Home Wereldnieuws De bezette Westelijke Jordaanoever wordt geconfronteerd met toenemende Israëlische agressie tijdens de Gaza-oorlog | Israëlisch-Palestijns battle

De bezette Westelijke Jordaanoever wordt geconfronteerd met toenemende Israëlische agressie tijdens de Gaza-oorlog | Israëlisch-Palestijns battle

0
De bezette Westelijke Jordaanoever wordt geconfronteerd met toenemende Israëlische agressie tijdens de Gaza-oorlog |  Israëlisch-Palestijns battle


Er zijn twee maanden verstreken sinds de grensoverschrijdende aanval van Hamas-strijders op 7 oktober op Israël. Gedurende deze periode hebben meedogenloze Israëlische aanvallen en grondaanvallen in de enclave minstens 17.000 Palestijnen gedood en ruim 43.000 gewond.

Ondertussen hebben de Israëlische autoriteiten de arrestaties van Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem opgevoerd. De afgelopen twee maanden zijn in deze gebieden ongeveer 7.800 mensen vastgehouden.

Volgens Raed Mohammed Mahmood Amer, voorzitter van de Palestijnse Prisoners Society, worden Palestijnse gevangenen doorgaans gevangengezet vanwege beschuldigingen van het gooien van stenen naar Israëlische strijdkrachten, en worden ze regelmatig gearresteerd tijdens demonstraties of marsen in Palestina.

“Dagelijks worden Palestijnse steden, dorpen en kampen overvallen, waarbij tientallen worden gearresteerd. De invallen omvatten onder meer sabotageoperaties, huiszoekingen en gedetineerden die tijdens de arrestatieoperaties worden aangevallen en overgebracht naar onderzoeks- en detentiecentra”, aldus Amer.

Terwijl hij opmerkte dat Israël een “groot aantal jonge mannen uit de steden op de Westelijke Jordaanoever” had gearresteerd, zelfs toen de aanval op Gaza voortduurde, zei hij dat het totaal “vele malen het aantal was dat werd vrijgelaten” tijdens de humanitaire pauze.

In totaal worden 2.873 mensen zonder aanklacht of proces in administratieve detentie vastgehouden, meestal vanwege vermoedelijke veiligheidsproblemen.

“Wat de arrestaties in Gaza betreft: er is een groot aantal mensen gearresteerd door de Israëlische bezetting en naar onbekende plaatsen gebracht voor onderzoek”, zei Amer.

“Tot nu toe kennen we de namen en nummers niet vanwege de aanhoudende oorlog”, voegde hij eraan toe, waarbij hij waarschuwde dat hun levens in “reëel gevaar” zijn, aangezien noch het Rode Kruis, noch andere mensenrechteninstellingen hen mogen bezoeken. .

Volgens het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid zijn sinds 7 oktober in totaal 266 Palestijnen gedood en ruim 3.365 anderen gewond geraakt door Israëlische strijdkrachten en kolonisten op de Westelijke Jordaanoever.

Het aantal aanvallen van kolonisten op Palestijnen en hun eigendommen neemt toe, met minstens 308 geregistreerde incidenten in de afgelopen twee maanden, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

Als gevolg van deze aanvallen door kolonisten – die vaak worden gesteund door gewapende Israëlische soldaten – zijn minstens 143 gezinnen ontheemd geraakt, aldus het ministerie.

Het totaal aantal ontheemde Palestijnse gezinnen bedraagt ​​ruim duizend mensen, waaronder 388 kinderen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here