Home Auto Throwback Thursday: Inside Tokyo Auto Salon 2014

Throwback Thursday: Inside Tokyo Auto Salon 2014

0
Throwback Thursday: Inside Tokyo Auto Salon 2014


2023 Inleiding

Over iets meer dan een maand zullen naar verwachting minstens een paar honderdduizend mensen hun weg vinden naar de Makuhari Messe voor de Tokyo Auto Salon 2024. De grootste gemodificeerde autoshow ter wereld is voor velen een evenement op de bucketlist, en sinds Speedhunters in 2008 van begin ging, hebben we er religieus aan deelgenomen. Aankomende januari zal het niet anders zijn, met een groot group ter plaatse in de Japanse hoofdstad om de nieuwste en beste tuningtrends uit het JDM-moederland huge te leggen.

Met dit in gedachten dachten we dat we TAS van 10 jaar geleden opnieuw zouden bezoeken voor de Throwback Thursday-post van deze week. Hoe ver zijn de zaken de afgelopen tien jaar geëvolueerd? Het zal je misschien verbazen… Als je klaar bent met dit bericht, kun je ook Dino’s high vijf autokeuzes van Tokyo Auto Salon 2014 bekijken hier.

1-TAS-2014-Preview-12

2014 Functie

Het is vrijdagochtend 9.00 uur in Japan en de deuren zijn open zojuist zwaaide open bij de Makuhari Messe, waardoor een monsterlijke menigte media de hallen van de Tokyo Auto Salon van 2014 binnenstroomde. Omdat ik dacht dat je geen hele dag zou willen wachten op een voorproefje van wat de present van dit jaar te bieden heeft, bracht ik gisteren mijn gebruikelijke pre-showbezoek aan TAS, terwijl de tuners, fabrikanten en onderdelenmakers bezig waren met het opzetten van hun stands. .

TAS-2014-Preview-20

Mijn eerste cease was een korte cease bij het enorme Liberty Stroll-display met 13 auto’s. Na het succes te hebben gezien dat zijn Amerikaanse demo-auto een paar maanden geleden genoot op de SEMA Present in Las Vegas, heb ik het gewoon gedaan had om een ​​met LB Works-kit uitgeruste Ferrari 458 van dichtbij te zien. Na wekenlang de Instagram-feed van Kato-san te hebben bekeken, wist ik precies hoe sommige auto’s eruit zagen, maar hoeveel foto’s ik ook heb gezien, niets bereidde me helemaal voor op de visuele affect die zijn wilde kits hadden op zowel de Italia als de snoepblauwe R35 ernaast geparkeerd.

TAS-2014-Preview-21

Ik ben blij dat het hele rode wiel-gedoe ook aanslaat… Met het dak open is het driekwart zicht naar achteren van de Ferrari gewoonweg overheerlijk; die spatbordverbreders zojuist met de agressieve offset van de wielen.

TAS-2014-Preview-03

Als de Spider niets voor jou is, zal de zwarte 458 hardtop die Kato ook meebracht naar de present zeker voldoening schenken. Ik kan gewoon niet genoeg benadrukken hoe verdomd laag deze auto’s zitten! Zodra de achterdiffusor is gemonteerd (deze moest nog worden geïnstalleerd op de zwarte auto toen ik deze foto maakte) is er minder dan één centimeter bodemvrijheid…

TAS-2014-Preview-02

Wat zei ik over de rijhoogte? Liberty Stroll is goed bezig. Het had een van de meest besproken auto’s van SEMA en is nu goed op weg om een ​​opvallende exposant te worden op de Auto Salon van dit jaar. Hoewel deze roze Murciélago geweldig was en zo, waren het Kato’s twee Kenmeris waar ik echt zin in had om te zien. Vanwege enkele vertragingen zouden ze echter pas later op de avond worden afgezet, dus je zult moeten wachten op mijn volgende put up van de present om ze intimately te zien.

TAS-2014-Preview-04

En ja, als je een van de gelukkigen bent die dit weekend naar de present gaat, krijg je ook meer dan één van de GT-R’s van LB Works te zien!

TAS-2014-Preview-01

Het is niet eenvoudig om op te vallen tussen een zee van onbetaalbaar dure exoten, maar zodra ik de S & Firm Maserati Gran Turismo MC Stradale zag, moest ik gewoon even een kijkje gaan nemen. De auto is voorzien van de nieuwste satijnen wrap van S & C, die opmerkelijk veel op echte lak lijkt en aanvoelt.

De KM4SH86

TAS-2014-Preview-24

Het lijkt lang geleden dat we met Miura-san van TRA Kyoto begonnen te praten over samenwerking aan een unieke serie aero-onderdelen. Na veel discussies, vertalingen en talloze 3D-weergaven was ik onder de indruk van hoe goed de KM4SH 86 bleek te zijn. Ik hou ervan hoe agressief het is, zonder overdreven te zijn, en die voorlipspoiler ziet er nog beter uit dan in digitale conceptvorm. De binnenkort op de markt te brengen 6666 mesh wielen van Enkei zijn precies wat de dokter heeft besteld voor een package van deze aard – je kunt gewoon niet tegenspreken met een grote hoeveelheid lip gekoppeld aan een klassiek centrum.

TAS-2014-Preview-23

De jongens van S & Firm zorgden ervoor dat de zwarte carrosserie glansde als een spiegel dankzij een selectie van Kleers-detailproducten. U kunt meer lezen over het KM4SH-project hier.

