Home Auto Ford en VW onderzoeken het bidirectioneel opladen van elektrische voertuigen

Ford en VW onderzoeken het bidirectioneel opladen van elektrische voertuigen

0
Ford en VW onderzoeken het bidirectioneel opladen van elektrische voertuigen


Met bidirectioneel opladen heeft een elektrisch voertuig het potentieel om de eigenaar geld te besparen op de energierekening thuis. Met de juiste opstelling kan de batterij van een EV worden opgeladen tijdens de daluren, wanneer de energiekosten lager zijn, en vervolgens worden gebruikt tijdens de piekuren wanneer de prijzen stijgen. Er kan zelfs nog meer worden bespaard in combinatie met een zonne-installatie voor thuis.

Een aantal autofabrikanten zijn bezig met het uitrollen van hardware- en softwaresystemen om het hele proces naadloos te laten verlopen, en de nieuwste die de mogelijkheid onderzoeken zijn Ford en Volkswagen.

Ford heeft bidirectioneel opladen aangeboden F-150 Lightning sinds de lancering, maar donderdag zei de autofabrikant in een aankondiging dat hij zal samenwerken met een bedrijf genaamd Resideo Applied sciences om een ​​energiebeheersysteem te testen dat de batterij van de elektrische pick-up combineert met een slimme Resideo-thermostaat die wordt gebruikt om het verwarmings- en koelsysteem van een huis te regelen. Volgens Dana Huth, Government Vice President van Resideo, is het verwarmings- en koelsysteem van een huis, na een voertuig, het meest energie-intensieve apparaat dat een individu gebruikt.

Ford zal niet alleen kijken hoeveel geld een dergelijk systeem kan besparen, maar ook onderzoeken hoe het energiebeheersysteem kan worden gebruikt om de druk op het elektriciteitsnet te verminderen en prioriteit te geven aan het gebruik van schonere energie uit het elektriciteitsnet als hernieuwbare energie direct beschikbaar is, zoals op winderige dagen. dagen waarop er further windenergie beschikbaar is. Het programma loopt tot en met 2024.

Een Volkswagen ID.5 met bidirectioneel opladen

Een Volkswagen ID.5 met bidirectioneel opladen

VW loopt een beetje achter als het gaat om bidirectioneel laden. In een verklaring op woensdag zei de autofabrikant dat het de technologie begint te introduceren op zijn ID-familie van elektrische voertuigen. De autofabrikant zei dat de eerste modellen die het zullen ontvangen, modellen zullen zijn die zijn uitgerust met een batterij van 77 kWh en ID.Software program-versie 3.5 of hoger. Geen van de ID-EV’s van VW die in de VS worden verkocht, biedt de batterij van 77 kWh.

Web als Ford gaat VW een energiemanagementsysteem voor thuis testen, in dit geval met een bedrijf genaamd HagerEnergy. De twee bedrijven gaan het systeem testen op een hele woonwijk in Zweden.

Sommige autofabrikanten zijn nog een stap verder gegaan en lanceren bedrijven om tegemoet te komen aan de nieuwe vraag naar energieopslag- en oplaadgerelateerde technologieën en diensten. Mercedes-Benz en Tesla waren pioniers op dit gebied met de oprichting van hun respectievelijke bedrijven Mercedes-Benz Energie En Tesla-energie bedrijven in 2015, en meer recentelijk hebben Normal Motors en Volvo zich met hun respectievelijke bedrijven bij de actie aangesloten GM-energie En Energieoplossingen van Volvo Automobiles ondernemingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here