Home Bedrijf Betaling en loonsubsidie ​​voor heropleving

Betaling en loonsubsidie ​​voor heropleving

0
Betaling en loonsubsidie ​​voor heropleving


Ik heb de laatste tijd een paar vragen gehad over deze steunbetalingen, vooral over hoe je de omzetdaling kunt berekenen. Houd er rekening mee dat het ook een vereiste is om bij te houden hoe deze informatie is berekend.

Als u Xero gebruikt, is het maken van de vereiste rapporten heel eenvoudig, maar als u MYOB of andere software program gebruikt, kan het maken van de rapporten behoorlijk lastig zijn. Mogelijk moet u afzonderlijke P&L’s uitvoeren, omdat u daarin niet de juiste vergelijkingsperioden kunt toevoegen.

Heropleving

Hiervoor moet uw bedrijf een omzetdaling van 30% laten zien over een periode van zeven dagen na een wijziging van het waarschuwingsniveau. Bovendien moet u ook aan de andere geschiktheidscriteria voldoen. Deze omzetdaling wordt vergeleken met een typische periode van zeven dagen binnen zes weken voorafgaand aan de verhoging van het waarschuwingsniveau. Als uw bedrijf seizoensgebonden is, moet u dit vergelijken met een vergelijkbare week van het voorgaande jaar om de daling van 30% aan te tonen.

Er zijn momenteel 5 RSP’s open. Als u nog geen betalingen heeft aangevraagd en uw bedrijf in aanmerking kwam, kunt u nu alle vijf de betalingen aanvragen. Controleer de IRD-website om te zien op welke knowledge elke betaling betrekking heeft.

Als uw bedrijf GST-geregistreerd is, moet u de RSP opnemen in uw GST-aangifte.

Voor degenen die Xero gebruiken, navigeer naar het winst- en verliesrapport. Stel het datumbereik in voor een periode van 7 dagen (bijvoorbeeld 24 augustus tot 31 augustus) en voeg vergelijkingsperioden toe. Voor de knowledge van augustus zijn dit 7 periodes om de 6 periodes vóór 17 augustus weer te geven. Dit rapport kan worden uitgevoerd op foundation van contant geld of op transactiebasis, afhankelijk van hoe uw bedrijf werkt. Horecabedrijven zouden gebaseerd zijn op dagelijkse verkopen, dus op contante foundation, terwijl een bedrijf dat zijn klanten factureert voor betaling later op transactiebasis zou kunnen werken. Dit rapport kan vervolgens worden geëxporteerd en gepubliceerd om op te slaan als bewijs van de omzetdaling.

Loonsubsidie

Om de Loonsubsidie ​​aan te vragen, moet uw bedrijf een omzetdaling van 40% laten zien over een periode van 14 dagen (bijvoorbeeld 17 augustus 2021 – 30 augustus 2021), en dit moet worden vergeleken met een typische opeenvolgende periode van 14 dagen in de 6 weken. voorafgaand aan de verhoging van het alarmniveau op 17 augustus.

De Loonsubsidie ​​gaat elke 2 weken open en u moet elke 2 weken opnieuw een aanvraag indienen. Vraag dit niet vroegtijdig aan, anders wordt dit niet goedgekeurd en kunt u geen eerdere loonsubsidies aanvragen, aangezien deze een sluitingsdatum hebben. Er zit geen GST in de loonsubsidie, zorg er dus voor dat dit niet wordt meegenomen in uw GST-aangifte.

U kunt dezelfde rapporten als hierboven uitvoeren voor de RSP, maar u hoeft alleen maar het datumbereik te wijzigen in een periode van 14 dagen en de rapporten op te slaan. MSD en IRD vragen wel om meer informatie als uw bedrijf nieuw is en u nog niet eerder aangifte heeft gedaan of als zij willen controleren of u geen steunbetaling aanvraagt ​​terwijl u daar geen recht op heeft.

Zorg ervoor dat u uw rapporten uitvoert en zorg ervoor dat u recht heeft op de ondersteuning voordat u zich aanmeldt. Controleer de sluitingsdata voor Loonsubsidies en stel herinneringen in, zodat u niets mist. Ook de Resurgence-steunbetalingen kunnen eindigen als we overgaan op het stoplichtsysteem, dus zorg ervoor dat u zich heeft aangemeld als uw bedrijf eronder lijdt, aangezien deze steunbetalingen eind november kunnen eindigen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here