Home Carrière 3 manieren om terug te stuiteren als u niet de ideale sollicitant bent

3 manieren om terug te stuiteren als u niet de ideale sollicitant bent

0
3 manieren om terug te stuiteren als u niet de ideale sollicitant bent


Je hebt de time period waarschijnlijk wel eens gehoord finestmatch of ideale kandidaat nogal wat als je hebt gesolliciteerd naar een nieuwe baan, een studieaanvraag hebt ingediend of gewoon je langetermijnplannen hebt doorgenomen carrièredoelen. Werkgevers weten wie ze willen, en meestal wat ze willen, in het wervingsproces. Soms is dat echter niet altijd duidelijk aan de andere kant en kunnen kandidaten met veel gemengde berichten te maken krijgen.


Ernaar streven om de previous precies need een nieuwe functie is een baan op zich. Niemand is tenslotte excellent en iedereen is uniek. Maar wat doe je als je voor de zoveelste keer de beruchte afwijzingsmail ontvangt? Hoe kom je er ooit van af dat je niet de beste match bent nadat je keer op keer het eerste of tweede interview hebt behaald?

Hier zijn een paar manieren om als kandidaat te groeien en te erkennen dat je niet de ideale match bent:

Vermijd het verdringen van woede

Man wordt boos nadat hij een afwijzingsmail heeft ontvangen voor een baan waarop hij solliciteerde

Grote voorraad

Als je je niet kunt uiten waardering of dank naar de rekruteringsmanager nadat u de afwijzing van de baan heeft ontvangen, dan moet u een stap terug doen en een wandeling maken.

Communiceer nooit met een rekruteerderwervingsmanager of iemand anders in het wervingsproces terwijl hij onder invloed is van woede. Het kan zijn dat u iets zegt dat uw reputatie kan schaden en uw carrière kan verlammen. Het is prima om je gekwetst te voelen nadat je tijd hebt besteed aan een kans die je echt wilde, maar bewaar die emotionele gevoelens voor dichtbij vrienden of familie.

Meer informatie over de “ideale kandidaat”

Vrouw op laptop leest een feedbackbrief van een personeelsmanager

Grote voorraad

Volgens de afwijzing van een baanis het prima om de rekruteringsmanager om suggestions te vragen over wat u als kandidaat miste en hoe u zich kunt verbeteren voor toekomstige vacatures.

Wanneer u een rekruteringsmanager vraagt ​​om suggestionsis het belangrijk om professioneel te zijn en er niet te opdringerig over te zijn. Als ze niet reageren, of weigeren te reageren, laat het dan gewoon gaan. Niet iedereen voelt zich op zijn gemak met of heeft tijd om suggestions te geven.

Als ze echter wel suggestions geven, kan de informatie van onschatbare waarde zijn.

Het is niet alleen goed om te weten met wie je concurreert, maar het is ook goed om te beoordelen wat andere kandidaten gemeen hebben en welke eigenschappen jouw droombedrijf zoekt in kandidaten. Waarom? Omdat je beter kunt begrijpen of je erbij hoort.

Als u het bijvoorbeeld moeilijk vindt om zelf de leiding over taken te nemen, maar merkt dat u solliciteert op banen die weinig structuur of ondersteuning bieden, bent u wellicht niet de ideale kandidaat voor de baan.

Laat afwijzing uw groei niet belemmeren

Laten we zeggen dat je niet de ontwerpbaan van je dromen hebt gekregen, ondanks dat je een portfolio hebt met jarenlang duidelijk exhausting werken. Dus? Gebruik afwijzing als een manier om je vaardigheden te perfectioneren en je huid sterker te maken. Misschien was je slechts een jaar te laat voor de noodzakelijke functie-eisen, of misschien moeten je vaardigheden nog worden verfijnd.

Dit is allemaal prima in orde. Soms krijgen we niet de dingen die we willen, omdat we er niet klaar voor zijn. Vergeet niet dat het bedrijf niets zegt “Nee, nooit.” Ze zeggen het eigenlijk Nee, niet vandaag.” U kunt later opnieuw bij hetzelfde bedrijf solliciteren en de baan krijgen. Het is belangrijk om de communicatielijnen open te houden.

Laat uw zoek naar werk je persoonlijke groei in de weg staan. Er zijn altijd mogelijkheden voor professionele ontwikkeling En bijscholing– je moet gewoon altijd openstaan ​​voor die kansen.

Het feit dat u aanvankelijk niet de ideale kandidaat was, betekent niet dat u dat in de toekomst niet zult zijn.

Meer hulp nodig bij het zoeken naar een baan?

Lid worden om te leren hoe u een baan kunt vinden en uw ware potentieel kunt ontketenen om te krijgen wat u wilt van uw werk!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op een eerdere datum.

Van uw siteartikelen

Gerelateerde artikelen op web

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here