Home Carrière Navigeren door Employer Branding in het gevarieerde talentenlandschap van APAC

Navigeren door Employer Branding in het gevarieerde talentenlandschap van APAC

0
Navigeren door Employer Branding in het gevarieerde talentenlandschap van APAC


De regio Azië-Pacific (APAC), met zijn snelle digitale transformatie en enorme internetgebruikersbasis, biedt een dynamische en uitdagende omgeving voor werkgeversbranding. Glynnis Quek, APAC On-line Advertising Lead bij Google, deelt inzichten over het navigeren door dit numerous landschap en het effectief aantrekken van toptalent.

De nuances van APAC begrijpen

De taalkundige diversiteit van APAC, die tot uiting komt in meer dan 2.000 talen en dialecten, vereist gelokaliseerde inhoud. Chinees heeft bijvoorbeeld unieke variaties in elk land, waardoor aangepaste berichtgeving voor Singapore, Hong Kong, Taiwan en China noodzakelijk is.

Platformvoorkeuren variëren per markt. LinkedIn heeft de voorkeur in India en Australië, maar is minder distinguished aanwezig in Taiwan, Japan en Korea. China heeft zijn eigen platforms, wat een verschuiving van mondiale kanalen noodzakelijk maakt.

Culturele voorkeuren spelen ook een rol. Verhalen die een leuke cultuur op de werkplek benadrukken, vinden goede weerklank in Korea, terwijl professionele ontwikkeling en carrièregroei belangrijke drijfveren zijn in Singapore.

Misvattingen over westerse bedrijven aanpakken

Westerse bedrijven worden in APAC vaak geconfronteerd met misvattingen, zoals de behoefte aan sterke Engelse taalvaardigheden, rigide westerse werkplekculturen en de onverenigbaarheid met traditionele waarden.

De #GoogleRamadan-campagne van Google heeft deze percepties effectief uitgedaagd door moslimwerknemers onder de aandacht te brengen, een diepe weerklank te vinden bij de omvangrijke moslimbevolking van APAC en de aanzet te geven tot de wereldwijde uitbreiding van de campagne.

Mondiale strategie in evenwicht brengen met lokale resonantie

Google hanteert een wereldwijde strategie voor werkgeversmerken en waarborgt tegelijkertijd de lokale relevantie. Quek stelt multifunctionele groups samen met lokale vakexperts en traditionele werkgeversbrandingpartners, waardoor ze binnen het mondiale raamwerk kunnen werken en dit tegelijkertijd kunnen aanpassen aan hun specifieke markten.

Partnerschappen voor succes

Partnerschappen zijn cruciaal voor effectieve werkgeversbranding in APAC. Die van Google Vrouwelijke techmakers initiatief in India en het Google Aboriginal and Indigenous Community in Australië zijn voorbeelden van gelokaliseerde partnerschappen die weerklank vinden bij numerous talentenpools.

Lokale groups in staat stellen zinvolle inhoud te creëren

De sleutel tot succes ligt in het in staat stellen van lokale groups om inhoud te creëren die resoneert met hun markten. Quek benadrukt het belang van het combineren van een robuuste mondiale werkgeversmerkstrategie met innovatieve lokale groups die in staat zijn inhoud aan te passen aan hun specifieke doelgroepen.

Kortom

Het groeiende technologietalent en de groeiende middenklasse van APAC maken het tot een steeds belangrijkere regio voor mondiale merken. Door de lokale nuances te begrijpen, misvattingen aan te pakken, de mondiale strategie in evenwicht te brengen met lokale resonantie en strategische partnerschappen te smeden, kunnen bedrijven op effectieve wijze toptalent aantrekken in deze dynamische regio.

Om het werk van Glynnis Quek op het gebied van werkgeversmerken te volgen, join met haar op LinkedIn. Voor meer informatie over de wereldwijde strategie voor werkgeversmerken van Google: luister naar onze aflevering met Mary Streetzel. Voor hulp bij het identificeren van de waarden en cultuur die u in uw bedrijf wilt creëren, neem contact op.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here