Home Voeding Veganistische geladen zoete aardappel | Kara Lydon

Veganistische geladen zoete aardappel | Kara Lydon

0
Veganistische geladen zoete aardappel | Kara Lydon


De ultieme veganistische zoete aardappel – boordevol boerenkool, zwarte bonen en afgewerkt met een zelfgemaakte groene godinnendressing. Excellent voor een snelle en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

veganistische geladen zoete aardappelen met groene godindressing op bakplaat bekleed met bakpapier.

Waarom ik van dit recept houd

Deze veganistische gevulde zoete aardappel is een perfecte doordeweekse maaltijd die gezond, lekker en zo gemakkelijk te maken is.

Het is zowel vullend als bevredigend, gemaakt met zwarte bonen voor een enhance aan plantaardige eiwitten en verschillende texturen en smaken. De zoetheid van de zoete aardappel wordt in evenwicht gehouden door de hartige, knoflookachtige boerenkool en de pittigheid en romigheid van de Inexperienced Goddess Dressing. Geweldig!

Daarover gesproken, ik gebruik mijn zelfgemaakte Veganistische groene godindressing die gevuld is met verse kruiden en zijdezachte avocado’s.

Deze dressing is stevig, verzadigend (wat betekent dat je er verzadigd van raakt dankzij de vezels, gezonde vetten en plantaardige eiwitten!) en is de perfecte aanvulling om het gerecht samen te binden.

Als je weinig tijd hebt, zou een in de winkel gekochte versie van een Inexperienced Goddess Dressing een prima vervanging zijn.

Deze beladen zoete aardappel kan gemaakt worden voor één tafel of voor het hele gezin. Het is een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden voor de herfst- en wintermaanden, wanneer ik trek in wortelgroenten en warme, geruststellende gerechten.

Excellent voor veganisten, vegetariërs en mensen die gewoon meer plantaardige maaltijden in hun week willen opnemen!

Ingrediënten die je nodig hebt

afbeelding van ingrediënten voor veganistische geladen zoete aardappel op marmeren oppervlak met zwarte tekst-overlay

zoete aardappel: rijk aan bètacaroteen, een antioxidant die wordt omgezet in vitamine A. Zoete aardappelen zijn ook een goede bron van vitamine C, mangaan, kalium, calcium en vezels.

olijfolie: gebruikt om de ui, knoflook en boerenkool te koken. Het is ook een goede bron van voedingsvet en antioxidanten.

ui: geeft een aromatische smaak aan het gerecht.

knoflook: voegt ook een vleugje smaak toe!

boerenkool: Ik gebruik graag voorgesneden, voorgewassen boerenkool om wat tijd te besparen.

zwarte bonen: voegt plantaardig eiwit en een aardse, licht nootachtige smaak toe. Als je zwarte bonen uit blik gebruikt (dat doe ik!) Zorg ervoor dat je ze uitlekt en afspoelt voordat je ze aan de zoete aardappel toevoegt. Ruil ze gerust om voor een andere boon/peulvrucht.

Groene Godin-dressing: zorgt voor een pittige, heldere, romige smaak. U kunt een in de winkel gekochte versie gebruiken om tijd te besparen.

Uitrusting die je nodig hebt (affiliate hyperlinks – als jij een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie)

Bakplaat

Hoe maak je veganistische zoete aardappel?

stap voor stap afbeelding van hoe je veganistische zoete aardappel kunt maken

 1. Bak zoete aardappelen. Breng de aardappelen op smaak met 1 theelepel olijfolie en zout en prik er meerdere gaten in met een vork. Plaats de aardappelen in de oven en bak ongeveer 45-55 minuten, of tot ze gaar zijn.
 2. Fruit de uien en knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een middelgrote pan en kook de uien tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
 3. Voeg boerenkool en zwarte bonen toe. Voeg eerst boerenkool toe en roer door de vacht. Voeg 1/4 kopje water toe, dek af en kook tot de boerenkool verwelkt is, ongeveer 2-3 minuten. Kook tot de boerenkool de gewenste textuur heeft, voeg indien nodig meer water toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg bonen toe en roer tot ze opgewarmd zijn.
 4. Monteer zoete aardappelen. Snij de geroosterde aardappelen in de lengte doormidden. Garneer met gebakken boerenkool en bonen.
 5. Dienen! Sprenkel de Inexperienced Goddess Dressing erover en geniet ervan.

Deskundige ideas

Dit recept heeft verschillende snelkoppelingen wat je kunt meenemen om het eten snel op tafel te zetten:

 1. Gebruik ingeblikte zwarte bonen in plaats van droge bonen, zodat u ze alleen maar hoeft uit te lekken en af ​​te spoelen.
 2. Koop voorgeraspte, voorgewassen boerenkool in de supermarkt die klaar is voor gebruik.
 3. Rooster de zoete aardappelen van tevoren en bewaar ze in de koelkast tot je klaar bent om te eten.
 4. Ruil de zelfgemaakte Inexperienced Goddess Dressing voor een versie uit de winkel of maak de zelfgemaakte dressing van tevoren klaar. Voorgemaakt Veganistische groene godindressing kan in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 5 dagen worden bewaard.

Veelgestelde vragen over recepten

Wat zijn goede toppings voor zoete aardappelen?

