Home Auto De erbarmelijke staat van het wegennet van New South Wales is onthuld

De erbarmelijke staat van het wegennet van New South Wales is onthuld

0
De erbarmelijke staat van het wegennet van New South Wales is onthuld


Uit exams uitgevoerd door het Australische wegenbeoordelingsprogramma blijkt dat minder dan 0,3 procent van de wegen in New South Wales de hoogste beoordeling voor veiligheid heeft.

Meer dan 15 procent van de geteste wegen in de staat kreeg een beoordeling van één ster in de exams van het Australian Highway Evaluation Program (AusRAP) van 2021.

De Australian Car Affiliation (AAA) heeft de resultaten bekendgemaakt van deze exams, die de toestand van de wegen in New South Wales aan het licht hebben gebracht.

Het AusRAP-programma is ontworpen om gegevens aan overheden te verstrekken om verkeerstrauma’s te minimaliseren en te helpen bij het beheer en de regie van investeringen in Australische wegen, en werd in 2001 geïntroduceerd door de Australische staatsautoclubs.

De verantwoordelijkheid voor het beheer van AusRAP werd in 2021 overgedragen van de AAA naar Austroads.

Volgens de AAA worden deze rapporten traditioneel alleen naar staats- en territoriumregeringen gestuurd en niet vrijgegeven aan het publiek.

De AAA verzoekt momenteel om deze rapporten openbaar te maken om ervoor te zorgen dat de financiering voor Australische wegen in de juiste gebieden wordt gericht door gebruik te maken van op bewijs gebaseerde gegevens, wat kan leiden tot minder doden en gewonden op onze wegen.

In het rapport uit 2021 van AusRAP werd in totaal 18.806 km aan NSW-wegen getest in de regio’s Interior Sydney, New England, Hunter en Paterson, evenals de Pacific Freeway en Western Sydney.

Uit gegevens over de hele staat blijkt dat gemiddeld 0,3 procent van de wegen een beoordeling van vijf sterren kreeg, 7,2 procent vier sterren, 48 procent drie sterren, 29,2 procent een beoordeling van twee sterren en 15,2 procent kreeg een beoordeling van één ster.

Volgens de AAA halveert elke additional ster het risico op overlijden of ernstig letsel.

Op foundation van deze gegevens scoorde de regio New England met ruim 32 procent het hoogste proportion wegen met één ster.

Uit gegevens blijkt dat de wegen in Binnen- en West-Sydney in een betere staat verkeerden dan die in regionale gebieden.

Terwijl slechts 0,5 procent en 0,8 procent van de beoordeelde wegen in deze gebieden vijf sterren scoorden, behaalde in totaal 74,5 procent van de wegen in Interior Sydney en 72 procent van de wegen in West-Sydney een waardering van drie sterren.

Dit is wat de sterbeoordelingen betekenen:

Sterrenwaardering Voetgangers Fietsen Motoren Voertuigen
Een ster geen trottoir, geen veilige oversteekplaats, 60 km/uur verkeer geen fietspad, geen veilige oversteekplaatsen, slecht wegdek, 70km/uur verkeer geen motorrijstrook, onverdeelde weg, bomen dicht bij weg, kronkelig traject 90 km/uur verkeer onverdeelde weg met smalle middenlijn, bomen dicht bij de weg, bochtig alignement, 100 km/uur verkeer
Drie sterren trottoir aanwezig, toevluchtsoord voor voetgangers, straatverlichting, 50 km/u fietspad op de weg, goed wegdek, straatverlichting 60 km/u motorrijstrook op de weg, onverdeelde weg, goed wegdek, minder dan 5 meter van eventuele gevaren langs de weg, 90 km/uur verkeer brede hartlijn die tegenliggers scheidt, minder dan vijf meter van eventuele gevaren langs de weg, 100 km/u-verkeer
Vijf sterren trottoir aanwezig, gesignaleerde kruising met schuilplaats, straatverlichting, 40km/u speciale off-road fietsenstalling, verhoogde perronovergang voor hoofdwegen, straatverlichting speciale aparte motorrijstrook, centrale arcering, geen gevaren langs de weg, recht uitlijnen, 80 km/u veiligheidsbarrière die tegenliggers scheidt, gevaren langs de weg beschermt, recht uitlijnen, 100 km/u-verkeer

