Home Onderwijs De slechte les van goede cijfers

De slechte les van goede cijfers

0
De slechte les van goede cijfers


Als ik met schoolleiders werk, besteden we meestal veel tijd aan het feit dat ‘praten goedkoop is’. Een directrice kan leerkrachten vertellen hoeveel ze hun tijd waardeert, maar als ze te laat begint met personeelsvergaderingen of ze overspoelt met triviale taken, zullen ze er geen woord van geloven. Op dezelfde manier zeggen de meeste volwassenen die in en rond scholen werken dat ze geloven in uitmuntendheid, verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid. En toch geven we een heel ander signaal af aan studenten.

Dit najaar bracht ACT een nieuwe uit studie het volgen van de cijfers op de middelbare faculty in de afgelopen tien jaar – waarbij een dramatische inflatie van de cijfers is geconstateerd, zelfs zoals uit de Nationwide Evaluation of Instructional Progress blijkt gestage dalingen in academische prestaties. De resultaten zouden moeilijke vragen moeten oproepen bij degenen die zich zorgen maken over de striktheid van het onderwijs, de torenhoge afstudeercijfers en de vraag of het soepele beoordelingsbeleid dat is aangenomen in naam van gelijkheid en het welzijn van studenten nader moet worden onderzocht.

Op dit second zijn de bewijzen voor de inflatie van de kredieten onweerlegbaar. Tussen 2010 en 2022 zijn de GPA’s van studenten aanzienlijk gestegen. Volgens het ACT-onderzoek is het gemiddelde gecorrigeerde GPA gestegen van 3,17 naar 3,39 voor Engels en van 3,02 naar 3,32 voor wiskunde. In 2022 behaalde ruim 89 procent van de middelbare scholieren een A of B voor wiskunde, Engels, sociale wetenschappen en wetenschappen. Bovendien de NAEP Excessive Faculty Transcript Examine 2019 gevonden dat studenten betere cijfers haalden dan die van tien jaar eerder, maar minder leerden. In Los Angeles, het op één na grootste schooldistrict van het land, is dat 83 procent van de zese klassers ontvangen A-, B- of C-cijfers in het voorjaar van 2022, ook al is het maar web 27 procent voldeed of overtrof de normen voor staats- en nationale beoordelingen.

Cijferinflatie is geen nieuw fenomeen in het Amerikaanse onderwijs. In 2009 besloot Mark Schneider, nu directeur van het Instituut voor Onderwijswetenschappen, gevonden dat, zelfs toen het aandeel leerlingen dat Algebra 2 afrondde tussen 1978 en 2000 met een derde groeide en de wiskunde-GPA’s stegen, de wiskundeprestaties op de middelbare faculty feitelijk viel tussen 1978 en 2008.

Steeds indrukwekkendere transcripties en stijgende cijfers hebben geleid tot minder daadwerkelijk leren van studenten. Hoe kan dat zijn? Dat komt omdat cursustitels en cijfers goedkoop zijn. Het gaat niet om de cijfers die studenten krijgen of de labels van de vakken die ze volgen, maar om wat er daadwerkelijk wordt onderwezen. En hier is het veel te gemakkelijk geweest om erin te zakken Het compromis van Horatiusberoemd beschreven door Ted Sizer: “De overeenkomst tussen leraar en leerlingen om een ​​façade van ordelijke doelgerichtheid te tonen is een samenzwering voor de minste, de minste moeite voor wie dan ook.”

Onlangs nog, in een essay dat een vernietigend beeld gaf van de gevolgen op leerlingniveau van gemakkelijk beoordelen en ontbrekende nauwkeurigheid: Geef les als een kampioen auteur Doug Lemov aangeboden een gerelateerde observatie: “Er ontstaat een soort stilzwijgende samenzwering: wanneer bijna iedereen krijgt wat hij wil, wordt de faculty gemakkelijker te runnen. Leraren zijn blij omdat niemand ze belt om ruzie te maken over cijfers, en kinderen zijn niet competitief en opdringerig.”

Harvey Mansfield, de iconische politieke filosoof van Harvard, heeft dat wel gedaan getraceerd de wortels van de inflatie in sociale en culturele verschuivingen die eind jaren zestig begonnen. (Tientallen jaren geleden werd Mansfield bekend vanwege zijn praktijk om studenten twee reeksen cijfers te geven: een die Mansfields eigen beoordeling van de prestaties van de studenten weerspiegelde en een andere “gebaseerd op het systeem van de opgeblazen cijfers van Harvard.”)

Vandaag peiling heeft gevonden dat 44 procent van de docenten zegt dat leerlingen tegenwoordig vaak om betere cijfers vragen dan ze hebben verdiend. Vier op de vijf onderwijzers zeggen dat ze hebben toegegeven aan de eisen van opdringerige leerlingen of helikopterouders, deels omdat zovelen melden dat ze door leerlingen en ouders zijn lastiggevallen vanwege hun cijfers.

Het verraderlijke is hoe gemakkelijk graadinflatie is voor alle betrokkenen. Intussen hebben pleitbezorgers met luide stem geprobeerd dit alles nieuw respectabel te maken, met behulp van de modieuze taal van ‘eerlijke indeling‘Om scholen ertoe aan te zetten nullen te schrappen, het beoordeelde huiswerk te beëindigen, de boetes voor laattijdig werk en gemiste opdrachten te laten vallen, en eindeloze hertoetsen aan te bieden. Het doel is om studenten te leren dat deadlines optioneel zijn en dat de gevolgen niet reëel zijn.

Voor leraren die tussen helikopterouders en anti-beoordelingsideologen zitten, kan het moeilijk zijn om hoge verwachtingen hoog te houden. Leiders in het onderwijs moeten opkomen voor strengheid, en zij moeten leraren in de klas ondersteunen die zich inzetten om dat in de praktijk te brengen. En dit betekent dat er een belangrijke rol is weggelegd voor staten als het gaat om het geven van eerlijke beoordelingen over het leren van studenten en het garanderen dat afgestudeerden essentiële kennis en vaardigheden beheersen.

Er zitten tenslotte reële, ongelukkige gevolgen aan het geven van een A of een B aan bijna iedere leerling. Dergelijke cijfers vertellen leerlingen dat het oké is om te stoppen, geven ouders een vals beeld van hoe het met hun kinderen gaat, en zorgen ervoor dat leerlingen kunnen afstuderen zonder essentiële kennis of vaardigheden. vaardigheden. Het ergste van alles is dat het studenten leert dat we het niet menen als we over laborious werken en uitmuntendheid praten. Die les is voor niemand goed.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here