Zoete aardappelen dienen als een uitstekende foundation voor zowel zoete als hartige toppings. Enkele zoete topping-ideeën zijn ahornsiroop, kaneel, bruine suiker, boter en vanille. Hartige toppings kunnen zijn: Griekse yoghurt of zure room met groene ui of bieslook, zout, peper en olijfolie, gesmolten kaas, geraspt vlees, peulvruchten, groenten, enz.

Wat previous goed bij zoete aardappel?

Zoete aardappelen vormen een geweldige aanvulling op een verscheidenheid aan maaltijden, zoals zelfgemaakt gehaktbrood, geroosterde kip of vis, en vrijwel elke groente of peulvrucht. Ze zijn ook tremendous veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden bereid.

Moet ik zoete aardappelen verpakken voordat ik ze braad?

Nee! Het enige wat je hoeft te doen is er wat gaatjes in te prikken, ze in te wrijven met olijfolie en op smaak te brengen met zout. Sommige mensen wikkelen hun aardappelen in aluminiumfolie voordat ze worden gebakken, maar dit is niet helemaal nodig.

4 vegan belegde zoete aardappelen besprenkeld met groene godindressing en gegarneerd met verse peterselie met een dressing in een houten kom met lepel.

Opslag en voorbereiding

De restjes van Vegan Loaded Candy Potato kunnen in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 3-4 dagen worden bewaard.

Je kunt zoete aardappelen en dressing van tevoren bereiden (tot 3-4 dagen van tevoren) en in elkaar zetten als je klaar bent om te eten!

Recepten die goed bij elkaar passen

Zwartgeblakerde Sint-jakobsschelpen

Airfryer Zalm (vers of bevroren)

Krokante Thaise Spruitjes

Courgettechips uit de Airfryer

Airfryer hele kip

vegan beladen zoete aardappelen gegarneerd met groene godindressing en gegarneerd met gehakte verse peterselie op een bakplaat bekleed met bakpapierVoor meer zoete aardappelinspiratie kun je mijn andere recepten hieronder bekijken!

Pittige Romige Hummussoep Met Zoete Aardappel

Zoete Aardappel Mac en Kaas Met Boerenkool (en Saliebroodkruimels)

Veganistische geladen zoete aardappelnacho’s

Airfryer Zoete Aardappelfrietjes

Zoete Aardappelnoedels Met Salie Cashew Roomsaus

Als je dit recept leuk vindt, Zorg ervoor dat u een reactie achterlaat en geef het hieronder een beoordeling van 5 sterren. Als je het maakt, deel het dan op Instagram en tag mij @karalydonrd en ik deel het opnieuw met mijn volgers! Als je dit recept voor later wilt bewaren, doe dat dan zeker pin het op Pinterest!

Mis nooit meer een recept! Meld u aan om mijn maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen met een overzicht van recepten van de vorige maand en ontvang mijn GRATIS gids wanneer u zich aanmeldt: Herontdek het plezier in eten: 5 eenvoudige stappen om te stoppen met stress over eten + geniet van elke hap

Dit recept is opnieuw getest, opnieuw opgenomen en vernieuwd om u de lekkerste (en meest heerlijke) te bieden mooi) gerecht! Het oorspronkelijke bericht werd in oktober 2014 gepubliceerd.

Afdrukken

klok klokpictogrambestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram-pictogrampinterest Pinterest-pictogramFb Fb-pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantjes icoonhart hart icoonhart solide hart solide pictogram

Beschrijving

De ultieme veganistische zoete aardappel – boordevol boerenkool, zwarte bonen en afgewerkt met een zelfgemaakte groene godinnendressing. Excellent voor een snelle en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.


 • 4 middelgrote zoete aardappelen, geschrobd
 • 1 eetl + 1 theelepel olijfolie, verdeeld
 • Zout en peper naar smaak
 • 1/2 kleine gele ui, in blokjes gesneden (ca 1/2 kop)
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 1 bosje boerenkool, stengels verwijderd en gehakt (ca 6 verpakte kopjes)
 • 1 kan zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld
 • Groene Godin Dressing, voor het serveren


 1. Verwarm de oven voor op 400 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Wrijf de aardappelen in met 1 theelepel olijfolie en bestrooi met zout. Prik met een vork meerdere gaatjes in de zoete aardappelen. Plaats de aardappelen in de oven en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 45-55 minuten
 3. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een middelgrote pan. Voeg de ui toe en kook tot hij zacht is, ongeveer 3 minuten. Voeg knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
 4. Voeg boerenkool toe en gooi om te coaten. Voeg 1/4 kopje water toe, dek af en kook tot de boerenkool verwelkt is, ongeveer 2-3 minuten. Verwijder het deksel, gooi de boerenkool weg, zet het vuur laag en kook tot de boerenkool de gewenste textuur heeft, voeg indien nodig meer water toe, ongeveer 10-15 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg bonen toe en roer tot ze opgewarmd zijn.
 5. Snij de geroosterde zoete aardappelen in de lengte doormidden. Garneer met gebakken boerenkool en bonen.
 6. Serveer zoete aardappelen erbij Groene Godin Dressing.

Opmerkingen

 1. Als u tijd wilt besparen, kunt u in de winkel gekochte Inexperienced Goddess Dressing gebruiken.
 2. Personaliseer met je favoriete peulvruchten en groenten – soms doe ik er ook gehalveerde kerstomaatjes bovenop.

 • Voorbereidingstijd: 5 minuten
 • Kooktijd: 45 minuten
 • Categorie: Diner
 • Methode: Oven

Trefwoorden: veganistische geladen zoete aardappel, veganistische zoete aardappelLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here