Home Concert hoe muzieklocaties zullen worden beïnvloed door de onzekerheid over versoepeling van de beperkingen – Patrycja Rozbicka, Adam Behr en Craig Hamilton |

hoe muzieklocaties zullen worden beïnvloed door de onzekerheid over versoepeling van de beperkingen – Patrycja Rozbicka, Adam Behr en Craig Hamilton |

0
hoe muzieklocaties zullen worden beïnvloed door de onzekerheid over versoepeling van de beperkingen – Patrycja Rozbicka, Adam Behr en Craig Hamilton |


Stay muziekuitwisselingsblog

Deel

In de put up van vandaag het workforce van de Birmingham livemuziekproject – Dr. Patrycja Rozbicka (Aston College), Dr. Craig Hamilton (Birmingham Metropolis College) en Dr. Adam Behr van Stay Music Change (Newcastle College) – kijken naar de gevolgen van het verschuiven van de datum voor het versoepelen van de lockdown-beperkingen in Groot-Brittannië en de disaster die dit zou kunnen veroorzaken voor muzieklocaties.

(Het gesloten O2 Instituut in Digbeth, Birmingham, dat op 25 juni 2021 zou heropenen. Nick Maslen/Alamy)

Maar liefst 12,6 miljoen bezoekers van optredens woonden in 2019 livemuziekevenementen bij, wat volgens de brancheorganisatie £ 4,7 miljard opleverde Britse muziek. Met de komst van de pandemie in maart 2020 werd dat allemaal in de ijskast gezet. Er waren geen live-evenementen, de locaties waren gesloten en voor iedereen die bij de evenementen betrokken was, werd het levensonderhoud van de toeleveringsketen ernstig bedreigd (ongeveer 45.633 alleen al in de sector muziektoerisme).

In navolging van Boris Johnson aankondiging op maandagzullen sommige van die slopende COVID-19-beperkingen nog een tijdje blijven bestaan. Hoe de verdere versoepeling van de beperkingen in Groot-Brittannië ook doorzet (of niet), de gevolgen van de pandemie voor het nachtleven en de creatieve sector zijn nu al diepgaand. Ons werk aan de Birmingham livemuziekprojectgezamenlijk onderzoek tussen Aston College, Birmingham Metropolis College en Newcastle College, toont de omvang van deze langetermijnbeperkingen op lokale livemuziekscènes.

Handen in de lucht in een club reiken omhoog naar een discobal voor een metalen gordijn met franjes
(Velen snakten al vóór de aankondiging van de regering naar een terugkeer naar een veel minder beperkte livemuziekscene.
Ben Fisher/Alamy)

Vóór de lockdown in Birmingham hadden ongeveer 98.000 mensen kunnen genieten van een livemuziekevenement op 195 locaties, variërend van een klein optreden in een ruimte met plaats voor 150 personen tot een present voor 15.600 personen op een van de grootste locaties in Engeland. Terwijl grote en middelgrote locaties voor livemuziek 4% van de plattegrond van de stad uitmaken, overheersen kleinere ruimtes – waardoor ze een cruciaal kenmerk zijn van het ecosysteem voor livemuziek.

Hoewel initiatieven als het cultuurherstelfonds van £1,57 miljard van de Britse regering en het £2,2 miljoen stabilisatiefonds voor openbare muzieklocaties in Schotland bedoeld waren om de gevolgen van de sluiting te verzachten, is dit niet voldoende geweest.

Het vijfstappenplan van de regering voor het heropenen van theaters en podia voor livemuziek was dat niet vreselijk populair noch toen het vorig jaar juni werd aangekondigd. Kunstorganisaties waren kritisch over het feit dat voorstellen hun kunsten aan banden legden vermogen om te plannen en ondanks dat waren ze dubbelzinnig over de steun beperkte commerciële activiteiten.

Fase 4 en 5 van de routekaart – waar we ons momenteel in bevinden – hebben de locaties in Birmingham teruggebracht tot 20% -25% van de normale capaciteit. Dit leidde tot een omzetdaling van 75% op alle locaties die weer opengingen, waarbij een groot aantal gesloten bleef tot mei 2021. Recente gebeurtenissen in de stad hebben ertoe geleid dat optredens plaatsvonden met een kleiner publiek, waarbij klanten zich aan de COVID-voorzorgsmaatregelen moesten houden, zoals blijven zitten, bediening aan tafel en het dragen van maskers wanneer door locaties bewegen. De situatie in Birmingham vindt elders in het land weerklank, waarbij locaties het risico lopen te worden gesloten Bournemouth naar Inverness.

