Home Bedrijf Covid19 Zakelijke ondersteuning

Covid19 Zakelijke ondersteuning

0
Covid19 Zakelijke ondersteuning


Nu deze afsluiting in Auckland eeuwig lijkt te duren, is het een goed second om iedereen op te frissen over welke ondersteuning beschikbaar is en welke wijzigingen er in de ondersteuning zijn aangebracht.

Als uw bedrijf de omzet heeft verlaagd

COVID-19 Loonsubsidieregeling
De loonsubsidieregeling zal beschikbaar zijn voor alle bedrijven zolang elk deel van het land zich in alarmniveau 3 of 4 bevindt. Terwijl Auckland zich bijvoorbeeld in alarmniveau 3 of 4 bevindt, kunnen bedrijven in Auckland en andere delen van het land een aanvraag indienen voor de COVID-19 Loonsubsidieregeling. U kunt de COVID-19 Loonsubsidieregeling aanvragen om uw personeel te helpen doorbetalen en banen te beschermen. Bedrijven moeten voldoen aan de standards om in aanmerking te komen. Bedrijven en zelfstandigen moeten een 40% omzetdaling om in aanmerking te komen voor de loonkostensubsidie. De loonkostensubsidie ​​wordt uitbetaald in een forfaitair bedrag van 2 weken. Je kan krijgen:

$ 600 per week voor elke fulltime werknemer

$ 359 per week voor elke deeltijdwerknemer

U kunt de Loonsubsidie ​​augustus 2021, de Verlofsteunregeling en de Kort verzuimuitkering niet tegelijkertijd voor dezelfde werknemer krijgen. Als u Loonsubsidie ​​heeft aangevraagd, moet u na uw aanvraag 2 weken wachten voordat u de volgende Loonsubsidie ​​kunt aanvragen, ook als u nog geen betaling heeft ontvangen. Voor het aanvragen van de loonkostensubsidie ​​gaat u naar de web site werk en inkomen.

Betaling voor heropleving van COVID-19
De COVID-19 Resurgence Assist Fee helpt bij het dekken van lonen en vaste kosten voor bedrijven die direct getroffen zijn wanneer er gedurende een week of langer sprake is van een verhoging naar waarschuwingsniveau 2 of hoger. Om in aanmerking te komen, moet uw bedrijf minimaal een ervaring hebben gehad 30% omzetdaling of een daling van 30% in het vermogen om kapitaal aan te trekken over een periode van zeven dagen, als gevolg van een verhoging van de waarschuwingsniveaus.

U kunt $ 1.500 per bedrijf ontvangen, plus $ 400 per fulltime werknemer (FTE), tot een most van 50 FTE.

De maximale betaling is $ 21.500.

Als u een eenmanszaak heeft, kunt u een betaling van maximaal € 1.900 ontvangen.

Bedrijven overal in Nieuw-Zeeland kunnen een aanvraag indienen als ze aan de deelnamecriteria voldoen. U kunt zowel de COVID-19 Resurgence Assist Fee als de COVID-19 Loonsubsidieregeling aanvragen als u aan alle standards voldoet. U kunt alle drie de betalingen ontvangen als u daarvoor in aanmerking komt.

Verhoging van de steunbetaling voor heropleving

De regering heeft een verhoging van de Resurgence Assist Fee aangekondigd nu we overstappen op het nieuwe COVID-19 Safety Framework.

Vanaf 12 november 2021 wordt de Resurgence Assist Fee tweewekelijks uitbetaald.

 • Bedrijven kunnen $3000 per bedrijf ontvangen, plus $800 per fulltime werknemer (FTE), tot 50 FTE.

 • De maximale tweewekelijkse betaling bedraagt ​​$ 43.000.

 • Als u een zelfstandige of een eenmanszaak bent, kunt u een betaling van €3.800 ontvangen.

De standards om in aanmerking te komen blijven hetzelfde.

De Resurgence Assist Fee blijft beschikbaar voor bedrijven overal in Nieuw-Zeeland totdat Auckland overstapt op het nieuwe COVID-19 Safety Framework.

Cashflowleningregeling voor kleine bedrijven
Als u 50 of minder medewerkers in dienst heeft, kunt u mogelijk een aanvraag indienen voor de Small Enterprise Cashflow Mortgage Scheme. Het betreft een eenmalige lening met een looptijd van 5 jaar. U kunt maximaal $ 10.000 plus $ 1.800 per fulltime-equivalente werknemer binnen uw bedrijf lenen.

Bij het aanvragen van de lening moet u kunnen verklaren dat uw bedrijf levensvatbaar is.

Uw bedrijf moet een ervaring hebben gehad minimaal 30% daling in werkelijke of voorspelde omzet over de periode van een maand, vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Aanvragen zijn open tot en met 31 december 2023 through myIR. Als uw bedrijf geen myIR-account heeft, moet u er een aanmaken om u aan te melden.