TAS-2014-Preview-09

Ik zal Miura-san moeten vragen hoeveel auto’s dit jaar op de present zijn uitgerust met zijn aero-onderdelen.

TAS-2014-Preview-22

Het zijn niet zozeer de 86 kits waar ik het over heb – er waren er genoeg, waaronder de Rocket Bunny V2 op de Belief-stand – maar zijn stijl heeft Echt beïnvloedde een groot deel van de JDM-aftermarket.

TAS-2014-Preview-05

Dat omvat exotische import, tijdaanvalmachines en hogesnelheidsauto’s.

TAS-2014-Preview-06

Maar er is natuurlijk nog veel meer bij TAS. Het is zo’n mengelmoes van stijlen en ideologieën, met een duidelijke behoefte om te choqueren.

TAS-2014-Preview-16

Het is altijd interessant om te zien hoe snel developments zich voordoen en worden toegepast op de allernieuwste auto’s.

In de combine

TAS-2014-Preview-07

De geschiedenis wordt nooit vergeten – wat heel goed is – maar tot nu toe heb ik niet zoveel oldschoolattracties gezien als ik had gewild.

TAS-2014-Preview-14

Dat gezegd hebbende, ik ga vandaag zeker op zoek naar meer!

TAS-2014-Preview-08

Zoals u zich kunt voorstellen, is de nieuwe generatie Lexus-babysedan snel een populair platform geworden voor esthetische aanpassingen. Dit is Tommykaira’s kijk op de vernieuwde IS.

TAS-2014-Preview-15

Het spindelrooster van Lexus ontmoet de Works-overfender-look op de Aimgain ZN6. Kan dit worden beschouwd als een luxe driftauto?

TAS-2014-Preview-11

Dit weekend breng ik veel tijd door in de aangrenzende hallen die vorig jaar aan TAS zijn toegevoegd. Dit is waar de grote Keuze show is gevestigd, evenals de RH9-jongens met hun waanzinnig krachtige auto’s. Het zijn deze machines die een meer ‘functioneel’ facet aan de present toevoegen, waar kracht nog steeds boven stijl heerst en waar de auto’s met een doel zijn ontworpen. Oh ja, dat is een rotatiemotor met dubbele turbo en vier rotoren die Kawato-san van Complete Automobile Produce Magic in een nieuwe FD3S RX-7 driftauto zal passen. Mad Mike Whiddett zou blij moeten zijn als hij ermee magazine rijden!

TAS-2014-Preview-13

Wie zei dat hybriden saai moeten zijn? Het magazine dan een overdreven showauto zijn, de Kuhl Racing Prius heeft de meest unieke rolkooi die ik ooit heb gezien – iets dat te maken heeft met het feit dat hij uit uitlaatpijpen is vervaardigd. Oké, het is dus niet functioneel, maar het is cool en dat is precies wat dit soort auto’s proberen te bereiken.

TAS-2014-Preview-18

Het Tremendous GT-seizoen 2014 is nog maar een paar maanden verwijderd en er zijn genoeg GT500- en GT300-auto’s te bewonderen op de present. Daartoe behoort ook de Nismo GT-R die we voor het eerst zagen vorige maand in Fuji op het Nismo Pageant. Het zal spannend zijn om te zien hoe deze op de DTM-regels gebaseerde racer van 1.000 kg, 2,0 liter turbo het doet tegen de Honda NSX en de Lexus RC.

TAS-2014-Preview-19

I Echt Ik kan geen genoeg krijgen van de Ferrari F12. Ik kan me geen auto herinneren die zoveel ‘het’ voor mij heeft gedaan als de R34 GT-R, als deze.

TAS-2014-Preview-10

En over GT-R’s gesproken, High Secret had, samen met een aantal Japanse tuners, waaronder Phoenix’s Energy, Display en JUN, genoeg R35’s om een ​​raceserie van één merk te organiseren!

TAS-2014-Preview-25

Elke keer als ik naar een Varis-auto kijk, kan ik niet anders dan een traan laten. De auto’s behoren tot de mooiste in de hele Japanse tuningscene en het maakt me gewoon verdrietig dat ze nooit iets voor de R34 hebben gedaan. Jongens, serieus, Alsjeblieft bedenk iets leuks en functioneels gemaakt van koolstof voor ons vergeten san-yon eigenaren. Onegaishimasu!

TAS-2014-Preview-17

De naam Varis werd ook vertegenwoordigd in de RAYS-stand met de Bulletproof Scion FR-S helemaal uit Californië. Oorspronkelijk onthuld op SEMA, zat de ZN6 mooi op Volk Racing G25’s.

TAS-2014-Preview-26

Het mannequin van een set felgekleurde 20-inch TE37’s was de volledig droge Carbon Overtake GT-R – een machine die functie en vorm good in evenwicht brengt. Gewichtsvermindering en een paar geselecteerde motorupgrades zijn alles wat nodig is om dit ding te laten presteren.

TAS-2014-Preview-27

Ik rond deze preview van TAS af met een laatste verrassing: de BenSopra Z33, gebouwd in samenwerking met RYO in Hiroshima. De auto werd nog in elkaar gezet toen ik deze foto maakte, dus je zult moeten wachten op de volledige dekking om meer te zien. De platwitte zusterauto zal vanaf vandaag te zien zijn op de Belief-stand, samen met wat misschien wel het hoogtepunt van de present zou kunnen zijn. Misschien moet ik jullie vanavond eens in de schijnwerpers trakteren op die specifieke auto, zoals ik weten je zult het willen zien!

Dino Dalle Carbonare
Instagram: dino_dalle_carbonareLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here