Home Sport Castro dringt er bij bicam op aan om de loonsverhoging van de P70-B-regeringswerknemers in de begrotingswet te herstellen

Castro dringt er bij bicam op aan om de loonsverhoging van de P70-B-regeringswerknemers in de begrotingswet te herstellen

0
Castro dringt er bij bicam op aan om de loonsverhoging van de P70-B-regeringswerknemers in de begrotingswet te herstellenMANILA, Filipijnen – ACT Lerarenpartijlijst Rep. Frankrijk Castro heeft een beroep gedaan op de tweekamerige conferentiecommissie die is aangewezen om het definitieve begrotingswetsvoorstel op te stellen, om een ​​fonds van 70 miljard Britse pond terug te zetten, bedoeld voor salarisverhogingen van overheidswerknemers.

In een verklaring vroeg Castro donderdag waarom dit geen deel uitmaakte van de voorgestelde begroting, terwijl salarisverhogingen een campagnebelofte waren van president Ferdinand Marcos Jr.

Momenteel is de tweekamerconferentiecommissie nog niet klaar met het oplossen van de verschillen tussen de versie van het Huis van Afgevaardigden en de versie van de Senaat van de Basic Appropriations Invoice (GAB) ter waarde van P5,768 biljoen. Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Ferdinand Martin Romualdez, zei dat de bicam maandag de begrotingswet zal afronden.

“Salarisverhogingen voor overheidswerknemers, vooral voor leraren, zijn onderdeel van de campagnebelofte van voorzitter Pres. Marcos Jr. voor hen en het is voor hen erg belangrijk om nu met de hoge prijzen van goederen en diensten om te gaan. Waarom werd er gesneden?” vroeg Castro.

“We kunnen deze enorme aftrek zien in het Diversen Personeelsvoordelenfonds – van P135,73 miljard werd het verlaagd naar P65,73 miljard. Terwijl onder de nieuwe kredieten, per doel onderdeel van de NEP/GAB, de financieringsvereisten voor personeelsaanpassing en opwaardering van salarissen en andere compensatie-aanpassingen daalden van P93,89 miljard naar P23,89 miljard”, voegde ze eraan toe.

Bovendien beweerde Castro dat het forfaitaire bedrag voor de aanpassing van de compensatie voor civiel personeel was verlaagd van P89,909 miljard naar P19,909 miljard, wat zich zou vertalen in een daling van de verwachte salarisverhoging van ongeveer P3.200 per maand, indien gelijkelijk verdeeld per overheidswerknemer. tot slechts P720 per maand in de laatste Basic Appropriations Invoice (GAB).

“Hoe groot is deze bezuiniging op de begroting voor overheidspersoneel? Op foundation van de Civil Service Fee (CSC) zijn er per 30 juni 2023 2,8 miljoen overheidsfunctionarissen. Profession-werknemers op 1.751.975 en Non-Profession op 221.325 met een totaal van 1.973.300, de relaxation zijn JO’s (joborders) en COS (contract van servicemedewerkers)”, aldus Castro.

“Het price range van P89,909 miljard voor forfaitaire som voor compensatieaanpassingen voor de lonen van civiel personeel is gelijk aan P3,254,50 maandelijkse salarisverhoging per overheidswerknemer. Maar omdat het door de HOR drastisch met 70 miljard euro is verlaagd, kan alleen 720,67 euro de verwachte salarisverhoging voor overheidspersoneel zijn’, merkte ze op.

Castro vertelde dat ze deze berekening kon krijgen door het forfaitaire bedrag voor de aanpassing van de compensatie voor civiel personeel van het Nationwide Expenditures Programme (NEP) of het voorgestelde price range van de uitvoerende macht, dat 89,90 miljard euro bedraagt, te delen door 14, oftewel het aantal maanden in een jaar dat een overheidswerknemer zijn of haar salaris krijgt – inclusief de dertiende maand en de veertiende maand.

Het quotiënt, P6,42 miljard, wordt vervolgens gedeeld door 1,973 miljoen of het aantal overheidswerknemers, wat een stijging van P3.254,50 per maand oplevert.

Castro gebruikte vervolgens dezelfde formule, maar met de veronderstelde bicam-afgetrokken compensatieaanpassing van P19,90 miljard, wat uiteindelijk leidde tot slechts een maandelijkse loonsverhoging van P720,67 voor overheidswerknemers.

“We hopen dat het tweekamerige conferentiecomité dit bezuinigde price range kan herstellen en kan geven wat het overheidspersoneel toekomt”, zei ze.

GERELATEERDE VERHALEN

In de voorgestelde begroting is bijna 17 miljard euro gereserveerd voor de loonsverhoging van overheidswerknemers


Uw abonnement kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.


Uw abonnement is succesvol verlopen.

Compensatiepakket voor staatswerknemers wordt herzienLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here