Leningen zijn rentevrij als ze binnen 2 jaar worden terugbetaald. Het rentepercentage bedraagt ​​3% voor een maximale looptijd van 5 jaar.


Hulp bij uw belasting

Als u vanwege COVID-19 moeite heeft om aan uw belastingverplichtingen te voldoen, kan de Belastingdienst u wellicht helpen.

Als een werknemer zichzelf moet isoleren

Als een werknemer door een arts of gezondheidsfunctionaris is gevraagd om zichzelf te isoleren, moet hij of zij wettelijk thuis blijven totdat de volksgezondheidsfunctionarissen hem vertellen dat dit niet langer nodig is. Als een werknemer niet vanuit huis kan werken terwijl hij in zelfisolatie zit, kunt u mogelijk financiële steun aanvragen, zodat hij/zij doorbetaald kan blijven.
COVID-19 Verlofondersteuningsregeling
Als uw werknemers in zelfisolatie zijn gevraagd en zij niet thuis kunnen werken, kunt u voor hen de COVID-19 Verlofondersteuningsregeling aanvragen. Ook werknemers met een tijdelijk contract komen in aanmerking voor de uitkering. U kunt de betaling ook gebruiken om werknemers te helpen betalen die:

 • ziek zijn met COVID-19 en moeten isoleren totdat een arts zegt dat dit niet langer nodig is

 • in nauw contact bent geweest met iemand die COVID-19 heeft

 • lopen een groter risico om ziek te worden door COVID-19

 • samenleven met iemand die een groot risico loopt om ziek te worden door COVID-19, en een arts of zorgverlener heeft de mensen in het huishouden verteld om te isoleren om het risico van overdracht van COVID-19 naar kwetsbare leden van het huishouden te verkleinen

 • Volksgezondheidsfunctionarissen hebben hen gevraagd zichzelf te isoleren

 • thuis moeten blijven en voor een afhankelijk sort moeten zorgen dat ondersteuning nodig heeft om zichzelf te isoleren.

De verlofondersteuningsregeling wordt betaald als een forfaitair bedrag van 2 weken ter hoogte van:

$ 600 per week voor fulltime werknemers

$ 359 per week voor deeltijdwerknemers

Werkgevers en werknemers moeten aan bepaalde standards voldoen om in aanmerking te komen voor de verlofondersteuningsregeling. Deze betaling is op elk second beschikbaar en is niet beperkt tot een wijziging in waarschuwingsniveaus. U kunt de Loonsubsidie ​​augustus 2021, de Verlofsteunregeling en de Kort verzuimuitkering niet tegelijkertijd voor dezelfde werknemer krijgen.

Als een medewerker wacht op de uitslag van een COVID-19 check

Als een medewerker is gevraagd een COVID-19-test te laten doen, moet hij thuisblijven tot hij een negatieve uitslag krijgt. Als een werknemer niet thuis kan werken, kunt u mogelijk financiële ondersteuning aanvragen zodat hij/zij doorbetaald kan blijven.
COVID-19 Betaling voor kortdurend verzuim
De COVID-19-betaling voor kortdurend verzuim helpt bedrijven werknemers die niet thuis kunnen werken, te blijven betalen en:

 • thuis moeten blijven in afwachting van de uitslag van een COVID-19-test

 • thuis moet blijven en voor een sort ten laste moet zorgen dat is gevraagd een COVID-19-test te ondergaan, of

 • samenwonen met iemand die op een interessante locatie is geweest en thuis moeten blijven terwijl ze wachten tot de persoon in het huishouden een negatief testresultaat krijgt.

Ook werknemers met een tijdelijk contract komen in aanmerking voor de uitkering. U kunt een eenmalig bedrag van $ 359 krijgen voor elke in aanmerking komende werknemer terwijl deze thuis blijft wachten op testresultaten. Het bedrag is hetzelfde voor zowel fulltime- als parttimewerknemers. U kunt de betaling voor kortdurend verzuim op elk gewenst second aanvragen, niet alleen als er een risico bestaat op overdracht door de gemeenschap of als de waarschuwingsniveaus veranderen. U kunt de Loonsubsidie ​​augustus 2021, de Verlofsteunregeling en de Kort verzuimuitkering niet tegelijkertijd voor dezelfde werknemer krijgen.

Additional ondersteuning voor bedrijven in Auckland

Nu Auckland overgaat op het nieuwe COVID-19 Safety Framework, kunnen bedrijven tot 3000 greenback aan advies en planningsondersteuning aanvragen, en vervolgens tot 4000 greenback ontvangen om dat advies te implementeren through het gevestigde Regional Enterprise Companions-programma. Er komt ook financiering beschikbaar voor bedrijven om geestelijke gezondheidszorg voor hun werknemers aan te vragen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here