Home Wereldnieuws Laatste samenvatting van het oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas en updates van het dodental in Gaza

Laatste samenvatting van het oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas en updates van het dodental in Gaza

0
Laatste samenvatting van het oorlogsnieuws tussen Israël en Hamas en updates van het dodental in Gaza


De humanitaire hulpinspanningen in Gaza liggen “aan flarden”, zegt Martin Griffiths, hoofd van de VN-noodhulp gezegd, waarin hij zei dat het tempo van de Israëlische militaire aanval in het zuiden van Gaza “geen veilige plek voor burgers” achterliet. Hij sprak echter de hoop uit dat de Kerem Shalom grensovergang tussen Zuid-Gaza en Israël – wat dat wel was geweest een belangrijke route voor hulp die Gaza binnenkomt vóór de oorlog – zou binnenkort weer opengaan. Een Israëlische functionaris vertelde donderdag aan verslaggevers dat de grensovergang “in de komende dagen” zou worden geopend, maar alleen om de inspectie van hulpvrachtwagens mogelijk te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here