Home Technologie 6 beste vitaminen en supplementen voor gezonde ogen

6 beste vitaminen en supplementen voor gezonde ogen

0
6 beste vitaminen en supplementen voor gezonde ogen


Als je alles al hebt gegeten beste voedingsmiddelen voor uw gezichtsvermogen — denk aan wortelen, broccoli en zalm — je bent op de goede weg beter voor uw ogen zorgen. Maar als u het een uitdaging vindt om een ​​uitgebalanceerd dieet met volwaardige voeding te volgen, of als u een additional enhance van alle essentiële vitamines en voedingsstoffen nodig heeft, kunnen supplementen een goede strategie voor u zijn. Hier zijn de beste vitamines en supplementen die u aan uw dagelijkse routine kunt toevoegen om uw ogen verder te verzorgen.

De beste supplementen voor ogen en gezichtsvermogen

Diverse vitamines op gerechten

Getty-afbeeldingen

Naast een uitgebalanceerd dieet zijn hier de zes beste vitamines en supplementen die u voor uw ogen kunt nemen. Gelukkig kun je de meeste van deze toegevoegde supplementen voor minder dan $ 10 krijgen.

Vitamine A

Vitamine A ondersteunt visie, de immuunsysteem, hart, longen en algehele groei en ontwikkeling. Concreet, vitamine A helpt je ziet een volledig spectrum van licht, omdat de vitamine pigmenten in het netvlies produceert. Het kan ook voorkomen dat uw ogen uitdrogen. Je vindt vitamine A in voedingsmiddelen zoals zalm, broccoli, verrijkte ontbijtgranen, eieren en wortels.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de magie van wortels. Ja, het is waar: wortels zijn geweldig voor je ogen. Wortelen (en andere levendig gekleurde groenten en fruit) bevatten veel bètacaroteen, een stof die je lichaam gebruikt om vitamine A te maken. Beta-caroteen is ook verkrijgbaar in supplementvorm, hoewel het niet zo gebruikelijk is als vitamine A en vaak duurder is.

Vitamine C

Vitamine C is als zonnebrandcrème voor je ogen: het helpt ze te beschermen UV-schade. Hoe meer u buiten en in de zon doorbrengt, hoe groter de kans risico op schade. Volgens de Amerikaanse Academie voor Oogheelkundekan te lang in de zon onomkeerbare schade veroorzaken. Vitamine C kan ook uw risico verlagen staareen ziekte die ervoor zorgt dat de lens van uw ogen troebel wordt. Echter, terwijl een latest onderzoek ontdekten dat vitamine C-suppletie effectief was bij patiënten die al een vitamine C-tekort hadden, moeten er meer onderzoeken worden uitgevoerd om de relatie tussen vitamine C en een lager risico op cataract echt te begrijpen.

Vermijd naast voldoende vitamine C ook zonnebanken en als u buiten bent, draag een zonnebril en een hoed om je ogen te beschermen.

Omega-3 vetzuren

Optometristen bevelen hun patiënten regelmatig aan omega-3 vetzuren — en als een patiënt niet genoeg van deze vetzuren binnenkrijgt by way of zijn dieet — een complement. Omega-3 vetzuren komen vooral voor in vette vis zoals tonijn, zalm, makreel of haring en sommige noten en zaden.

De Amerikaanse Optometric Affiliation wijst op omega-3 vetzuren als een voedingsstof die de voortgang van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan vertragen. Uit onderzoek is gebleken dat het ook kan helpen voorkomen droge ogen ziekte. Deze voedingsstoffen zijn geweldig voor beide aandoeningen vanwege hun ontstekingsremmende effecten.

Vitamine E

Een andere krachtige antioxidant, vitamine E is essentieel voor al onze cellen en celfuncties. Het helpt ons lichaam te beschermen tegen kankerverwekkende vrije radicalen en speelt een belangrijke rol bij het gezichtsvermogen. Research hebben aangetoond dat vitamine E het netvlies kan helpen beschermen tegen vrije radicalen die oogziekten kunnen veroorzaken. Vitamine C, een andere antioxidant, heeft echter meer eigenschappen die de regeneratie bevorderen. Vitamine E kan alleen maar helpen de cellen die daar al aanwezig zijn, te beschermen.