Terwijl locaties proberen de ticketprijzen van vóór de pandemie en de beschikbaarheid van reveals op peil te houden door meerdere optredens op dezelfde dag aan te bieden, wordt hun economische levensvatbaarheid enorm verminderd door de capaciteitsdaling. Ondanks positieve initiatieven, waaronder wegafsluitingen om bedrijven daarbij te ondersteunen buitenevenementen verzorgen en het reddingspakket voor het cultuurherstelfonds is de huidige situatie niet houdbaar zonder verdere steun.

Het beschermen van de sector

Een vertraging bij de heropening is niet alleen een kwestie van locaties die simpelweg een paar weken later opengaan; er zijn domino-effecten met ernstige gevolgen voor de locaties voor livemuziek en hun toeleveringsketens.

De situatie varieert ook afhankelijk van de locatie. Er bestaat geen direct precedent voor routes in en uit de lockdown en de beslissingen van individuele landen worden gevormd door hun eigen ervaringen met de pandemie. De steun gedurende het jaar varieert uit compensatiepakketten voor bedrijven zonder omzet in Denemarken, aangesloten bij een annuleringsverzekering in Duitsland.

Brancheverenigingen, van UK Music tot de Affiliation of Unbiased Festivals – evenals het partijoverschrijdende Digital, Tradition, Media And Sport Choose Committee – hebben herhaaldelijk opgeroepen tot een soortgelijk door de overheid gesteund verzekeringsstelsel in het Verenigd Koninkrijk het mocht niet baten.

In Groot-Brittannië zijn deze last-minute veranderingen en lacunes in de communicatie van de overheid een groot probleem geworden. Locaties plannen al maanden optredens en implementeren veiligheidsmaatregelen. Hun financiële marges zijn in de beste tijden krap en als ze niet weten of ze de komende weken op capaciteit kunnen werken, of helemaal niet, kan dit gevolgen hebben voor de huurprijzen, of leiden tot huurverhogingen. permanente sluitingen.

De Music Venue Belief schat dat het uitstel de sector een bedrag kan kosten additional £ 36 miljoen bovenop de aanzienlijke schulden die al zijn opgebouwd. Twijfel over wanneer de inkomsten weer zullen gaan stromen, veroorzaakt een vertrouwenscrisis, niet alleen voor de locaties, maar ook voor hun verhuurders, crediteuren en leveranciers.

Locaties moeten weten dat het financieringstekort als gevolg van deze aanhoudende verstoringen zal worden gedicht. Hoewel de regering heeft gezegd dat de additional £300 miljoen als onderdeel van de derde ronde van haar cultuurherstelfonds zal worden toegewezen “binnenkort”Insiders uit de industrie wijzen erop dat het nog moet worden vrijgegeven op de locaties die het onerous nodig hebben. Andere voorgestelde maatregelen zijn onder meer de verlenging van een moratorium op commerciële huisuitzettingen en langdurige verlichting van de bedrijfstarieven.

De onderliggende uitdaging is, zoals al enige tijd wordt opgemerkt, het wegwerken van het financiële vangnet van de overheid het tapijt eruit trekken van onder de sector. Het verplaatsen van de datum waarop locaties kunnen functioneren zoals gepland zonder hun financieringssituatie te verduidelijken, riskeert precies dat te doen. Hoewel de volksgezondheid uiteraard van het allergrootste belang is, heeft het afgelopen jaar aangetoond dat het mogelijk is om na te denken over de relatie tussen veiligheid op de korte termijn en duurzaamheid op de langere termijn.

Duidelijkheid over de ondersteuning zal in dit laatste traject van cruciaal belang zijn.Het gesprek

Patrycja Rozbicka (hoofddocent politiek en internationale betrekkingen, Aston College), Adam Behr (hoofddocent populaire en hedendaagse muziek, Newcastle College) en Craig Hamilton (onderzoeksmedewerker, Birmingham Metropolis College)

(Dit artikel is opnieuw gepubliceerd vanaf Het gesprek onder een Artistic Commons-licentie. Lees de origineel artikel.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here