Home Carrière Een werkgeversmerk gebouwd op vrijheid en verantwoordelijkheid

Een werkgeversmerk gebouwd op vrijheid en verantwoordelijkheid

0
Een werkgeversmerk gebouwd op vrijheid en verantwoordelijkheid


Als het om de bedrijfscultuur gaat, is Netflix een kracht waarmee rekening moet worden gehouden. De beroemde presentatie ‘Vrijheids- en verantwoordelijkheidscultuur’ heeft voor veel ophef gezorgd en ideeën geïntroduceerd die nu gemeengoed zijn onbeperkt betaalde tijd off en een radicale benadering van de empowerment van werknemers.

Maar wat zit er werkelijk achter Netflix’s unieke benadering van de bedrijfscultuur? En hoe trekken en rekruteren ze toptalent in zowel tech als leisure?

We spraken met Sergio Ezama, Chief Human Sources Officer bij Netflix, om erachter te komen.

Eenvoud is de sleutel

Bij Netflix is ​​alles gebaseerd op vijf simpele principes:

  • Stimuleer besluitvorming door medewerkers
  • Deel informatie open, breed en bewust
  • Communiceer openhartig en direct
  • Behoud alleen uw zeer effectieve mensen
  • Vermijd regels

Deze richtlijnen vormen de foundation voor allerlei soorten managementbeleid bij Netflix, van hun beleid voor onbeperkte vakanties tot hun onkostenbeleid van vijf woorden: ‘Handel in het beste belang van Netflix.’

Deze managementstructuur, die Netflix samenvat als ‘zeer goed op elkaar afgestemd en losjes gekoppeld’, stelt hen in staat te groeien terwijl ze toch de mogelijkheid behouden om snel grote veranderingen door te voeren. Kortom, dit is de manier waarop ze de overstap konden maken van het rechtstreeks mailen van dvd’s naar klanten naar een platform voor videostreaming, en vervolgens de sprong konden maken naar het produceren van hun eigen inhoud van hoge kwaliteit.

Werken met de beste

Ezama wijst er al snel op dat Netflix cultuurmemo is een extern doc, geen intern doc. Ze willen dat dit het eerste is wat een kandidaat over het bedrijf leest en het eerste doc dat je ontvangt als je solliciteert naar een baan.

“We willen een evenwicht vinden tussen een beetje anders zijn, geloofwaardig zijn en ambitieus zijn”, zegt Ezama. Dat betekent dat je waar ze voor staan ​​op de voorgrond moet staan ​​en dat je akkoord moet gaan met het feit dat het niet iedereen zal aanspreken. Het werk is uitdagend en er wordt uitmuntendheid verwacht, need dat is wat nodig is om de beste te zijn in wat je doet.

Voor Ezama en de kandidaten die hij zoekt, maakt de kans om deel uit te maken van een dreamteam dat samenkomt om zeer uitdagende problemen op te lossen het werken bij Netflix zo lonend. Het is de centrale Waardepropositie voor werkgevers die al hun werk op het gebied van werkgeversbranding drijft.

“Industrieën zullen in de loop van de tijd veranderen, en culturen zullen in de loop van de tijd veranderen”, zegt hij, “maar werken met de beste mensen is iets dat fixed zal blijven.”

Succes meten

Als CHRO van een grote organisatie is Ezama gepassioneerd door het meten van het succes van inspanningen op het gebied van werkgeversbranding. Als iemand met een idee naar hem toe komt, is overtuiging het eerste waar hij naar op zoek is. Ben jij hier gepassioneerd over? Sta jij hier echt achter? En ten tweede: wat is het bewijs? Welke output kunnen we meten?

Bij Netflix vertrouwen ze op de Employer Model Index om hen de gegevens te geven die ze nodig hebben om hun inspanningen op het gebied van werkgeversbranding te meten. “Het werk dat we doen met Hyperlink People helpt ons te begrijpen of we concurrerend zijn of niet, niet alleen met Netflix, maar ook ten opzichte van degenen waartegen we concurreren”, zegt Ezama.

Dus, wat is de afhaalmaaltijd?

Netflix is ​​een bedrijf dat zich inzet voor eenvoud, uitmuntendheid en het werken met de beste mensen. Als je op zoek bent naar een uitdagende en lonende werkomgeving waar je deel kunt uitmaken van een dreamteam dat grote problemen oplost, dan is Netflix misschien de plek voor jou.

Maar wees gewaarschuwd: Netflix is ​​niet voor iedereen. Het werk is uitdagend en er wordt uitmuntendheid verwacht. Als een kandidaat de uitdaging niet aankan, is het waarschijnlijk het beste om ergens anders te zoeken.

Maar als ze er klaar voor zijn om zich bij een crew van de beste en slimste geesten ter wereld aan te sluiten, dan is Netflix de place to be.

Om het werk van Sergio Ezama te volgen: join met hem op LinkedIn. Voor hulp bij het verzamelen van gegevens en inzichten waarmee u actie kunt ondernemen om uw eigen bedrijf te verbeteren, neem contact op.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here