Home Onderwijs Covid heeft de vooruitgang van Britse leerlingen op het gebied van wiskunde en Engels tenietgedaan

Covid heeft de vooruitgang van Britse leerlingen op het gebied van wiskunde en Engels tenietgedaan

0
Covid heeft de vooruitgang van Britse leerlingen op het gebied van wiskunde en Engels tenietgedaan


Covid heeft ervoor gezorgd dat Britse tieners achterop zijn geraakt achter hun leeftijdsgenoten uit goed presterende landen in wiskunde, lezing En wetenschapzo blijkt uit een onderzoek.

Het Program for Worldwide Scholar Evaluation (Pisa), dat is gebaseerd op exams die zijn afgelegd door 15-jarigen, rangschikte Groot-Brittannië buiten de prime 10 van artiesten leuk vinden Singapore, Japan en Korea.

In het onderzoek van 81 landen was er sprake van een “ongekende prestatiedaling”in vele landen en regio’s voor kennis over de drie onderwerpen – waarvan werd gezegd dat het waarschijnlijk verband hield met Covid.

De Britse rating voor alle drie de vakken daalde vergeleken met het niveau van 2018, waarbij de grootste daling werd waargenomen bij wiskunde en lezen, waardoor het land op de 11e plaats staat vergeleken met andere landen.

De Britse rating voor wiskunde daalde met 13 punten van 502 naar 489 en de leesscore daalde met 10 punten van 504 naar 494.

Op wetenschappelijk gebied bevestigde de Britse rating een tien jaar durende daling van de prestaties, van 505 in 2018 naar 500 in 2022.

Maar ondanks de lagere resultaten is Groot-Brittannië op de ranglijst voor wiskunde gestegen naar de gedeelde 12e plaats, naast België, Denemarken en Polen, vergeleken met de gedeelde 17e in 2018.

Gemeten naar de 13e plaats is Groot-Brittannië ook gestegen ten opzichte van de gedeelde 14e plaats in 2018, toen de vorige Pisa-beoordelingen werden uitgevoerd.

Op het gebied van de wetenschap stond Groot-Brittannië op de gedeelde 14e plaats, naast Slovenië – dezelfde ranglijst die in 2018 werd behaald.

Andreas Schleicher, directeur onderwijs en vaardigheden van de OESO, zei: “In de afgelopen vier jaar, sinds 2018, is de daling van de Britse resultaten iets minder groot dan in de OESO-landen. De rating is dus verbeterd, maar de resultaten niet.

“De daling van de resultaten is langzamer dan gemiddeld in de OESO-landen. In die zin is Groot-Brittannië relatief succesvoller geweest.”

Maar hij voegde eraan toe: “Goed presterende landen, zoals Singapore en Japan, blijven hun resultaten verbeteren tijdens de pandemie en dat is zeker niet wat je van Groot-Brittannië kunt zeggen.”

Normaal gesproken wordt het onderzoek elke drie jaar uitgevoerd, maar de laatste beoordelingsronde – die in 2021 zou plaatsvinden – werd vanwege Covid-19 een jaar uitgesteld.

Tot de uitzonderlijke omstandigheden gedurende deze periode behoorden lockdowns en schoolsluitingen in veel landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

Ongeveer 690.000 studenten legden in 2022 het Pisa-examen af ​​in de 81 landen en regio’s. In Groot-Brittannië namen bijna 13.000 studenten deel aan het onderzoek, waarbij ze twee uur durende toetsen aflegden, elk gewijd aan één onderwerp.

Over de impression van de pandemie op de prestaties van tieners in het onderzoek uit 2022 zei de heer Schleicher: “Ik denk dat Covid-19 waarschijnlijk een rol heeft gespeeld, maar ik zou het niet overschatten.

“Ik denk dat er onderliggende structurele factoren zijn en dat het veel waarschijnlijker is dat deze permanente kenmerken van onze onderwijssystemen zullen zijn die beleidsmakers echt serieus zouden moeten nemen.”

Minister van Onderwijs Gillian Keegan zei: “Deze resultaten zijn het bewijs van onze ongelooflijke leraren, het harde werk van de leerlingen en van het niet-aflatende streven van de regering om de schoolnormen de afgelopen dertien jaar te verhogen.

“Samen met het feit dat onze kinderen eerder dit jaar werden uitgeroepen tot ‘Beste van het Westen’ wat betreft lezen, is Engeland nu stevig verankerd als een van de greatest presterende landen op het gebied van onderwijs in de westerse wereld.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here