele studiepunten aan ongeveer 3.000 middelbare scholieren.

Sarah Stashkiw, de directeur van P-20 educatieve partnerschappen bij Schools of Lake County, zei dat van de klas van 2022 senioren die een cursus met dubbele studiepunten volgden, 30% van die studenten terugkwam om ten minste één cursus van de group faculty te volgen.

“Hoe eerder we studenten kunnen laten kennismaken met een universiteitservaring en universitaire cursussen, hoe groter de kans dat ze op de lange termijn succesvol zullen zijn”, zegt Stashkiw.

Samantha Smylie is de staatsonderwijsverslaggever voor Chalkbeat Chicago en bestrijkt schooldistricten in de hele staat, wetgeving, speciaal onderwijs en de staatsraad van onderwijs. Neem contact op met Samantha through ssmylie@chalkbeat.org.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here