De automobielvereniging beweert dat alle regeringen zich in 2017 hebben geëngageerd om ervoor te zorgen dat ten minste 80 procent van de wegen een beoordeling van drie of meer sterren krijgt. Volgens de AAA is dit echter nog niet gerealiseerd en vindt er weinig tot geen verantwoording plaats.

Op foundation van de web site van AusRAP is het doel om tegen 2030 ten minste 80 procent van het verkeer op wegen met drie sterren of betere wegen te realiseren.

“Als mechanisme om betere veiligheidsresultaten te bewerkstelligen, zal AusRAP een belangrijke rol spelen bij het uitstippelen van een pad naar nul doden en ernstig gewonden”, aldus Michael Nieuwesteeg, programmamanager verkeersveiligheid en ontwerp.

“Ik ben enthousiast over de samenwerking met wegbeheerders en onze AusRAP-partners om voort te bouwen op de bestaande inspanningen voor risicometing en investeringsprioritering.”

Dat vertelde de AAA AutoExpert het Gemenebest onderhandelt momenteel over het plan voor de Nationale Partnerschapsovereenkomst inzake infrastructuurprojecten voor landvervoer.

Dit zal vijf jaar duren, beginnend in de tweede helft van 2024, en zal bepalen hoe 50 miljard greenback aan federale financiering zal worden toegewezen.

AutoExpert begrijpt dat Transport for NSW de rapportage van AusRAP ontvangt, en dat er in de periode 2023-2025 2,6 miljard greenback aan financiering uit de staatsbegroting van NSW is toegewezen aan verkeersveiligheid.

“Transport for NSW zet zich in voor het verminderen van trauma op NSW-wegen en het behalen van de doelstellingen van het Nationwide Highway Security Motion Plan 2023-25 ​​en het NSW 2026 Highway Security Motion Plan”, vertelde een woordvoerder van Transport for NSW. AutoExpert.

“In de meest recente NSW-staatsbegroting was verkeersveiligheid een hoge prioriteit, waarbij 2,6 miljard greenback werd toegewezen om de belofte van de regering op het gebied van verkeersveiligheid waar te maken.

“De NSW en de federale overheid werken samen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal dodelijke en ernstig gewonde ongevallen op NSW-wegen te verminderen.

“TfNSW heeft AusRAP-gegevens verstrekt aan lokale raden voor het regionale wegennetwerk om hen te helpen de risicobeoordeling van hun netwerk te begrijpen en is begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden om AusRAP-resultaten voor alle regionale en rijkswegen in NSW openbaar beschikbaar te maken.”

De Bureau voor Infrastructuur- en Transportonderzoekseconomie meldde dat het aantal verkeersdoden sinds oktober 2020 jaar na jaar stapsgewijs is gestegen.

Uit gegevens verzameld over een periode van twaalf maanden, van oktober 2022 tot en met 2023, blijkt dat er in Australië 1247 sterfgevallen zijn geregistreerd als gevolg van verkeersongevallen.

Ongeveer 47,8 procent van deze sterfgevallen vond plaats bij de bestuurder, 19,6 procent bij motorrijders, 15,8 procent bij passagiers, 13,4 procent bij voetgangers en 3,3 procent bij fietsers.

In Zuid-Australië is het aantal sterfgevallen tussen oktober 2022 en 2023 met 47,3 procent gestegen. New South Wales volgt met een stijging van 22,9 procent, terwijl Victoria een stijging van 7,9 procent in verkeersdoden kent.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here