Home Onderwijs Internationale studenten hebben het dubbele geld nodig om in Canada te studeren, terwijl het harde optreden van de overheid voortduurt

Internationale studenten hebben het dubbele geld nodig om in Canada te studeren, terwijl het harde optreden van de overheid voortduurt

0
Internationale studenten hebben het dubbele geld nodig om in Canada te studeren, terwijl het harde optreden van de overheid voortduurt


De minister van immigratie van het land waarschuwde ook dat er visumbeperkingen kunnen worden opgelegd als instellingen onvoldoende steun bieden aan studenten, omdat de regering probeert “uitbuiting” in het internationale studentenprogramma aan te pakken.

Minister Marc Miller bevestigde donderdag dat iedereen die van plan is om in Canada te gaan studeren, moet aantonen dat hij of zij over 20.635 greenback aan geld beschikt, naast zijn eerste jaar collegegeld en reiskosten, om goedgekeurd te worden voor een studievergunning.

Miller zei dat de maatregel bedoeld was om te voorkomen dat studenten zich zouden realiseren dat ze niet genoeg geld hebben om in hun levensonderhoud te voorzien zodra ze in het land aankomen. De wijziging zal van toepassing zijn op nieuwe aanvragen voor een studievergunning die op of na 1 januari 2024 worden ontvangen.

“We herzien de drempel voor de kosten van levensonderhoud, zodat internationale studenten de werkelijke kosten van levensonderhoud hier begrijpen”, zei hij. “Deze maatregel is de sleutel tot hun succes in Canada.”

Volgens het IRCC zijn de kosten van levensonderhoud voor aanvragers van een studievergunning niet veranderd sinds het start van de jaren 2000, toen deze werd vastgesteld op $10.000.

De regering heeft ook het onbeperkte werkrechtenbeleid, dat internationale studenten in Canada in staat stelt meer dan 20 uur per week te werken, verlengd tot 30 april 2024, wanneer het huidige academisch jaar eindigt.

IRCC overweegt de werkvergoeding everlasting te verhogen tot 30 uur per week, maar Miller heeft uitgesloten dat studenten fulltime everlasting kunnen werken. ondanks oproepen van studentengroepen.

“Er is het diploma-equivalent van puppymolens”

De veranderingen zijn de laatste stap in het harde optreden van de Canadese federale overheid tegen “slechte actoren” in de internationale onderwijssector. De regering kondigde eerder een wijziging in het verificatieproces van toelatingsbrieven om fraude te helpen bestrijden.

Miller waarschuwde instellingen ook dat ze alleen internationale studenten zouden moeten accepteren als ze een plek hebben om te wonen, aangezien Canada nog steeds te maken heeft met een huisvestingscrisis.

Hij voegde eraan toe dat de regering verwacht dat er “goede gezondheidszorgondersteuning en een goede academische ervaring” zal worden geboden.

“Er zijn in de provincies het diploma-equivalent van puppyfabrieken die alleen maar diploma’s produceren”, zei hij. “En dit is geen legitieme studentenervaring.”

Hij dreigde het aantal visa te beperken als instellingen en lokale overheden deze problemen niet vóór september 2024 aanpakken.

“We zijn bereid de nodige maatregelen te nemen, waaronder een aanzienlijke beperking van visa, om ervoor te zorgen dat aangewezen onderwijsinstellingen sufficient en voldoende ondersteuning bieden aan studenten als onderdeel van de academische ervaring”, zei hij.

“Als provincies en territoria dit niet kunnen doen, zullen wij het voor hen doen en zij zullen de botheid van de instrumenten die wij gebruiken niet waarderen.

“De provincies hebben een aantal instrumenten tot hun beschikking, namelijk de regulering van de aangewezen onderwijsinstellingen, die in sommige gevallen gewoon daadwerkelijk moeten worden gesloten”, voegde hij eraan toe.

Meer particulars over een Trusted Establishment Framework zijn te vinden verwacht start 2024hebben belanghebbenden eerder gezegd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here