Home Bedrijf Ideas van Amanda Malko en Latané Conant

Ideas van Amanda Malko en Latané Conant

0
Ideas van Amanda Malko en Latané Conant


Marketingleiders worden steeds vaker gevraagd om meer te doen met minder, en de controle op de marketingimpact is nog nooit zo groot geweest. Daarom is het stimuleren van de marketingefficiëntie een should voor 2024.

In een praatje bij het haardvuur G2 bereikMarketingadviseur en voormalig CMO van G2 Amanda Malko ging mee zitten 6zin CRO (voormalig CMO) Latané Conant om deze uitdaging te bespreken en praktische manieren te laten zien waarop go-to-market (GTM)-teams niet alleen meer kunnen doen, maar ook meer kunnen zijn.

5 belangrijkste afhaalrestaurants voor een chat bij het haardvuur

Hier volgen slechts enkele van de elementen voor het stimuleren en meten van marketingefficiëntie die tijdens deze inzichtelijke Attain-sessie aan bod komen.

1. Een efficiënt marketingplan

Tijdens het gesprek benadrukte Latané het belang van zakelijke doelstellingen en funds op hoog niveau voordat hij zich op specifieke marketingstrategieën stort. Door te beginnen met een overzicht kunnen groups groeimogelijkheden identificeren, de potentiële marktomvang evalueren en verder beslissen waar ze middelen in willen investeren. Deze elementen dragen aanzienlijk bij aan de marketingefficiëntie en bieden diepgaande inzichten in hoe bedrijfseenheden hun doelstellingen moeten benaderen en waar ze de grootste impression kunnen hebben.

2. Evalueren van marketingefficiëntie

Marketingeffectiviteit gaat niet alleen over het bereiken van doelen; het gaat ook over het beheren van middelen en het verkrijgen van de beste waar voor uw geld. Metrieken – zoals de ‘gulden snede’ (marketinguitgaven versus gegenereerde pijplijn) en ‘magische getallen’ (waarbij alle GTM-uitgaven in aanmerking worden genomen), samen met andere zoals de omzet per werknemer en uitgaven versus netto nieuwe emblem’s – kunnen helpen bij het bepalen van de effectiviteit van uw advertising strategieën.

3. Focus en prioritering

Ook als het om efficiëntie gaat, zijn een goede focus en prioritering essentieel. Amanda deelde haar ervaringen met betrekking tot het optimaliseren van pijplijnmogelijkheden en het handhaven van een redelijke LTV/CAC-ratio. Gezien de complexiteit van het segmenteren van deze statistieken stelde ze echter voor om zich in plaats daarvan te concentreren op de algemene bedrijfsdoelstellingen. Het is essentieel om te waken voor al te ingewikkelde zaken of om verdwaald te raken in het onkruid; eenvoud kan vaak de beste weg naar efficiëntie zijn.

4. Kortetermijn- versus langetermijninitiatieven

Een ander discussiepunt was de evenwichtsoefening tussen winst op de korte termijn en initiatieven op de lange termijn. Terwijl de mate waarin u zich richt op het genereren van directe pijplijnen versus bredere, merkgerichte strategievorming grotendeels afhangt van uw zakelijke doelstellingen, benadrukte Latané de waarde die steevast gepaard gaat met klantinitiatieven die bijdragen aan zowel de korte als de lange termijn ROI. Promoot deze investeringen op foundation van hun potentiële impression op klantenbehoud en merkreputatie, adviseert zij.

5. Impactinvesteringen

Latané ging ook in op het belang van berekende investeringen en het idea van balansinvesteringen in advertising. De behoefte aan een scorekaart die de impression van deze investeringen op statistieken zoals winstpercentages, verlengingspercentages en NRR weerspiegelt. Ze besprak ook de cruciale rol van kleine winsten bij het bewijzen van de waarde van investeringen voordat ze worden opgeschaald.

Efficiëntie verhogen in 2024 en daarna

Het is duidelijk dat er geen wondermiddel bestaat om de marketingefficiëntie te stimuleren en te meten. Om dit met succes te doen, zijn verschillende stappen nodig, waaronder het regelmatig analyseren en benutten van gegevens, het doen van gerichte investeringen en het vinden van een evenwicht tussen kortetermijn- en langetermijndoelen. Through deze strategieën kunnen B2B-marketingleiders hun middelen optimaal inzetten om maximale efficiëntie en effectiviteit te bereiken in hun marketinginspanningen in 2024 en daarna.

Als je deze sessie met Amanda en Latané hebt gemist, bekijk dan de on-demand Bereik 2023-opnamen.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here