Vitamine E kan ook de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vertragen. De Amerikaanse Optometric Affiliation beveelt 400 IE per dag aan.

Zink

Zink wordt in bijna alle producten aangetroffen multivitaminen omdat het zo’n essentiële voedingsstof naar het lichaam. Het is gewend het immuunsysteem versterken en assist het lichaam snel te genezen van wonden. Zink helpt ook bij de gezondheid van de ogen.

Zink helpt vitamine A bij het aanmaken van melanine (een pigment dat de ogen beschermt) en kan de ogen beschermen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. De Amerikaanse Optometric Affiliation beveelt 40 tot 80 mg per dag aan om de progressie te vertragen.

Luteïne en zeaxanthine

Luteïne en zeaxanthine staan ​​erom bekend dat ze belangrijk zijn voor onze ogen. Luteïne en zeaxanthine zijn carotenoïden en worden aangetroffen in rode en geelachtige groenten en fruit, omdat deze verbindingen de producten hun levendige kleuren geven. Carotenoïden, ook krachtige antioxidanten, zijn van vitaal belang voor de gezondheid van het oog. Ze beschermen de ogen tegen vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken. Vooral luteïne en zeaxanthine blijken dit te doen schade aan het netvlies voorkomen.

Deze carotenoïden kunnen ook de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vertragen. De Amerikaanse Optometric Affiliation adviseert een dagelijkse hoeveelheid van 10 mg luteïne en 2 mg zeaxanthine.

Hoewel je luteïne en zeaxanthine in supplementvorm kunt vinden, is er één fles op de duurdere kant. Misschien vindt u het beter, gemakkelijker en betaalbaarder om gewoon meer fruit en groenten te eten.

Risico’s van vitamines voor de ogen

De meeste vitamines en supplementen worden over het algemeen als veilig beschouwd voor mensen, omdat het voedingsstoffen zijn die uw lichaam van nature nodig heeft. Praat echter altijd met uw arts voordat u met supplementen begint. Sommige vitamines en supplementen kunnen dat wel interactie met verschillende medicijnen. Vooral als u zwanger bent of borstvoeding geeft, dient u eerst een arts te raadplegen. Uw arts moet u veilig kunnen begeleiden naar de beste supplementen en doseringen.

Veelgestelde vragen over de beste vitamines voor de ogen

Werken vitamines voor de ogen echt?

Vitaminen voor uw ogen zijn vooral nuttig als u een tekort heeft aan een van de essentiële vitamines voor het gezichtsvermogen. Deze omvatten vitamine A, vitamine C, vitamine E, omega-3 vetzuren, zink en luteïne en zeaxanthine. Uit onderzoek is gebleken dat deze vitamines en voedingsstoffen kunnen helpen uw ogen te beschermen en zelfs het proces van leeftijdsgebonden oogziekten kunnen vertragen. Hoewel deze supplementen geen genezing bieden, ondersteunen ze wel de gezondheid van de ogen.

Welke supplementen kan ik nemen om mijn gezichtsvermogen te verbeteren?

Je kunt vitamine A, vitamine C, vitamine E, omega-3 vetzuren, zink, luteïne en zeaxanthine innemen. Hoewel ze allemaal verkrijgbaar zijn in supplementvorm tegen verschillende prijzen, kun je deze vitamines en voedingsstoffen natuurlijk binnenkrijgen by way of een uitgebalanceerd dieet.

Hoe kan ik mijn 20/20 zicht op natuurlijke wijze herstellen?

Er moeten meer onderzoeken worden uitgevoerd om volledig te bepalen of het 20/20 zicht op natuurlijke wijze kan worden hersteld. Er zijn echter veel natuurlijke manieren om dit te doen bescherm uw ogen en zelfs uw verbeteren gezondheid van het oog. Deze omvatten het beperken van blootstelling aan de zon, het dragen van een UV-zonnebril en een hoed, het binnenkrijgen van alle essentiële vitamines en mineralen by way of uw dieet of supplementen, het nemen van pauzes van naar een scherm starenvoldoende slaap krijgen en oogoefeningen doen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here