Home Wereldnieuws Na het DNA-commentaar van Bihar wordt de nieuwe eerste minister van Telangana, Revanth Reddy, geconfronteerd met pushback

Na het DNA-commentaar van Bihar wordt de nieuwe eerste minister van Telangana, Revanth Reddy, geconfronteerd met pushback

0
Na het DNA-commentaar van Bihar wordt de nieuwe eerste minister van Telangana, Revanth Reddy, geconfronteerd met pushback


Na het 'Bihar DNA'-commentaar wordt de nieuwe hoofdminister van Telangana geconfronteerd met terugslag

Revanth Reddy is beëdigd als de nieuwe eerste minister van Telangana

New Delhi:

Revanth Reddy heeft op zijn eerste dag in functie als de nieuwe Chief Minister van Telangana grote ruzie veroorzaakt met zijn “Bihar DNA”-opmerking.

Veel leiders in Bihar, waar Janata Dal (United) van premier Nitish Kumar en de Rashtriya Janata Dal (RJD) de regering in een alliantie besturen, hebben de opmerking van de heer Reddy veroordeeld, die Bihar in een slecht daglicht leek te stellen. Zelfs de BJP heeft de heer Reddy veroordeeld.

De heer Reddy vertelde verslaggevers naar verluidt dat zijn voorganger Ok Chandrashekar Rao (KCR), de eerste Chief Minister van Telangana, “Bihar DNA” heeft, wat aangeeft dat hij een betere keuze was voor de zuidelijke staat dan KCR.

“Mijn DNA is Telangana. Het DNA van KCR is Bihar. Hij behoort tot Bihar. De kaste van KCR is Kurmi. Ze migreerden van Bihar naar Vijayanagaram en van daaruit naar Telangana. Telangana-DNA is beter dan Bihar-DNA”, had de heer Reddy naar verluidt gezegd.

Het Congres en de regeringspartijen van Bihar zijn lid van het oppositieblok INDIA.

JD(U)-leider Neeraj Kumar zei in een interview met Aaj Tak dat premier Narendra Modi een uithaal had gemaakt over “Bihar DNA”, waardoor de BJP de staatsverkiezingen in 2015 verloor.

“Er bestaat niet zoiets als Telangana-DNA, Bihar-DNA. Het is het DNA van Hindoestan. Het is jammer dat de Telangana-leider zoiets zei. Wat denken zij, de INDIA-alliantie zal sterker worden met dergelijke uitspraken?” De heer Kumar vertelde het aan Aaj Tak.

Zelfs de BJP bekritiseerde de opmerking van de heer Reddy en eiste dat het Congres en andere leden van het INDIA-oppositieblok zijn opmerking zouden veroordelen en hem zouden vertellen zich te verontschuldigen.

BJP-leider Ravi Shankar Prasad noemde de opmerkingen van Reddy ‘zeer beschamend, verdeeldheid zaaiend en boastful’.

“Wil hij het land breken? De grote vraag hier is waarom de leden van de INDIA-alliantie zwijgen. Waarom heeft Nitish Kumar tot nu toe niets gezegd (over de opmerkingen van de heer Reddy)? Wat doen de congresleden in Bihar?” zei de heer Prasad.

Ook BJP-parlementslid en voormalig vice-premier van Bihar Sushil Modi eisten dat Reddy zich zou verontschuldigen. “De INDIA-alliantieleden bleven de Hindoe-dharma en Sanatana-dharma beledigen. Nu zijn ze bij ‘Bihar DNA’ gekomen. Is het gepast om te zeggen dat ‘Telangana DNA’ beter is dan ‘Bihar DNA’ en dergelijke opmerkingen te maken tegen de mensen van een andere staat? ?” hij zei.

De heer Reddy, door aanhangers “Tiger Revanth” genoemd, zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de overwinning van het congres. De voormalige TDP-leider, de heer Reddy, stapte in 2017 over naar het Congres. In 2021 werd hij benoemd tot voorzitter van het Telangana Congres.

De afgelopen twee jaar leidde de heer Reddy een pittige campagne tegen de door de KCR geleide regering en leidde hij straatprotesten en openbare demonstraties over een groot aantal kwesties. De inspanningen van het Congres wierpen hun vruchten af ​​en de partij troefde de BRS af.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here