Home Natuur Grote kolgans (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

Grote kolgans (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereld

0
Grote kolgans (CVB) – Reflecties van de natuurlijke wereldLeer 100 gewone valleivogels Blogpost Soort nr. 71/100

Weinig dingen op aarde vervullen ons met zoveel vreugde als vogels, en het kennen ervan bij naam draagt ​​alleen maar bij aan ons plezier. In Central Valley in Californië kan iedereen met slechts een beetje moeite 100 lokale vogelsoorten leren kennen. Vooral omdat Valleibewoners dagelijks involved komen met minstens een dozijn soorten die de meesten wel herkennen, maar waarvan ze misschien niet de naam kennen. De bedoeling van deze weblog is dat volgers 100 gewone valleivogels leren kennen en kunnen identificeren.
A Reflecties van de natuurlijke wereld Blogpostserie door Jim Winst

WAT ZIT ER IN EEN NAAM

Grote kolgans – Anser albifrons
Naam Wortels: (Latijn. anser, “gans” – albus, “wit; frons, “voorhoofd”)

FYSIEKE EIGENSCHAPPEN

De Grote Witvoorhoofdgans is een middelgrote gans met feloranje poten, een wit gezicht en een variabele hoeveelheid zwarte vlekken op de buik (door jagers Speckle-buik genoemd). De snavelkleur varieert van oranje tot roze.

EEN INTERESSANT OF ONGEBRUIKELIJK FEIT

Ondanks zijn naam is het meest onderscheidende kenmerk van de Grote Kolgans niet de witte vlek op zijn gezicht, maar eerder de zwarte strepen op zijn buik. Dit unieke patroon lijkt op een ‘vingerafdruk’: geen twee ganzen hebben precies hetzelfde patroon.

DISTRIBUTIESTATUS IN DE CENTRALE VALLEI

De Grote Witvoorhoofdgans is een vrij algemene winterbezoeker in de Central Valley in Californië en is te vinden in vrijwel elke habitat in de buurt van wetlands, open water of overstroomde velden.

eBird-staafdiagrammen en kaartraster

Vorige Leer 100 Widespread Valley Birds-posten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here